Άρης: Άρση των ban και ομάδα από την αρχή

Άρης: Άρση των ban και ομάδα από την αρχή

Άρης: Άρση των ban και ομάδα από την αρχή

bet365

Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει τον διακανονισμό ένα σωρό υποθέσεων για την ΚΑΕ Άρης η οποία θα αναγκαστεί (και) φέτος να φτιάξει ομάδα από την αρχή ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Στην παρούσα στιγμή, βασική προτεραιότητα είναι η συμπλήρωση του φακέλου συμμετοχής της ΚΑΕ Άρης στο επόμενο Πρωτάθλημα κι αυτό απαιτεί την εξόφληση ή διακανονισμό όλων των παικτών της φετινής χρονιάς. Προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς του οποίου η υπόθεση ήταν η δυσκολότερη λόγω του ύψους της οφειλής και προβλέπεται να συμβεί το ίδιο με τους Μάριο Λιτλ, Μίλαν Μιλόσεβιτς και Μάριο Τσάλμερς. Η εξασφάλιση αδειοδότησης προϋποθέτει επίσης να επιτευχθούν συμφωνίες με πιστωτές που έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις και οι οποίοι έχουν «χτυπήσει» είτε την εγγυητική επιταγή της ΚΑΕ είτε τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όταν δηλαδή οι «κίτρινοι» φτάσουν στο σημείο εξασφάλισης της αδειοδότησής τους, δεν θα πρέπει να έχουν ανοιχτή υπόθεση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τι ισχύει για την άρση των ban

Αυτή η ιστορία ταλανίζει τον Άρη από τις αρχές του 2018 όταν «κατέφθασαν» και οι πρώτες αποφάσεις του BAT. Με εξαίρεση την περίπτωση του Κάιλ Ουίβερ, οι υπόλοιπες (σ. σ. Ντραγκίτσεβιτς, Μαρμπλ, Τζένκινγκς, Σακινίντζε, Καββαδάς, Κάμινγκς) αφορούν την καταστροφική περίοδο 2016-17, πράγμα το οποίο έχει τη σημασία του καθώς οι συγκεκριμένοι πιστωτές έχουν να λαμβάνουν χρήματα εδώ και πέντε χρόνια. Στο διάστημα που μεσολάβησε επιτεύχθηκαν διακανονισμοί (προσωρινά η ΚΑΕ είχε αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών το φθινόπωρο του 2018), αλλά αυτοί δεν τηρήθηκαν. Το συνολικό ποσό της οφειλής άγγιζε τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ και μέσα από εκείνους τους διακανονισμούς μειώθηκε (περίπου) στα 650.000 ευρώ.

Μετά την παρέμβαση της FIBA και την απόφασή της να μην επιτρέψει την έκδοση δελτίων για λογαριασμό ομάδων που επιβαρύνονται με απαγόρευση μεταγραφών, οι «κίτρινοι» μπήκαν σε νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη FIBA και τελικώς συμφωνήθηκε η έκδοση δελτίων με την υποχρέωση ανταπόκρισης της ΚΑΕ Άρης στους διακανονισμούς που είχαν συμφωνηθεί. Ωστόσο, ούτε αυτό συνέβη (λόγω της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας) για να φθάσουμε στο σήμερα.

Η ΚΑΕ ήδη έχει μπει σε διαδικασία επαφών με τους παίκτες και ως βάση των συζητήσεων πρότεινε τα ποσά των διακανονισμών που είχαν γίνει το 2018. Διαπιστώθηκε όμως ότι οι πιστωτές θέλουν να συζητήσουν επί νέας βάσης, άρα το ποσό που θα χρειαστεί για να γίνουν οι άρσεις των ban ενδεχομένως να γίνει μεγαλύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων του Άρη. Γι’ αυτόν τον λόγο, μέχρι στιγμής, υπήρξε συμφωνία και εξοφλήθηκε μόνο ο Έρικ Μπάκνερ και παραμένουν τα επτά ban. Οι προτάσεις που καταθέτει η ΚΑΕ περιλαμβάνουν αποπληρωμή σε βάθος (το ανώτερο) 14 μηνών. Η διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι έχει τη δυνατότητα καταβολής εγγυήσεων. Οι δε πιστωτές γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή έχουν πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση καθώς ξέρουν ότι σε αντίθεση με ό,τι έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά η FIBA δεν θα είναι το ίδιο διαλλακτική.

Ομάδα από την αρχή

Αυτό συμβαίνει στον Άρη της τελευταίας τετραετίας και υποχρεωτικά θα επαναληφθεί το φετινό καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή οι «κίτρινοι» έχουν μόλις πέντε συμβόλαια. Πρόκειται για τους Διαμαντή Σλαφτσάκη, Γιάννη Σιδηροηλία, Όμηρο Νετζήπογλου, Κυριάκο Πετανίδη και τον Κώστα Βλάσιο ο οποίος είχε παραχωρηθεί δανεικός στη ΧΑΝΘ, επί της ουσίας όμως έχασε μια αγωνιστική περίοδο λόγω της μη έναρξης του Πρωταθλήματος. Τα ερωτηματικά είναι πολλά με βασικότερο τον άνθρωπο που θα επιλεγεί για την τεχνική ηγεσία. Απόφαση δεν έχει παρθεί, γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει… ποιοι θα αποφασίσουν. Το τελευταίο έχει να κάνει με τις αλλαγές που επίκεινται στο δ. σ. της ΚΑΕ και την ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου με πρόσωπα που έχουν την πρόθεση να συνεισφέρουν οικονομικά καθώς τους έχει προταθεί να έχουν εκπροσώπους στο δ. σ και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση με τον Σάββα Καμπερίδη. Ο 43χρονος τεχνικός έβαλε το ζήτημά του στην πραγματική διάσταση (σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5») καθώς σημείωσε ότι… «δεν κάναμε καμία συζήτηση. Μου ζητήθηκε να καταθέσω μια έκθεση για τους Έλληνες παίκτες του Πρωταθλήματος την οποία όμως ούτως ή άλλως θα την κατέθετα για λόγους αρχής». Προφανέστατα, αν ο Σάββας Καμπερίδης ήταν η βασική επιλογή, ήδη θα είχε γίνει σχετική συζήτηση μαζί του. Επιπλέον, πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι άνθρωπος του Άρη ζήτησε να μάθει τις προθέσεις του προπονητή του Κολοσσού Ρόδου, Ηλία Καντζούρη, στοιχείο το οποίο ενισχύει την εντύπωση ότι οι «κίτρινοι» ήδη είναι στην αγορά για την αναζήτηση προπονητή.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα