Αποκάλυψη για Basket League: Στον «αέρα» η τηλεοπτική «συμφωνία», αναβάλλεται το τζάμπολ!

Αντώνης Καλκαβούρας
Αποκάλυψη για Basket League: Στον «αέρα» η τηλεοπτική «συμφωνία», αναβάλλεται το τζάμπολ!

bet365

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, το «όχι» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον Ιωνικό «πάγωσε» τις υπογραφές του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ, ενώ το ενδεχόμενο εμπλοκής με τον Χαρίλαο Τρικούπη, θα οδηγήσει σε αλλαγή του format και θα αναβάλλει για τουλάχιστον μία εβδομάδα το τζάμπολ στην Basket League.

Απίστευτα, αλλά όμως... ελληνικά είναι όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό μπάσκετ, με την κορύφωση του τραγέλαφου να «παίζεται» σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία μπλόκαρε οριστικά την συμμετοχή του Ιωνικού στο πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το Σάββατο (17/10).

Τι ακριβώς συνέβη; Η ομάδα της Νίκαιας που εξαγόρασε το ΑΦΜ του νεοφώτιστου Διαγόρα Δρυοπιδέων, δεν κάλυψε (όπως και πέρυσι) ως όφειλε το μετοχικό κεφάλαιο των 216.000 Ευρώ κι έτσι δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία. Στον «αέρα», όμως βρίσκεται και η συμμετοχή του επίσης νεοφώτιστου Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος όμως ζήτησε και πήρε επιπλέον προθεσμία ως νεοσύστατη ΚΑΕ.

Ο λόγος που η ΕΕΑ δεν έδειξε την ίδια επιείκεια στον Ιωνικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που «τρέχουν» την ομάδα, υπέπεσαν στο ίδιο ατόπημα και πέρυσι, οπότε ουσιαστικά τους «τιμώρησε» για τις δις εξαμαρτείν!

Η πρωτοφανής, όμως, «βόμβα» που πυροδοτήθηκε στα θεμέλια της Basket League παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα επρόκειτο να προωθηθεί στους μετόχους της ΕΡΤ το προσχέδιο για τους όρους και την αποτίμηση της τηλεοπτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Δημόσια Τηλεόραση και τον ΕΣΑΚΕ για 2+1 χρόνια. Η μείωση των ομάδων από 12 σε 11 (ίσως και σε 10), όμως, αυτομάτως διαφοροποιεί τους όρους που περιγράφονται στο προσχέδιο αλλά και το ύψος των χρημάτων που είχαν συμφωνηθεί, επομένως, 48 ώρες πριν από το τζάμπολ δεν υπάρχει κανένα τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις, αναμένεται να συζητηθούν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου αργά το απόγευμα (20.00), με πιο πιθανό σενάριο την πρόταση αναβολής της πρεμιέρας (για 2η φορά φέτος) για μία εβδομάδα, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν τηλεοπτικά (η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να μην στείλει τις κάμερές της στα γήπεδα χωρίς να υπάρχει υπογεγγραμμένο συμβόλαιο και ειδικότερα από την στιγμή που διακυβεύεται η αξιοπιστία του προϊόντος).

Σε περίπτωση, μάλιστα, που ούτε ο Χαρίλαος Τρικούπης πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα (ο Θεός να το κάνει), τότε στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει και η αλλαγή του format. Θυμίζουμε ότι αναφερόμαστε σε μία λίγκα που τον περασμένο Ιούνιο σχεδιάστηκε με 16 ομάδες και δύο ημέρες πριν την έναρξή της, έχει 10 +1!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα