Σερέλης στο gazzetta.gr: «Δεν έχω πιστέψει ακόμη πόσο εμφατικά νικήσαμε!»

Σερέλης στο gazzetta.gr: «Δεν έχω πιστέψει ακόμη πόσο εμφατικά νικήσαμε!»

Σερέλης στο gazzetta.gr: «Δεν έχω πιστέψει ακόμη πόσο εμφατικά νικήσαμε!»

bet365

Ο προπονητής του Λαυρίου λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr.

Το Λαύριο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών «σόκαρε» με την καλή έννοια την Basket League επικρατώντας της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το ακόμη πιο σπουδαίο είναι πως και οι δύο νίκες ήρθαν με επιβλητικό τρόπο και ωραίο, σύγχρονο μπάσκετ.

Ο Χρήστος Σερέλης βρίσκεται 30 χρόνια στην ομάδα, δηλαδή μία ολόκληρη ζωή και βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να... μεγαλώνει και μαζί της να μεγαλώνει κι ο ίδιος.

Ο Έλληνας προπονητής του Λαυρίου λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr.

- Coach πόση ώρα σου πήρε να καταλάβεις τι καταφέρατε;

«Αρκετή ώρα. Όλο το βράδυ και ακόμη δεν το έχω καταλάβει 100% για να είμαι ειλικρινής. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει λόγω του τρόπου που ήρθε η νίκη. Ήταν τόσο εμφατική που δεν το έχουμε πιστέψει πλήρως.»

- Το Λαύριο σκόραρε 9 πόντους στην πρώτη περίοδο και 83 στις επόμενες τρεις. Τι άλλαξε;

«Μπήκαμε στον αγώνα λίγο… ψαρωμένοι, κάπως φοβισμένοι. Θέλαμε να παίξουμε και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, αλλά βιαζόμασταν. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα και έχει παίκτες που το εκμεταλλεύτηκαν σκοράροντας πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό κι εκεί κάπου ταρακουνηθήκαμε. Στη συνέχεια παίξαμε τη γνωστή μας επιθετικά άμυνα, τρέξαμε, είχαμε καλές επιλογές και άλλαξε ο ρυθμός.»

-Συνήθως μετά από σπουδαίες νίκες όπως αυτή κόντρα στην ΑΕΚ, ομάδες με άπειρους παίκτες δεν τις διαχειρίζονται εύκολα. Ο ενθουσιασμός έφερε χαλάρωση τις μέρες που μεσολάβησαν;

«Για μας ήταν το καλύτερο δώρο ότι παίζαμε αμέσως μετά την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Και το λέω αυτό γιατί βρήκαμε πολύ εύκολα κίνητρο να δώσουμε στα παιδιά. Τους έλεγα όλη την εβδομάδα… μάγκες νικήσατε την ΑΕΚ και μπράβο σας, αλλά μπροστά σας έχετε κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Μας βοήθησε που παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και δεν ήμασταν φαβορί, αλλά είχαμε ισχυρό κίνητρο. Τώρα με την Λάρισα φοβάμαι πως μπορεί να συμβεί αυτό που λες. Να μην διαχειριστούμε σωστά τη νίκη αυτή και παρουσιάσουμε διαφορετικό πρόσωπο κόντρα στη Λάρισα. Για μας είναι στοίχημα να δείξουμε πως είμαστε πνευματικά δυνατοί και να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση.»

- Μαζί με το Λαύριο «μεγαλώνει» κι ο Σερέλης. Εχεις σκεφτεί το επόμενο βήμα σου;

«Εννοείται και το έχω σκεφτεί και είμαι έτοιμος να το κάνω γιατί πολύ απλά τα πράγματα στον αθλητισμό είναι πολύ ρευστά και δεν ξέρεις τι… ξημερώνει. Δεν έχω πρόβλημα που μεγαλώνω μαζί με το Λαύριο. Ίσα ίσα μου αρέσει. Βλέποντας και κάνοντας.»

- Μετά από 30 χρόνια φαντάζεσαι τον εαυτό σου μακριά από το Λαύριο δηλαδή;

«Τον φαντάζομαι μόνο αν η ομάδα δεν έχει συνέχεια, μόνο αν η ομάδα πάψει να έχει προοπτική. Είπα και πριν, στον ελληνικό αθλητισμό τα πάντα είναι ρευστά και αλλάζουν γρήγορα οι καταστάσεις. Αν το Λαύριο προοδεύει δεν βλέπω λόγο να μην είμαι στο Λαύριο. Γιατί να φύγω μετά από 30 χρόνια;»

- Τόσο καλά που παίζουν οι Αμερικανοί της ομάδας, σε ανησυχεί το σενάριο να τους χάσεις μεσούσης της σεζόν αν ενδιαφερθεί άλλη ομάδα για αυτούς; Να μην μπορείς να τους κρατήσεις;

«Εδώ έχουμε φτάσει να ανησυχώ μήπως δεν μπορώ να κρατήσω και ορισμένους Έλληνες όπως παίζουν. Κοίτα οι ξένοι μας παίρνουν πολύ λίγα χρήματα και είναι λογικό αν τους παρουσιαστεί μία ευκαιρία με καλύτερες αποδοχές να το σκεφτούν. Δεν θα τους κόψω τον δρόμο. Αλίμονο. Προσωπικά θεωρώ πως το καλύτερο για αυτούς είναι να ολοκληρώσουν τη σεζόν στο Λαύριο γιατί πιστεύω θα ανεβάσουν κι άλλο τις μετοχές τους. Από εκεί και πέρα εμείς θα προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Έβανς και κανείς δεν πίστευε πως θα τους κοντράρουμε. Κι όμως νικήσαμε κιόλας. Θα είμαστε προετοιμασμένοι.»

- Μίλησε μας λίγο για τον Κάρτερ και τον Ντιαλό…

«θα σου πω κάτι για τον Ντιαλό. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας φαινόταν πως στο μυαλό του είχε στόχο και σκοπό να γίνει επαγγελματίας. Από την πρώτη κουβέντα που κάναμε μου έδωσε την εντύπωση πως γνωρίζει τι χρειάζεται για να γίνει επαγγελματίας και να παίξει σε καλό επίπεδο. Ο Κάρτερ δεν είναι καν 22 χρονών. Πιστεύω δεν έχει καταλάβει τι έκανε χθες. Μέσα στο ματς έπαιξε πέντε φορές «1on1» παίκτες όπως τον Παπαπέτρου και τον Παπαγιάννη και τους πέρασε και σκόραρε. Στην Euroleague πολλοί παίκτες παίζουν «iso» τον Παπαπέτρου και τον Παπαγιάννη και δεν τους περνάνε εύκολα.»

- Ποιοι κάνουν τη διαφορά πιστεύεις στο Λαύριο;

«Οι Έλληνες παίκτες 100%. Καλοί οι Αμερικανοί, αλλά αν οι Έλληνες παίκτες της ομάδας μας δεν τους έκαναν αυτά που κάνουν εντός κι εκτός παρκέ, θα είχαμε άλλη εικόνα. Όλα τα παιδιά δίνουν χώρο και προϋποθέσεις στους ξένους μέσα από τον ανταγωνισμό. Ο Μουράτος έχει κάνει τεράστιο step up. Παίζει καταπληκτικά. Ο Γερομιχαλός το ίδιο. Γενικά οι γηγενείς παίκτες μας βοηθούν πάρα πολύ.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα