Κόνερ Φράνκαμπ: Ο MVP της Basket League είναι θαυμαστής του Τάιγκερ Γουντς

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κόνερ Φράνκαμπ: Ο MVP της Basket League είναι θαυμαστής του Τάιγκερ Γουντς

bet365

Το Ρέθυμνο οφείλει το ευ ζην του στον Κόνερ Φράνκαμπ και το gazzetta.gr γράφει για τον αθόρυβο MVP των 50.000 ευρώ που διακρίθηκε μεταξύ των Πάρκερ, Ναν και Όκαφορ πριν καταλήξει στη Βουλγαρία κι εν συνεχεία στην Κρήτη.

«Βλέπω τον Τζαμπάρι Πάρκερ, τον Κέντρικ Ναν και τον Τζαλίλ Όκαφορ να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ και πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί όχι κι εγώ... Γιατί δεν βρίσκομαι εκεί, ανάμεσα τους. Το σκεφτόμουν συνέχεια στο παρελθόν. Δυστυχώς, δεν είχα την καλύτερη ευκαιρία στο κολέγιο για να δείξω τι μπορώ να κάνω, να δείξω σε όλους ποιος είμαι πραγματικά. Η δική μου περιπέτεια είναι λίγο διαφορετική. Έχω πάρει τον δικό μου δρόμο...» δηλώνει ο αθόρυβος MVP της εφετινής Basket League, έχοντας ως φωτογραφία εξωφύλλου στο Twitter όχι τον Μάικλ Τζόρνταν, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ή τον Κόμπι Μπράιαντ αλλά τον Τάιγκερ Γουντς.

«Είναι ο αγαπημένος μου αθλητής όλων των εποχών! Έπαιζα συνέχεια γκολφ πίσω στις ΗΠΑ» μάς εξηγεί ο Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος αγωνίστηκε σε δυο κολέγια του Κάνσας, τους Τζέιχοκς και το Γουϊτσίτα Στέιτ, πέρσι έπαιξε μπάσκετ για πρώτη φορά ως επαγγελματίας στη Βουλγαρία και πλέον πίνει τσικουδιές και τρώει αντικριστό στο... παντέρμο το Ρέθεμνος! Στον λογαριασμό του στο Twitter μπορεί κανείς να δει κι άλλες λεπτομέρειες που δείχνουν το ποιόν του ανδρός. Όπως το «unfinished business» που δεσπόζει κάτω από τη φωτογραφία προφίλ του. «Το έβαλα πριν από πολλά χρόνια, απλώς σαν υπενθύμιση για να μην σταματήσω να δουλεύω ποτέ μέχρι να πετύχω τους στόχους μου»!

Ο προπονητής του στο Ρέθυμνο, Βαγγέλης Ζιάγκος μάς είχε προειδοποιήσει. «Ο Κόνερ είναι το ίδιο μειλίχιος με την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στον αγώνα. Ένας ευφυής και χαρισματικός άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από απόλυτη ισορροπία και πειθαρχία σε όλες τις πτυχές της ζωής του». Ο Φράνκαμπ ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί στην Κρήτη, απολαμβάνοντας τις στιγμές στο νησί μαζί τη σύζυγο του και την τριών χρονών κόρη του που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν μαζί του και στη Βουλγαρία. Τον εντοπίσαμε ενώ επέστρεφε από το Ηράκλειο όπου είχε βρεθεί οικογενειακώς. Οι απαντήσεις του ήταν κοφτές. Η μοναδική στιγμή που χαμογέλασε κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας ήταν όταν του αναφέραμε πως κυκλοφορεί video στο YouTube με τα highlights του που τιτλοφορείται ως «doesn't matter the location, Frankamp gets buckets» (σ.σ. «δεν έχει σημασία το μέρος, ο Φράνκαμπ θα σκοράρει»).

Ο ήρωας της ιστορίας συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2012 στη Λιθουανία, έχοντας συμπαίκτες ορισμένους μετέπειτα NBAers όπως ο Πάρκερ, ο Όκαφορ, ο Ναν, ο Τζάστις Γουίνσλοου και ο Στάνλεϊ Τζόνσον. Εξ ου και η αναφορά στα ονόματά τους στην εισαγωγή... «Το να εκπροσωπήσω τη χώρα μου ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ήμασταν μια πραγματικά σπουδαία γενιά» αναφέρει ο 24χρονος γκαρντ του Ρεθύμνου που ήταν ο ηγέτης εκείνης της ομάδας με 14.1 πόντους μ.ό., οδηγώντας τις ΗΠΑ στον τίτλο με ρεκόρ 8-0! Πλέον αποφεύγει να μιλάει για τα κολεγιακά του χρόνια... «Ας πούμε απλώς ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Δεν έκανα την καλύτερη χρονιά μου εκεί, δεν είχα προτάσεις από πιο ανεπτυγμένα πρωταθλήματα κι έτσι πήγα στη Βουλγαρία για να βρω ξανά την αυτοπεποίθηση μου».

Το Ρέθυμνο οφείλει το ζην στην έδρα του με τις οκτώ νίκες σε εννιά αγώνες στο «Μελίνα Μερκούρη» το ευ ζην στον Κόνερ Φράνκαμπ. Έναν τύπο, ο οποίος άλλαξε θέση στα μέσα της χρονιάς και «κατέβηκε» από το «2» στον άσο. «Ήταν τεράστιο ρίσκο αυτό που πήραμε! Ο Κόνερ όχι απλώς ανταποκρίθηκε, αλλά πλέον λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους της κατηγορίας. Τώρα αγωνίζεται μόνο ως playmaker» υπερθεματίζει ο Ζιάγκος για τον ξανθομάλλη γκαρντ που έγινε πιο σκληρός και βελτίωσε την αμυντική του συμπεριφορά αλλά και αυτήν στο physical game. «Τις πρώτες 7-8 αγωνιστικές είχε πρόβλημα. Η πρώτη του εμπειρία ήταν κόντρα στον Ήφαιστο, μια κατ εξοχήν ομάδα που παίζει σκληρά. Ο Κόνερ ζορίστηκε πολύ, απογοητεύτηκε και προβληματίστηκε... Παρ' όλα αυτά, είναι ένας άνθρωπος που οτιδήποτε αντιλαμβάνεται πως αποτελεί πρόβλημα και ανασταλτικό παράγοντα για τον ίδιο, το παίρνει μέσα του και το δουλεύει για να το ξεπεράσει»!

Ο Κόνερ Φράνκαμπ στην ΕΚΟ Basket League
20 πόντοι
4.1 ασίστ
2.8 ριμπάουντ
4.7 κερδισμένα φάουλ
1.7 λάθη
20.59 ranking
σε 34:03 συμμετοχής

Πως περιγράφει όμως ο Κόνερ τον... παίκτη Φράνκαμπ; «Είμαι πολύ ανταγωνιστικός, πάντα ήμουν καθώς ήθελα να είμαι πρώτος σε όλα! Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος στο παρκέ, μου αρέσει να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να παίρνω αποφάσεις την ώρα του αγώνα. Προφανώς θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, μπορεί να χάσεις 2-3 σουτ στη σειρά όμως πρέπει να πιστέψεις ότι θα μπει το επόμενο. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω ότι πρέπει να βγω μπροστά για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Ρωτήσαμε τον Βαγγέλη Ζιάγκο αν ο Φράνκαμπ είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αν, δηλαδή έχει το potential για να παίξει μελλοντικά σε ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη. «Ναι, ασυζητητί! Πρόσεξε με, δεν μιλάω για το BCL... Ο Κόνερ είναι το παιδί - θαύμα που θα πηδήξει τάξη στο σχολείο! Δεν θα πάει από την πρώτη στη δευτέρα. Θα πάει απευθείας στην τρίτη»!

Πριν από περίπου έναν μήνα, λοιπόν έκανε μια σχετική κουβέντα με τον Κωστή Ζομπανάκη που είναι ενδεικτική της νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει. Του είπε πως «δεν πρόκειται να φύγω! Θέλω να τελειώσω τη σεζόν στο Ρέθυμνο! Η οικογένεια μου περνάει καταπληκτικά εδώ, έχουμε αγαπήσει την ομάδα και νιώθω ότι αυτή η χρονιά θα με βοηθήσει πολύ για το επόμενο βήμα»..

Η κουβέντα επιστρέφει στο καλοκαίρι του 2012. Οι άλλοτε συμπαίκτες του στην Team USA αγωνίζονται στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο κι εκείνος έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, αρχικώς για τη Βουλγαρία κι εν συνεχεία για την ελληνική Basket League. «Εκτιμώ ό,τι έχω πετύχει στη ζωή μου. Δεν έχω απωθημένα, θέλω πάντα να βελτιώνομαι και να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα...». Όταν, λοιπόν τον ρωτήσαμε αν οι... μισοτελειωμένες δουλειές που αναφέρει στο Twitter αφορούν αυτήν ακριβώς την κατάσταση, αρκέστηκε να πει «ίσως ναι...».

Στα 24 του, ο προσεχώς All-Star γκαρντ του Ρεθύμνου, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό τριπόντων μιλάει για τη μεγαλύτερη αξία στη ζωής του: «Έχω δυο υπέροχους γονείς που με βοήθησαν να μείνω ταπεινός, που μου έδωσαν να καταλάβω ότι πρέπει να έχω τα πόδια μου στο έδαφος και το μυαλό στο κεφάλι. Θα τους ευγνωμονώ για πάντα. Η οικογένεια μου είναι τα πάντα. Θέλω να είμαι ο καλύτερος πατέρας που μπορώ να γίνω, να μείνω υγιής και να απολαμβάνω τη ζωή μαζί τους. Ξεκαθαρίζει, δε πως νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Βαγγέλη Ζιάγκου στο παιχνίδι του: «Ναι, σίγουρα νιώθω έτοιμος! Δουλεύω με έναν προπονητή που είναι εξαιρετικός προς εμένα και την οικογένεια μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου δείχνει εμπιστοσύνη. Τον εμπιστεύομαι κι εγώ, επομένως το πράγμα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής».

Η κουβέντα μας με τον κορυφαίο σκόρερ και πρώτο σε αξιολόγηση στην Basket League έκλεισε με τον Κόμπι Μπράιαντ... «Δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι... Μεγάλωσα με τον Κόμπι, τον συνάντησα μια φορά... Στην αρχή το είδα στο Twitter και νόμιζα πως ήταν μια παρανόηση! Οι προσευχές μου είναι μαζί με την οικογένεια του...».

Cover Photo: Άννα Μαρία Καλογεράκη

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα