Ο Μπρέι απέδειξε γιατί υπέγραψε για 2,5 χρόνια!

Ο Μπρέι απέδειξε γιατί υπέγραψε για 2,5 χρόνια!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της λειψής 15ης αγωνιστικής στην Basket League, αποκαλύπτει το «ζωηρό» ενδιαφέρον δύο ξένων επενδυτών για την «πράσινη» ΚΑΕ και πιστεύει ότι ακόμη και ο Χεζόνια θα ζήλεψε το ντεμπούτο του Μπρέι.

Το ότι ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός combo guard είχε αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια στην εφετινή Euroleague με την φανέλα της Μπάγερν, ομολογώ ότι το πήρα χαμπάρι αφότου ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές και έγινε γνωστό ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τόσο απαρατήρητος είχε περάσει στα πρώτο τέταρτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας σκοράρει συνολικά 8 πόντους, με σημαντικότερη παρουσία του, τα 16'28" που έπαιξε στο «διπλό» των Βαυαρών στο Τελ Αβίβ, μόλις στην 3η αγωνιστική.

Αυτό που δεν περίμενα με τίποτε, όμως, ήταν το άκρως εντυπωσιακό ντεμπούτο του 28χρονου αποφοίτου του Πρίνστον (όχι αστεία έτσι;), ο οποίος σαν να ζήλεψε με την «Χεζονιάδα» όλης της εβδομάδας και... φώναξε ένα βροντερό «υπάρχω κι εγώ εδώ», στους αναγεννημένους - από την "Super Mario" κίνηση - φίλους της ομάδας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και η απόκτηση του 26χρονου Κροάτη NBAer, σε συνδυασμό με την ομαλή προσαρμογή του Όντεντ Κάτας στα νέα του καθήκοντα και την απόκτηση του ταλαντούχου Λευτέρη Μαντζούκα, άλλαξαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, όλη την ατμόσφαιρα στο «πράσινο» στρατόπεδο. Ενίσχυσαν αγωνιστικά κι επικοινωνιακά την ομάδα και συνάμα - κάτι που έχει μεγάλη σημασία - επανέφεραν πολύ γρήγορα το «αφήγημα» στην σωστή του θέση!

Γιατί για ένα διάστημα σχεδόν ενός μηνός (από 27/12 έως και 31/01, όταν οι «πράσινοι» έχασαν από Λαύριο, έλυσαν τη συνεργασία με τον Βόβορα και ηττήθηκαν μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Προμηθέα), το «καράβι» είχε αρχίσει για τα καλά και το «αιώνιο» ντέρμπι στο Φάληρο, βρισκόταν προ των πυλών. Αλλά το έχουμε πει πολλές, τα λάθη στον αθλητισμό δεν τα θυμάται κανείς, αν μαθαίνεις απ' αυτά και συνεχίσει να δουλεύεις και να ακολουθείς το πλάνο σου, έστω και με κάποιες παραλλαγές.

Κι επειδή στον «εξάστερο» και δουλεύουν σκληρά και έχουν τεχνογνωσία για να φάνε και οι κότες, πλέον όχι απλά έχουν γυρίσει τόσο πολύ την κατάσταση υπέρ τους, που η ομάδα χάνει στο ρελαντί από την Άλμπα και πολύ σωστά, κανείς δεν ασχολείται!

Αυτά σαν credit για την άκρως επιτυχημένη ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού (11-2), που κόντρα στον φουριόζο στην 1η περίοδο, Άρη (4-10), χρειάστηκε ένα 6λεπτο φορτσαρίσματος για να καθαρίσει το ματς (94-72), με τον Μποχωρίδη (11π., 4ρ. & 7ασ.) να κάνει σπουδαίο δουλειά στο διάστημα που το 14-19 (στο 9'), έγινε 30-23 (στο 15').

Θα... έπεφτε το ΟΑΚΑ αν Χεζόνια έκανε τέτοιο ντεμπούτο!

Όλο το «ζουμί» της άνετης επικράτησης του «τριφυλλιού» επί των «κιτρινόμαυρων» (Λιτλ 14π., 3ασ. & 2κλ., Τσάλμερς 12π. & 3ασ. με 3/6 τριπ.), βρίσκεται στις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε ο Τι Τζέι Μπρέι (25π., 5ρ. & 3ασ. με 8/14 τριπ.). Και δεν στέκομαι καθόλου στο tweet του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος πολύ εύστοχα τον παρομοίασε με τον Στεφ Κάρι, λόγω της άνεσης με την οποία συνδεόταν με το καλάθι πίσω από τα 6,75!

Δεν είναι παράλογο να ζήλεψε έστω και λίγο τον νέο του συμπαίκτη, που ήταν άτυχος λόγω της απουσίας του κόσμου. Αν ο Χεζόνια έδινε τέτοιο show στο ντεμπούτο του με γεμάτο ΟΑΚΑ, κι εγώ δεν ξέρω τι θα γινόταν με την αποθέωση που θα γνώριζε.

Δεν είναι εκεί το θέμα μας, όμως! Η ουσία της εμφάνισης του Μπρέι, που παρεμπιπτόντως γεννήθηκε στο Νέο Βερολίνο (ένα προάστιο που απέχει μόλις 10 λεπτά από το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο), κρύβεται στην απόφαση των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις (Τριαντόπουλος, Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Καλαϊτζής και Παππάς) να τον υπογράψουν για 2,5 χρόνια! Κάτι που πλην του Καλαϊτζάκη και του Μαντζούκα (απολύτως φυσιολογικό και για τους δύο), δεν έχει κάνει με κανέναν άλλον παίκτη του. Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ξέρει τι budget θα έχει του χρόνου!

Ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, λοιπόν, έδειξε με το «καλησπέρα» στοιχεία που δικαιολογούν απόλυτα την εξασφάλισή του μέχρι το 2023! Είναι ο ορισμός του παίκτη που οι προπονητές αρέσκονται να αποτελούν ως «ενάμιση», γιατί και να κουβαλήσει την μπάλα, να οργανώσει το παιχνίδι αλλά και να δημιουργήσει μπορεί, κυρίως όμως έχει τρομερή αυτοπεποίθηση στο σουτ και χρειάζεται ελάχιστο χώρο για να το πάρει, όπως φάνηκε χθες! Κι όλα αυτά όντας ένας παίκτης ομάδας και χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες. Απλά παίρνοντας αυτές που του έδωσαν οι αντίπαλοι.

Μ' αυτά και με εκείνα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός οχύρωσε την περιφέρειά του με ένα τρομερό «εργαλείο» που άλλοτε θα κάνει μπαμ κι άλλοτε θα είναι χρήσιμος χωρίς να το βλέπει ο κόσμος. Μαζί με τον Χεζόνια και με πλήρες ρόστερ, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο επίπεδο που ήταν πέρυσι όσον αφορά την κυριαρχία τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Το double πλέον θα θεωρηθεί αποτυχία αν χαθεί, ειδικότερα από την στιγμή που το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον έχει πλέον εστιαστεί απλά στο καλύτερο δυνατό finish (δηλαδή να υποσκελίσουν τον Ολυμπιακό).

Η σύνδεση του ΟΑΚΑ με τις δύο εταιρίες που ενδιαφέρονται για την ΚΑΕ!

Υπ' αυτό το πρίσμα, λοιπόν, ο Τάκης Τριαντόπουλος μπορεί να ασχοληθεί με ηρεμία με ό,τι χρειάζεται σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΚΑΕ. Η κινητικότητα που παρατηρείται σχετικά με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για μία σειρά δεκαετιών στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού (με δυνατότητα δημιουργίας εμπορικών χρήσεων), έχει ζωηρέψει το ενδιαφέρον δύο ξένων επιχειρηματικών κολοσσών, που θέλουν μπουν για τα καλά στην χώρα μας και επενδυτικά, θέλουν να παντρέψουν την ενεργοποίησή τους, αναλαμβάνοντας τα ηνία ενός λαοφιλούς και επιτυχημένου brand, όπως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι και οι δύο επιχειρηματικοί πόλοι μελετούν ήδη τα βιβλία της ΚΑΕ και ασχολούνται σοβαρά με το συνολικό concept και φυσικά η προοπτική του γηπέδου (ΟΑΚΑ), καθιστά το project ακόμη πιο ελκυστικό. Μακάρι, να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Ο Άρης δεν γίνεται να κινδυνεύει μ' αυτό το ρόστερ!

Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη άφησαν κατά διαστήματα θετικές εντυπώσεις, αλλά με 39,1% εντός πεδιάς (24/61 σουτ), δεν μπορεί καμία ομάδα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή εκτός έδρας. Όπου αξιοπρέπεια, στο ΟΑΚΑ και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ισοδυναμεί με 20 πόντους διαφορά!

Με τον Γιάννη Κουζέλογλου (16π., 10ρ. & 2ασ. με 5/8 σουτ) να συνεχίζει να κάνει την διαφορά στους «κιτρινόμαυρους» και να αποδεικνύει ότι δύσκολα θα φοράει την ίδια φανέλα του χρόνου, θεωρώ ότι ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» έχει ξεκάθαρα την ποιότητα για να απομακρυνθεί αργά ή γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη, να εξασφαλίσει την παραμονή του (τα επόμενα εντός έδρας ματς με Λάρισα και ΠΑΟΚ προσφέρονται) κι από 'κει και πέρα, να οργανώσει σε άλλη βάση την επόμενη χρονιά.

Με την σφραγίδα της ελληνικής εμπειρίας!

Στο Αγρίνιο, η αλλόκοτη εξέλιξη του αγώνα έδωσε μία άγρια ομορφιά στο μοναδικό ματς της αγωνιστικής που διεξήχθη το Σάββατο (27/02) και η «πολυτέλεια» των προπονήσεων για σχεδόν τρεις εβδομάδες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, ευνόησε προοδευτικά την ομάδα με τις περισσότερες λύσεις.

Το Περιστέρι (9-6) δεν πανικοβλήθηκε από το εντυπωσιακό ξεκίνημα των γηπεδούχων (12-5 στο 6'), που μπήκαν αποφασισμένοι για μία νίκη επιβίωσης και ισορρόπησε στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (22-22 στο 12'), ενώ έδειξε χαρακτήρα και ψυχραιμία ακόμη και όταν η διαφορά άρχισε να παίρνει διαστάσεις και άγγιξε το +18 για τους νεοφώτιστους (52-34 στο 25').

Το αθλητικό σχήμα που χρησιμοποίησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος βοήθησε τους φιλοξενούμενους να κατεβάσουν σχετικά γρήγορα την διαφορά και να επιχειρήσουν μία επική αντεπίθεση στην 4η περίοδο (σερί 4-25), την οποία υπέγραψαν ο εντυπωσιακός Τζέιμς Γούνταρντ (20π., 3ρ. & 2ασ. με 7/9 σουτ) και οι έμπειροι Έλληνες της ομάδας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης (5π., 6ρ. & 3ασ. σε 14') επιστρατεύτηκε απροπόνητος για να δώσει δημιουργία από το low post και χάρισε την φάση της αγωνιστικής με τη no look πάσα στον Βασιλόπουλο (6π. με 2/3 τριπ.), ο Μάντζαρης (6π., 8ασ. & 2κλ.), πρόσφερε καθαρό μυαλό και σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού ενώ εξαιρετικός ήταν ο Σαλούστρος (6π. & 5ρ.), που έπαιξε με κεκτημένη ταχύτητα από την φούσκα της Ρίγα.

Μ' αυτά και μ' εκείνα, η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπέρασε και τα δύο βασικά της προβλήματα (έλλειψη μακρινού σουτ και πληθώρας παικτών που καταλαβαίνουν το παιχνίδι) και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη (70-63), που θα την βοηθήσει στην δύσκολη συνέχεια.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έμεινε χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για 9'16 στην 4η περίοδο (0/9 σουτ & 6 λάθη) κι έχασε μία σπάνια ευκαιρία για μία νίκη, που αν ερχόταν, θα της έδινε πλεονέκτημα στην μάχη της παραμονής απέναντι σε Άρη και Λάρισα.

Ο 56χρονος τεχνικός κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Σαχπατζίδη (20π. & 3ρ. με 8/9 διπ.), αλλά τα άσχημα νέα για τον Ντεβόντε Γκριν, δεν του επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για την συνέχεια...

Οι ξένοι μου είναι καλύτεροι από τους δικούς σου!

Σε ένα ματς που στα πρώτα 15 λεπτά γέρνει προς τους γηπεδούχους (+12 στο 10'), ακολουθεί μία ισορροπία μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας (78-78) και εκεί που στην παράταση, βλέπεις την Λάρισα (4-11) να ξεφεύγει με +6 (86-80 στο 43') και να αγκαλιάζει μία νίκη-μισή παραμονή, έρχεται ένα «τσουνάμι» αντεπίθεσης από τους ξένους του ΠΑΟΚ (7-7), που βρίσκεται μία ανάσα από το καναβάτσο και να ΄σου το «διπλό» (88-91) από 'κει που δεν φαινόταν!

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επέστρεψε στις νίκες χάρη στην εμπειρία, το καθαρό μυαλό και την ικανότητα των τριών Αμερικανών που έβαλαν την σφραγίδα τους στα τελευταία 2,5 λεπτά του έξτρα πενταλέπτου και μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Τζος Κάρτερ (17π. με 3/5 τριπ.), συνυπέγραψαν την 2η εφετινή εκτός έδρας νίκη της.

Ο Έλστον Τέρνερ (18π., 6ρ. & 3κλ. με 8/11 σουτ) πέτυχε δύο προσωπικά καλάθια και στην τελευταία φάση έκανε το κλέψιμο στον Παπαδάκη (θα κάνει και λάθη ο μικρός, το σημαντικό είναι να βρίσκεται στο παρκέ όταν η μπάλα «καίει»), ο Μάλκολμ Γκρίφιν (13π. & 11ασ.) «έσταξε» το κρίσιμο τρίποντο από τα 8 μέτρα για το 86-85 και ο Ζερμέιν Λοβ (14π., 6ρ., 5ασ. & 2κλ.) πέτυχε τις κρίσιμες βολές που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Αμερικανοί του «δικεφάλου του Βορρά» μπορεί να σκόραραν δύο πόντους λιγότερους (75π.) από τους συμπατριώτες τους της θεσσαλικής ομάδας (77π.), η κατανομή τους όμως, ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και στέρησε - στις λεπτομέρειες - από την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου (Σμιθ 27π., 4ρ. & 3κλ. με 4/8 τριπ.) μία νίκη που θα της έδινε την ευκαιρία να πάει με άλλο αέρα το Σάββατο (06/03, 17.00) στην Θεσσαλονίκη, για το ντέρμπι με τον Άρη!

Κέρδισε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο!

Στο Ιβανόφειο, η 3η εφετινή αλλαγή προπονητή δεν έφερε γούρι στον Ηρακλή (5-8), που αν κι ανέτρεψε μία διαφορά 13 πόντων (24-37 στο 16') και βρέθηκε κοντά στην επιστροφή στις νίκες, στο τελευταίο δίλεπτο έμεινε από δυνάμεις κι επέτρεψε στον Ιωνικό (5-9) να πάρει τη ρεβάνς (78-75) για την ήττα του πρώτου γύρου στη Νίκαια.

Οι Νικαιώτες, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους όταν ο «Γηραίος» ξέφυγε με +6 στο 37ο λεπτό και τελείωσαν το ματς αγγίζοντας το τέλειο στο τελευταίο 3λεπτο του αγώνα (6/6 βολ. & 3/4 τριπ.).

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες για να απολαύσει ο Βαγγέλης Αγγέλου το τέλειο παιχνίδι από το δίδυμο Μαυροκεφαλίδη (24π., 14ρ. & 2ασ.)-Τολιόπουλου (16π., 4ρ., 7ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.), οι οποίοι έκαναν την διαφορά όταν οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς κι έδειχναν να «καθαρίζουν» το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πλέον θετικό ρεκόρ (6-5) υπό τις οδηγίες του έμπειρου Χαλκιδαίου τεχνικού και μόνο αν αυτοκτονήσουν θα μπλέξουν σε περιπέτειες.

Αντίθετα, η ομάδα Θανάση Σκουρτόπουλου (Χάνλαν 19π. & 5ασ. με 4/9 τριπ.) συμπλήρωσε σχεδόν δύο μήνες χωρίς νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις (0/5 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και μοιραία ο επόμενος εντός έδρας αγώνας με το Μεσολόγγι χαρακτηρίζεται κάτι σαν τελικός, για να αποφευχθούν τα χειρότερα μπλεξίματα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!