ΑΕΚ: Ο Γκίκας αναγεννήθηκε και στα playoffs είναι... clutch! (vid)

ΑΕΚ: Ο Γκίκας αναγεννήθηκε και στα playoffs είναι... clutch! (vid)

ΑΕΚ: Ο Γκίκας αναγεννήθηκε και στα playoffs είναι... clutch! (vid)

bet365

Ο Νίκος Γκίκας, επί των ημερών του Βαγγέλη Αγγέλου, μοιάζει αναγεννημένος. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Ο playmaker της «Βασίλισσας» έλαβε ρόλο στο ροτέισον της ομάδας. Και τις δίνει πόντους και ποιότητα.

Η κραυγή του Νίκου Γκίκα, εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, είχε ακουστεί σε κάθε χαραμάδα του ΟΑΚΑ. Πόνος. Κλάμα. Και αναμονή. Ο ίδιος το γνώριζε από την πρώτη στιγμή. Το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη τον κράτησε μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ για σχεδόν 40 ημέρες.

Η επιστροφή του στο παρκέ δεν διέθετε ροδοπέταλα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το πόδι θέλει τον χρόνο του. Αν και για τον playmaker της ΑΕΚ ο... γιατρός δεν ήταν μόνο ο χρόνος. Η αλλαγή προπονητή, διαφοροποίησε και το παιχνίδι του.

Δεν είναι τυχαίο πως στα 6 παιχνίδια με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της «Βασίλισσας» (1 για την κανονική περίοδο και5 για τα playoffs) ο Γκίκας μετράει 64 πόντους (10.6 ανά παιχνίδι), 20 ασίστ (3.3 ανά αγώνα) και 12/20 σουτ τριών πόντων (60%)!

Στην κανονική περίοδο ο Γκίκας μετρούσε 36.5% (15/41) έχοντας και το απίθανο 4/4 τρίποντα απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο στα playoffs έχει εκτοξεύσει το ποσοστό του στο 50% (8/16).

«Ο κόουτς είχε να διαχειριστεί μία άσχημη κατάσταση, είχαμε αρκετές δυσκολίες με τον κόουτς Παπαθεοδώρου. Θέλησε να μας αποσυμφορήσει από το άγχος και τα "πρέπει" που είχαμε. Μας έδωσε ψυχολογία, μας άφησε να τρέξουμε παραπάνω. Μας άφησε να παίρνουμε επιλογές που θεωρούμε σωστές, είτε ατομικά, είτε ως σύνολο και μας έχει δώσει μία κατεύθυνση στην άμυνα περισσότερο επιθετική, να βγάλουμε την αντίπαλη ομάδα από τα συστήματά της. Και μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει. Είμαστε καλά στη σειρά», εξήγησε ο Γκίκας στo gazzetta.gr.

Και δεν είναι ο πρώτος που το τονίζει - αυτό περί ελευθερίας επιλογών - αφού κάτι ανάλογο τόνισε στο gazzetta και ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος δέχτηκε μία άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του 2ου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό!

«Είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό στα δύο ματς, με εξαίρεση τα λάθη που έχουμε κάνει, λόγω του γρήγορου ρυθμού που έχουμε. Αν δεν είχαμε τόσα λάθη, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και το πρώτο ματς. Έχουμε τον έλεγχο των αναμετρήσεων και έχουμε βάλει τον Παναθηναϊκό να σκεφτεί παραπάνω. Του έχουμε βάλει στο DNA του ότι υπάρχουν, ενώ δεν μας υπολόγιζαν τόσο», τόνισε ο Γκίκας στο ερώτημα «αν η ΑΕΚ είναι καλύτερη ή έχει υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό σε μέτριες εμφανίσεις».

Όσο για τον επόμενο ημιτελικό; «Περιμένουμε την αντίδραση, η οποία θα είναι "αντίδραση Παναθηναϊκού". Θα τα δώσουν όλα, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Είμαστε πωρωμένοι από τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις μας».

Mία ματιά στα φετινά στατιστικά του δείχνει ότι οι περισσότεροι πόντοι έρχονται στο τέταρτο δεκάλεπτο των αγώνων της ΑΕΚ! Και ειδικά στα τελευταία ματς, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Γκίκας είναι... clutch!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 92-80: Το... διάταγμα του Μέικον έκανε το 1-1, απέναντι στους νωθρούς «πράσινους» (vid)

Παναθηναϊκός: Συμπτώματα... EuroLeague και «copy paste» εμφανίσεις

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα