Όλη η αλήθεια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού!

Όλη η αλήθεια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού!

bet365

Γιατί η COSMOTE TV έστειλε το εξώδικο στην ΑΕΚ; Ποιο είναι το διπλό χρέος της «Βασίλισσας»; Και ποια η στάση του Παναθηναϊκού; Το Gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ

Το εξώδικο που έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του ΕΣΑΚΕ από την COSMOTE TV πρόσθεσε ακόμη έναν οικονομικό «πονοκέφαλο».

Τι έκανε την COSMOTE TV να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση; To Gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός, διαθέτουν ακόμη ένα χρόνο στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με το συνδρομητικό κανάλι (για τη σεζόν 2020-2021).

Η τελευταία σεζόν ολοκληρώθηκε, λόγω της πανδημίας, στην 19η αγωνιστική. Δίχως την προβολή των υπόλοιπων 7 αγωνιστικών και φυσικά των playoffs και των τελικών, που είναι ουσιαστικά οι αγώνες που κρίνουν τον τίτλο και την τελική κατάταξη και έχουν τη μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Η COSMOTE TV μπορούσε να κόψει μέχρι και το μισό συμβόλαιο, λόγω της εξέλιξης, αλλά τελικά προχώρησε στη γενναιόδωρη απόφαση του... ψαλιδίσματος κατά 1/3.

Αυτή ήταν η πρώτη διευκόλυνση.

Η δεύτερη ήρθε όταν προέκυψε η πρόταση της ΕΡΤ και η επιθυμία της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να μπουν στην κεντρική διαχείριση και να συμβάλλουν σε μία τηλεοπτική συμφωνία πολύ πιο εμπορική.

Έτσι λοιπόν το συνδρομητικό κανάλι δέχτηκε να μη σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προοπτική και συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του με τις δύο ΚΑΕ, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή οικονομική αξίωση.

Ωστόσο, επειδή δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στις δύο ΚΑΕ, με δεδομένο πως είχαν πληγεί από την πανδημία, αποφασίστηκε πως το ποσό θα το παρακρατούσε από τη συμφωνία της επόμενης σεζόν (2020-2021).

Αυτής που πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή.

Το συνδρομητικό κανάλι ήρθε σε συνεννόηση και με τις δύο ΚΑΕ, ενώ όταν προέκυψε το ενδεχόμενο της κεντρικής διαχείρισης θέλησε να μιλήσει εκ νέου με τις ομάδες.

Η πολιτική της COSMOTE TV ήταν από την αρχή να μην μπει εμπόδιο στην κεντρική διαχείριση, αφού πρόκειται για το καλό του αθλήματος.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να λυθεί ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου και να διευθετηθούν οι όποιες οφειλές.

Και απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η επιστροφή του ποσού που δεν αφαιρέθηκε από το πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε.

Η συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό ήταν πλήρης. Όχι όμως και με την ΑΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με την διοίκηση της «Βασίλισσας», αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αυτός ήταν ήταν ο λόγος που προκάλεσε την αποστολή της εξώδικης επιστολής, η οποία κοινοποιήθηκε και στον ΕΣΑΚΕ.

Η διοργανώτρια είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, αφού οι δύο ομάδες μπαίνουν στην κεντρική διαχείριση.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτό το χρέος της ΑΕΚ. Αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta.gr αναφέρουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να επιστρέψουν και άλλα χρήματα στην COSMOTE TV!

Βλέπετε, η ΑΕΚ έχει προπληρωθεί και ένα μέρος των χρημάτων για τη σεζόν 2020-2021, μέσω δανείου που έλαβε από τράπεζα, καταθέτοντας το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα