Η συνύπαρξη που θα κρίνει πολλά!

Η συνύπαρξη που θα κρίνει πολλά!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της 19ης αγωνιστικής στην Basket League και στέκεται στο σχήμα των «πρασίνων» με Νέντοβιτς και Χεζόνια στην ίδια πεντάδα, το οποίο είτε θα απογειώσει θα απογειώσει την ομάδα και θα θέσει συγκεκριμένες μετεγγραφικές προτεραιότητες, είτε θα αλλάξει εντελώς τον σχεδιασμό.

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η αναβολή της αναμέτρησης Λαυρίου-Ηρακλή, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του "Γηραιού" που έληξαν άδοξα, άφησε την 19η η στροφή του πρωταθλήματος με ένα ματς λιγότερο. Ελλείψει εκπλήξεων στο διήμερο που μας πέρασε, η βαθμολογική κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε και αν υπάρχει μία θέση, για την οποία θα γίνει πραγματική μάχη, αυτή φαίνεται ότι είναι η 5η με το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ να είναι βασικοί «μνηστήρες» της!

Ας ξεκινήσουμε όμως, από την άνιση μάχη του κλειστού του ΟΑΚΑ, όπου ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και γενικά το ολοκληρωτικό 2ο μέρος, έφτανε και περίσσευε στον Παναθηναϊκό (15-2) για να να προσθέσει στο «σακούλι» την 5η σερί νίκη του (102-68) και την 2η εφετινή "κατοστάρα".

Ο Όντεντ Κάτας κράτησε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι των παικτών με αξιοσημείωτη αμυντική βελτίωση στο 2ο μέρος (23π. παθητικό στο Περιστέρι και 29π. κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη), στην δεδομένα μεγαλύτερη χρησιμότητα του Μποχωρίδη (16π., 8ρ. & 4ασ. με 4/6 τριπ.) στις εγχώριες υποχρεώσεις και φυσικά στην επιστροφή της ομάδας σε μίνιμουμ ποσοστό 50% στα τρίποντα (15/30), χωρίς οι δύο πιο εύστοχοι παίκτες της (Μπρέι με 59,2% και Νέντοβιτς με 55,9%) να βρίσκονται στο παρκέ!

Στην περίπτωση του 29χρονου Σέρβου guard, η άμμος στην κλεψύδρα της δίμηνης απουσίας του, φτάνει πλέον στο τέλος της και στην εβδομάδα που διανύουμε είναι πιθανό να τον ξαναδούμε ξανά μέσα στο γήπεδο. Είτε σε κάποιο από τα δύο ευρωπαϊκά ματς με Μπασκόνια ή με Αρμάνι, είτε την ερχόμενη Κυριακή (04/04, 17.00) στο Ιβανόφειο απέναντι στον Ηρακλή!

Ο Ισραηλινός τεχνικός περιμένει πως και πως την επανενεργοποίησή του, για να έχει όλα τα «όπλα» στην «φαρέτρα» και να τελειώσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την χρονιά (νταμπλ), αλλά και να εισπράξει τις προσλαμβάνουσες που θέλει (τόσο αυτός αυτό όσο και οι Αλβέρτης-Διαμαντίδης), έτσι ώστε να σχεδιάσει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

Όσο νωρίς και να είναι ακόμη, οι «πράσινοι» είναι «υποχρεωμένοι» να δουλέψουν πρόωρα στον συγκεκριμένο τομέα για να κάνουν τα «κουμάντα» τους. Το πως θα λειτουργήσει η συνύπαρξη του "Νέντο" με τον "Super Mario" στο παρκέ (εκεί θα φανεί τι μπορεί να κάνει με περισσότερους χώρους), αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις προτεραιότητες που θα θέσει ο προπονητής και τις επιλογές που τελικά θα κάνει η διοίκηση, καθώς η αλήθεια είναι ότι αν στο σχήμα αυτό «δουλέψει» και δείξει ότι μπορεί να προσδώσει αγωνιστική υπεραξία στην ομάδα, τότε οι πρωταθλητές θα κληθούν να κάνουν οικονομική «υπέρβαση» για να τους κρατήσουν και τους δύο στο ρόστερ.

Και ταυτόχρονα, φυσικά, να αποκτήσουν έναν ποιοτικό playmaker που τόσο πολύ τους έλλειψε και λείπει στην εφετινή σεζόν, αλλά και να κρατήσουν έναν εκ των Μήτογλου-Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ.

Για το Μεσολόγγι (4-15) τα πράγματα είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρα και δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στην 19η αγωνιστική και να γνωρίσει την 6η σερί ήττα του (και την 15η στα τελευταία 16 ματς), για να διαπιστώσουμε ότι οι νεοφώτιστοι (Σαχπατζίδης 12π., & 8ρ. με 6/8 σουτ ) ελπίζουν πλέον σε ένα θαύμα!

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τις 3 σερί νίκες αποτελεί μακρινό παρελθόν, η απώλεια του Γιάννη Αγραβάνη και η ατυχία στις περιπτώσεις των Ντεβόντε Γκριν και Ντάρελ Πουαριέ αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκαμπτη, οπότε το έλλειμμα ποιότητας και βάθους στο ρόστερ, δεν επιτρέπει πολλές ελπίδες για να πραγματοποιηθεί το ιδεατό σενάριο για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου!

Ποιο είναι αυτό; Μίνιμουμ δύο νίκες κόντρα σε Λάρισα και ΠΑΟΚ εντός και Προμηθέα εκτός και ταυτόχρονα 3 ήττες των Θεσσαλών (στο Αγρίνιο, με Ηρακλή, εντός και Λαύριο εκτός) ή 4 ήττες του Κολοσσού! Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση, που έχει να κάνει με νίκη επί της Λάρισας με +27 στο αγώνα του Σαββάτου (03/04, 17.00), αλλά κι αυτή ξεπερνάει τα φυσιολογικά όρια...

Κρατάει το αποτέλεσμα και περιμένει το Λαύριο!

Για την ΑΕΚ (14-4), η νίκη στο "Nick Galis Hall" έστω και με έναν πόντο θα ήταν ευπρόσδεκτη, μετά από τόσο μεγάλη ταλαιπωρία, ψυχική (από τις συνεχόμενες ατυχίες σε θέματα υγείας) και σωματική (από τον γύρο της Ευρώπη που έκανε μέσα στην εβδομάδα).

Μετά από δύο, λίγο-πολύ, αναμενόμενες «σφαλιάρες» σε Στρασβούργο και Νόβγκοροντ, η επιστροφή στις νίκες (73-68) έστω και με υποφερτή απόδοση στην Θεσσαλονίκη, ήταν κάτι περισσότερο από βάλσαμο με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλωσορίζει ξανά στο rotation τους Ζήση (22'58"), Γιάνκοβιτς (11'32") και Γκίκα (4'04")!

Οι «κιτρινόμαυροι» (Λοτζέσκι 16π., 4ρ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.) ολοκλήρωσαν τον Μάρτιο με ένα 4/4 στο πρωτάθλημα και πλέον - με ενδιάμεσο σταθμό την Άγκυρα και το "must win" ματς με την Τελεκόμ - ετοιμάζονται για ένα συναπάντημα που έχουν κυκλώσει εδώ και καιρό.

Έστω κι αν δε παραταχθούν πλήρεις (εκτός παραμένουν οι Σλότερ και Γόντικας με ερωτηματικό τον Μορέιρα), η αναμέτρηση με το Λαύριο που τους «πλήγωσε» στο ματς του 1ου γύρου αλλά ακόμη πιο πολύ στον προημιτελικό του Κυπέλλου, αποτελεί ένα ματς απ' αυτά που - ακόμη σε επαγγελματικό επίπεδο - μετράει περισσότερο η περηφάνια και λιγότερο το βαθμολογικό όφελος.

Ο Άρης (6-12) άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία απέναντι σε μία κουρασμένη και νωθρή "Ένωση" κι ενώ ήταν καλός αμυντικά και κυρίαρχος στα ριμπάουντ (38-33), τα έκανε μούσκεμα μπροστά! Για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη (Τσάλμερς 16π., 3ρ. & 3κλ.) σούταρε κάτω του 40% εντός πεδιάς (31,1%) και κάτω του 30% (26,6%) στα τρίποντα, ενώ ο συνδυασμός των 9 ασίστ με τα 16 λάθη, ήταν απαγορευτικός.

Το άσχημο με τους Θεσσαλονικείς, είναι ότι από την στιγμή που έδειξαν ότι «καθαρίζουν» με τον βραχνά της παραμονής, οι περισσότεροι παίκτες παίζουν για την πάρτη τους και για τα νούμερά τους, ενώ σε «χαμηλή πτήση» έμεινε και ο Γιάννης Κουζέλογλου (μ.ο. 5,0π. & 5,0ρ. με 4/13 σουτ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές), ο οποίος ξεχώριζε με μεγάλη συνέπεια από την αρχή της σεζόν.

Είχε να παίξει 3 εβδομάδες και ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Στην Πάτρα, η αγωνιστική εικόνα του Προμηθέα (10-5) επηρεάστηκε ελάχιστα από την απραξία των τριών εβδομάδων (λόγω του νέου κύματος κορονοϊού στην ομάδα) και την έλλειψη ρυθμού και ίσως αυτό να είχε μεγαλύτερη σημασία ακόμη και από την 7η σερί εντός έδρας νίκη (82-72) επί του Ιωνικού (7-12), που διατήρησε το εφετινό αήττητο στο "Δημήτριος Τόφαλος".

Αυτό ήταν και το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο που κράτησε ο Μάκης Γιατράς από την επιστροφή των Πατρινών (Αγραβάνης 22π. & 5ρ., Τζέριαν Γκραντ 16π., 6ασ. & 4κλ.) στην αγωνιστική δράση και ενόψει φυσικά των πέντε αγώνων που θα δώσουν μέσα στις επόμενες 2,5 εβδομάδες.

Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, οπότε η διαφορά πήγε στο -15 (74-59 στο 33'21"), οι Νικαιώτες (Χόλογουελ 18π., 8ρ. & 2ασ. με 2/2 τριπ.) δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αισθανθούν ποτέ ασφάλεια και δύο φορές στο 2ο μέρος, πλησίασαν στους 4 (56-52 στο 29') και τους 6 πόντους (76-70 στο 37') αντίστοιχα. Προδόθηκαν όμως από τις κακές επιλογές των τελευταίων λεπτών και την περιφερειακή τους αστοχία (27,7% με 5/18 τριπ.).

Πρώτη φορά πάνω από τους 90 πόντους, παρέμεινε ζωντανό για την 4άδα!

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας μήνας και τρεις σερί ήττες για να δει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο γήπεδο, τα πράγματα που δουλεύει εδώ και καιρό στις προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η βελτίωση του Περιστερίου (10-9), παρά τα προβλήματα «χημείας» και τις εγγενείς ατέλειες σε κομβικές θέσεις όπως αυτή του point-guard, είχε φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα όταν έβγαλε το λάδι του Παναθηναϊκού και τον έφερε στα όριά του!

Επί της ουσίας, όμως, αποτυπώθηκε στο κλειστό της Νεάπολης όπου οι «κυανοκίτρινοι» (Τζόουνς 18π. & 10ρ. με 8/8 βολ. & 5/6 σουτ) πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη εμφάνισή τους στην επίθεση και αξιοποίησαν το πλεονέκτημα που έχουν αρκετοί παίκτες τους στην αθλητικότητα, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη τους (98-78) στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Μάντζαρης (2π. & 7ασ.) ήταν πολύ καλός στην δημιουργία, ο Βασιλόπουλος δεν χρειάστηκε να κουραστεί πολύ (2π. σε 8'34") και η εξέλιξη του ματς αλλά και ο ρυθμός βοήθησε τους ξένους να βρουν ρυθμό και να ανοίξουν την διαφορά μέχρι και το +28 (60-88 στο 33').

Με 56,1% στα σουτ εντός πεδιάς, επτά περισσότερα ριμπάουντ, 10 κλεψίματα και 30 ασίστ έναντι 12 λαθών, δεν γίνεται να χάσει καμία φιλοξενούμενη ομάδα! Πολλώ δε μάλλον, όταν τελειώνει το ματς με πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (14π., 5ρ. & 7ασ. & 2κλ.) να είναι η αποκάλυψη από πλευράς της πληθωρικής προσφοράς του!

Με απόντα τον πρώτο σκόρερ της (Τζέρι Σμιθ) για 2ο σερί παιχνίδι, η Λάρισα (5-14) δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από την στιγμή που οι ξένοι της είχαν 36 πόντους με 14/31 σουτ και οι αντίστοιχοι των φιλοξενουμένων σχεδόν διπλάσια νούμερα (65π. με 20/32 σουτ).

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος κρατάει το ρεκόρ καριέρας του Κώστα Παπαδάκη (22π. & 3ασ. με 6/10 τριπ.), που σε ένα ακόμη ματς έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και μπαίνει στην διαδικασία προετοιμασίας του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου στο Αγρίνιο, έχοντας ως μεγάλο πλεονέκτημα το +26 του πρώτου γύρου.

Ολοταχώς για 5η θέση!

Στο κλειστό της Πυλαίας, η γνώριμη συνταγή της εγγυημένης παραγωγικότητας των έξι ξένων της ομάδας μαζί με την σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κακλαμανάκης (μ.ο. 7,6π. & 5,5ρ. με 68,3% στα σουτ), έφτανε και περίσσευε για να «κλειδώσει» το 4ο εφετινό νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ (10-8), επί των ημερών του Άρη Λυκογιάννη.

Μπορεί ο «δικέφαλος του Βορρά» να μην ξέφυγε ποτέ του Κολοσσού (6-12) με διψήφια διαφορά πόντων (το +9 ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα), να υστέρησε σε ριμπάουντ και να είχε αρνητική αναλογία ασίστ (11)/λαθών (15), όμως, η συνέπεια στο σκοράρισμα που προσδίδει η τριάδα Γκρίφιν (18π., 6ρ., 6ασ. & 2κλ. με 8/14 σουτ), Τέρνερ (17π. με 8/12 σουτ) και Λοβ (16π. με 5/8 σουτ), ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Η ολική επαναφορά που έχουν πετύχει οι Θεσσαλονικείς με τον 51χρονο τεχνικό (από τις 13 Δεκεμβρίου και την 6η αγωνιστική, μετρούν 9 νίκες σε 13 αγώνες), τους επιτρέπει να ελπίζουν πλέον βάσιμα για την 5η θέση της κανονικής περιόδου, ειδικότερα αν νικήσουν το Περιστέρι εντός έδρας στις 10 Απριλίου.

Οι Ροδίτες ανέβηκαν στην "νύφη του Θερμαϊκού" με σκοπό να διατηρήσουν την εξαιρετική παράδοση που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη, κόντρα σε Άρη (μετράει 3 σερί νίκες, ενώ η τελευταία ήττα του έγινε τον Δεκέμβριο του 2016) και ΠΑΟΚ (είχε να χάσει από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετρούσε 2 σερί νίκες), αλλά παρ' ότι βρίσκονταν συνεχώς σε απόσταση βολής, προδόθηκαν από την άσχημο απόγευμα των δύο έμπειρων γηγενών παικτών τους (Ζάρας και Ξανθόπουλος είχαν μαζί 12π., 6λ. με 3/14 σουτ), την αστοχία του Άντριτς (0/4 τριπ.) και την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει τον Αρτίς (18π., 5ρ., 3ασ. & 3λ.) στα τελευταία λεπτά, όταν και αποφασίζει ότι πρέπει να πάρει το ματς μόνος του!

Η 4η διαδοχική ήττα (74-82) και η 3η στις λεπτομέρειες, αδικεί την συνολική προσπάθεια της ομάδας του Ηλία Καντζούρη (Καντέρ 19π., 8ρ. με 4/4 τριπ.), που πλέον χρειάζεται μία νίκη στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές (με Άρη, Προμηθέα, ΑΕΚ εντός και Ιωνικό εκτός) για να αποφύγει το όχι και τόσο πιθανό αλλά υπαρκτό σενάριο της «ανεπιθύμητη» ισοβαθμίας με το Μεσολόγγι (υπερτερεί γιατί έχει νίκησε και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναθηναϊκός: Το στοίχημα του Κάτας με τους παίκτες και το «ιντριγαδόρικο» σχήμα

Καντέρ: H EuroLeague του χτυπάει την πόρτα, ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα! (vid)

Παναθηναϊκός - Μεσολόγγι: Ο Παπανικολάου είδε τον αγώνα στο πλευρό του Τριαντόπουλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!