Προμηθέας: Αρνητικά τα τεστ για Covid-19 και επιστροφή στις προπονήσεις

Gazzetta team
Προμηθέας: Αρνητικά τα τεστ για Covid-19 και επιστροφή στις προπονήσεις

bet365

Ο Μάκης Γιατράς και οι παίκτες του Προμηθέα Πάτρας επιστρέφουν στις προπονήσεις, καθώς τα δεύτερα τεστ για κορονοϊό βγήκαν αρνητικά.

Όπως είναι γνωστό οι Πατρινοί είχαν δύο θετικά κρούσματα στην Covid-19 και όπως ήταν λογικό διακόπηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι προπονήσεις της ομάδας, ενώ ακυρώθηκαν και τα δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό στο Μέτσοβο.

Πλέον υπάρχει... λήξη συναγερμού στην Αχαϊκή ομάδα καθώς τα δεύτερα τεστ βγήκαν όλα αρνητικά. Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανέφερε ότι «μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και στα δεύτερα τεστ ανίχνευσης COVID-19 η Ανδρική ομάδα του Προμηθέα Πάτρας επιστρέφει στις προπονήσεις ακολουθώντας πιστά όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον εντοπισμό αθλητή με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης την Κυριακή 30/8, όλα τα μέλη της ομάδες (αθλητές, προπονητές και το υπόλοιπο staff) υπεβλήθησαν σε μοριακά τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού (τεστ ανίχνευσης COVID-19) από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ στην Πάτρα και ταυτόχρονα, (όπως προβλέπεται για τις μη προστατευμένες στενές επαφές) τέθηκαν σε απομόνωση (καραντίνα), ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους σχετικούς με την προπόνηση χώρους (γήπεδο, αποδυτήρια, γυμναστήριο) Όλα τ’ αποτελέσματα (πλην ενός) των τεστ ανίχνευσης COVID-19 ήταν αρνητικά και κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν εμφάνισε οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου.

Μετά την συμπλήρωση 48 ωρών ακολούθησε νέο τεστ ανίχνευσης COVID-19 και όλα τ’ αποτελέσματα των δειγμάτων των μελών της ομάδας ήταν εκ νέου αρνητικά. Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα (πλην των 2, τα δείγματα των οποίων βρέθηκαν θετικά) τέθηκαν εκτός απομόνωσης και μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και τις λοιπές δραστηριότητές τους κανονικά. Θα ακολουθήσει και νέο τεστ μέσα στην εβδομάδα, ενώ, βέβαια, θα συνεχιστεί ο προγραμματισμένος τακτικός έλεγχος, αλλά και όλες οι προβλεπόμενες από τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενέργειες.

Οι 2 αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε COVID-19 είναι καλά και παραμένουν σε απομόνωση, όπου παρακολουθούνται από τους αρμόδιους γιατρούς και από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Προμηθέα. Θα επανέλθουν στις δραστηριότητές τους όταν και εφόσον ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο προϋποθέσεις. »

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα