Χάμερ στο Gazzetta: «Κάνουμε... εκπτώσεις σε άμυνα και ριμπάουντ»

Χάμερ στο Gazzetta: «Κάνουμε... εκπτώσεις σε άμυνα και ριμπάουντ»

Χάμερ στο Gazzetta: «Κάνουμε... εκπτώσεις σε άμυνα και ριμπάουντ»

bet365

Ο Ίαν Χάμερ ήταν καθαρός και ξάστερος εξηγώντας στο Gazzetta πως τα προβλήματα της ΑΕΚ οφείλονταισ τη νοοτροπία για την άμυνα και τα ριμπάουντ. Ξεκάθαρισε ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι καλό, αλλά πρέπει να ενωθούν τα κομμάτια του.

Ο Ίαν Χάμερ λατρεύει την άμυνά (του). Αυτός το «έρωτας» τοποθετεί το φαγητό στο τραπέζι του. Γι' αυτό αποκτήθηκε από την ΑΕΚ του Στέφανου Δέδα. Για να δώσει ενέργεια και να διορθώσει τα πολλά αμυντικά προβλήματα.

Στην εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ απ' την Τρεβίζο, για τη 2η αγωνιστική του BCL, ο Αμερικανός φοργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ (22π.) και ο πρώτος ριμπάουντερ (7). Και ο μοναδικος που έβαλε το κορμί του στη... φωτιά της άμυνας.

Ο Χάμερ δεν δίστασε να βάλει το σώμα ακόμη και μπροστά στον σέντερ των Ιταλών, τον Χένρι Σιμς που έκανε θράυση απέναντι σε όλους τους ψηλούς της ΑΕΚ με 32 πόντους και 13 ριμπάουντ!

«Η άμυνα και τα ριμπάουντ και οι επιστροφές μας», ήταν η απάντηση του Χάμερ στο Gazzetta, όταν τον ρωτήσαμε τι έφταιξε.

«Μας λείπουν δύο παίκτες, ένας γκαρντ και ένας πλέι μέικερ που τους χρειαζόμαστε, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για να χάνουμε τα ριμπάουντ, ειδικά στην άμυνά μας. Πολλές φορές κάναμε το λάθος να υπάρχουν δύο άτομα επάνω σε έναν επιτιθέμενο. Δώσαμε εύκολα καλάθια, παίξαμε κλειστα για να δώσουμε μακρινά σουτ, αλλά ο Χένρι Σιμς μας "πλήγωσε" υπερβολικά. Εκανε ένα απίθανο ματς, τον ξέρω από το κολέγιο όταν παίζαμε στο Τζόρτζτάουν. Αν κάποιος κάνει ένα απίθανο ματς, πρέπει να τον σταματήσουμε. Και να πιέσουμε, έτσι ώστε η μπάλα να βγαίνει έξω. Και αυτό δεν κάναμε. Οταν προστεθούν τα κομμάτια θα είμαστε καλύτεροι, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά πράγματα να δούμε και πολλά να διορθώσουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός.

«Πρόβλημα νοοτροπίας»

Ωστόσο, ποιο είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ; H απόκριση του Χάμερ ήταν εξαιρετικά λογική. Και τόσο απλή: «Η νοοτροπία μας στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Αν έχεις τη διάθεση να τα δώσεις όλα σε αυτούς τους δύο τομείς, οι αντίπαλοι θα έχουν προβλήματα. Αν όμως κάνεις... εκπτώσεις σε μερικά απ' αυτά είναι δύσκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Αλλά έχουμε τα κομμάτια. Εχουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο, με καλούς αμυντικούς, το μόνο που χρειάζεται είναι να το δουλέψουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε καλές μονάδες. Πρέπει να γίνουμε ομάδα στην άμυνα».

Η επόμενη ερώτηση αφορά στην... επιδιόρθωση. Ένας κακός αθλητής, πρέπει να προπονηθεί. Η νοοτροπία πώς αλλάζει; «Εχουμε παίξει δύο ματς στο BCL, άλλα τρία στην Basket League. Εχουμε ακόμα περιθώρια να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης. Κάναμε καλές προπονήσεις, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να το μεταφέρουμε και στους αγώνες. Και τότε θα αρχίσουμε να κερδίσουμε».

«Μας ξέρουν για τα χαμένα ριμπάουντ και την άμυνά μας»

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να χάσει όλα τα παιχνίδια της με τον ίδιο τρόπο: Απ΄τα χαμένα ριμπάουντ και την κακή αμυντική συμπεριφορά. Ιδού τι σχολίασε ο Χάμερ: «Γι' αυτά τα δύο στοιχεία μας ξέρουν τούτη τη στιγμή. Οι ικανότητές μας είναι υψηλότερες, έχουμε καλούς παίκτες, καλή χημεία, αλλά θα πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια μας. Αλλά πρέπει να αρχίσουμε άμεσα. Η βελτίωση δεν μπορεί να είναι απότομη από το 0 στο 100%, αλλά σημασία έχει η πρόοδος. Λίγο σε κάθε ματς»

Οσο για τη δική του εμφάνιση; «Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση, αλλά χάσαμε. Δεν κοιτάζω τα στατιστικά μου. Αν παίξω καλά και κερδίσουμε, είναι καλύτερο. Λατρεύω να παίζω άμυνα. Αλλά μπορώ να παίξω και στην επίθεση. Έχουμε καλούς γκαρντ που μπορούν να φτιάξουν μία φάση και εγώ έτυχε να είμαι στην άλλη πλευρά της πάσας και να τελειώσω κάποιες φάσεις. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Αν μπορώ να δώσω ένα καλό σκριν στον Κολόμ για δύο φάσεις, ο αμυντικός θα τον πιέσει και εγώ θα μπορώ να περάσω μέσα στη ρακέτα. Μία καλή εμφάνιση 2-3 λεπτών δεν μας αρκεί. Ούτε μία εμφάνιση 35 λεπτών δεν είναι ικανή να μας φτάσει στη νίκη. Πρέπει να έχουμε διάρκεια 40 λεπτών. Εχουμε πολλά να δούμε και να κάνουμε αρκετή προπόνηση».

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα