Άρης: Η εντολή της FIBA υποχρεώνει την αλλαγή πλάνων

Άρης: Η εντολή της FIBA υποχρεώνει την αλλαγή πλάνων

Άρης: Η εντολή της FIBA υποχρεώνει την αλλαγή πλάνων

bet365

Η ρητή εντολή της FIBA προς την ΕΟΚ για την απαγόρευση έκδοσης δελτίων σε ομάδες οι οποίες έχουν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, υποχρεώνει τον Άρη σε δραστική αλλαγή τακτικής και την κατάστρωση νέων αγωνιστικών πλάνων.

Η επιστολή της FIBA προς την ΕΟΚ έχει άμεση ισχύ και απαγορεύει στην Ελληνική Ομοσπονδία την έγκριση μεταγραφών (μέσω της έκδοσης δελτίων) σε ομάδες οι οποίες έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών. Μέχρι πρότινος, η ΕΟΚ έδινε την έγκρισή της, αρκεί τα letter of clearance των αθλητών να βρίσκονταν στα δικά της γραφεία. Πλέον δεν θα έχει ούτε αυτή τη δυνατότητα καθώς θα υποχρεούται να απορρίπτει κάθε σχετικό αίτημα ομάδας η οποία θα έχει τιμωρηθεί με απαγόρευσης μεταγραφών.

Είναι προφανές ότι ο Άρης επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα καθώς στη δεδομένη στιγμή έχει οκτώ ban και σύμφωνα με την επιστολή της FIBA, αν θέλει να σχηματίσει ομάδα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να προχωρήσει σε διακανονισμούς με τους πιστωτές.

Η συνολική οφειλή η οποία έφερε και την επιβολή των οκτώ ban (Μαρμπλ, Τζένκινς, Ντραγκίτσεβιτς, Ουίβερ, Κάμινγκς, Σανικίντζε, Μπάκνερ, Καββαδάς) ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ. Μετά τους διακανονισμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά και την καταβολή προκαταβολών, το ποσό μειώθηκε περί των 600.000 ευρώ. Ωστόσο, οι διακανονισμοί δεν τηρήθηκαν, γεγονός που υποχρεώνει τους «κίτρινους» να πληρώσουν penalty και γενικώς να μπουν σε νέα διαδικασία συζητήσεων με τους πιστωτές με την ελπίδα ότι θα είναι συγκαταβατικοί.

Γιατί αλλάζει το πλάνο

Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Το αρχικό αγωνιστικό πλάνο του Άρη περιλάμβανε την απόκτηση Αμερικανών των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε επαφή με τον ατζέντη του Ουίλιαμ Χάτσερ ο οποίος ήταν ο βασικός στόχος για τη θέση «1», αλλά και με άλλους εκπροσώπους Αμερικανών παικτών οι οποίοι ήταν στην περσινή Basketleague και των οποίων τα letter of clearance ήταν στα γραφεία της ΕΟΚ πριν τις 3/12/2019 όταν και αναβίωσε η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Μετά την εντολή της FIBA στην ΕΟΚ και την απαγόρευση έκδοσης δελτίων, είναι ευνόητο ότι ο Άρης θα υποχρεωθεί να υπολογίσει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού του για τον διακανονισμό των οφειλών κι αυτό θα τον αναγκάσει να μειώσει το αγωνιστικό μπάτζετ και να αποταθεί σε παίκτες με χαμηλότερο κασέ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα αναγκαστεί να τοποθετήσει πολύ χαμηλά το πλαφόν των συμβολαίων.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα