Προμηθέας Πάτρας – Λάρισα 62-76: Ποδαρικό με σπουδαίο διπλό! (vid)

Gazzetta team
Προμηθέας Πάτρας – Λάρισα 62-76: Ποδαρικό με σπουδαίο διπλό! (vid)

bet365

Μπορεί ο Προμηθέας να παρουσιάζεται ενισχυμένος με τους Μαυροκεφαλίδη και Μάντζαρη, αλλά η Λάρισα ήταν εκείνη που έμελλε να του «σπάσει» το αήττητο στην Πάτρα (62-76) χάρη στην καλή της άμυνα στο β' ημίχρονο και τους Ρας, Χίκι!

Ανάσα παραμονής πήρε η Λάρισα καθώς σημείωσε την πιο δύσκολη και ίσως την πιο σημαντική της νίκη τη φετινή σεζόν, αφού κατάφερε να περάσει από την Πάτρα και να επικρατήσει του Προμηθέα με 76-62. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και δη στην τελευταία περίοδο, όταν οι Θεσσαλοί δέχτηκαν μόλις 11 πόντους.

Η Λάρισα έφτασε τις πέντε νίκες στην ΕΚΟ Basket League (5-9) και άρχισε να... ξεμακραίνει από την επικίνδυνη ζώνη. Και αυτό χάρη στον Μπράντον Ρας ο οποίος ήταν εξαιρετικός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα έχοντας 20 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Χίκι ο οποίος πρόσθεσε άλλους 14 πόντους και 9 ασίστ. Στα αξιοσημείωτα του ματς το ντεμπούτο του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Προμηθέα, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους και 4 τελικές πάσες.

Το ματς

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 12-6 στο 8' χάρη στην καλή του άμυνα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν αρκετά άστοχοι στα σουτ εντός παιδιάς, κάτι που ίσχυε και για τους αντίστοιχους του Βαγγέλη Αγγέλου μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (15-14). Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με τους Χίκι και Ρας ενώ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 21-24 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν εκείνος που είχε πάρει την σκυτάλη από τον συμπαίκτη του και πρώην πρωταθλητή του ΝΒΑ έχοντας 3/3 τρίποντα κατά τη διάρκεια του β' δεκαλέπτου. Το ημίχρονο είχε φέρει τη Λάρισα μπροστά το σκορ με ένα καλάθι διαφορά (32-34) με τον Έλληνα γκαρντ να έχει 9 πόντους και τον Μπράντον Ρας άλλους 8 πόντους με 2/3 τρίποντα. Άλλωστε τα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα ήταν εκείνα που έκαναν την διαφορά, ενώ την παράσταση είχε κλέψει και το ντεμπούτο του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Στη συνέχεια η Λάρισα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς και αυτό χάρη στην εξαιρετική της άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο Μπράντον Ρας συνέχισε να αποτελεί τη μόνιμη απειλή για το καλάθι των Πατρινών (σ.σ. είχε 18 πόντους μέχρι το 30') και να «απαντάει» στα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη ο οποίος είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Μάλιστα η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +10 για τους Θεσσαλούς (51-61) ύστερα από ένα γρήγορο 4-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν σε ανάλογα επίπεδα, αφού ο Προμηθέας «απάντησε» γρήγορα και με ένα 9-2 μείωσε στο τρίποντο (60-63 στο 36'). Και πάλι. Δεν υπήρχε συνέχεια αφού ο Τερέλ Παρκς με συνεχόμενα καλάθια στο τέλος «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και σφράγισε τη νίκη της Λάρισας μέσα στην Πάτρα ολοκληρώνοντας ένα νέο επιμέρους 2-13!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: H Λάρισα κυριάρχησε στα ριμπάουντ μαζεύοντας 12 περισσότερα (41-29) είχε καλύτερη δημιουργία από τον Προμηθέα (20-13 ασίστ) και παρά τα 8 περισσότερα λάθη (10-18) είχε 47% στα τρίποντα (10/21) και 55% στα δίποντα (19/34).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράντον Ρας (20π., 4/8δίπ., 4/5τρ., 3ριμπ., 1κλ., 1τ., 1λ.) και ο Άντονι Χίκι (14π., 5/11δίπ., 0/3τρ., 4/5β., 9ασ., 4κλ., 3ριμπ., 4λ.) ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τερέλ Παρκς με συνεχόμενα καλάθια στο τέλος «σφράγισε» τη νίκη της Λάρισας, ενώ παίκτης κλειδί στην τελευταία περίοδο ήταν και ο Τάσος Σπυρόπουλος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαμπ με 0/7 τρίποντα, ενώ άστοχος ήταν και ο Λεωνίδας Κασελάκης με 1/9 σουτ!

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Η αντίδραση της Λάρισας όταν ο Προμηθέας μείωσε σε 60-63 στο 32' και έδειχνε να γυρίζει το ματς. Μέχρι το τέλος του αγώνα δέχτηκε μόλις δύο πόντους και σημείωσε 13!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Φλόιντ ο οποίος πέρασε σχεδόν πάνω από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ύστερα από την εξαιρετική ασίστ του Νώντα Παπαντωνίου ύστερα από... επαναφορά!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Προμηθέας Πάτρας τα 12 λιγότερα ριμπάουντ και το 28% στα τρίποντα, ενώ η Λάρισα τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-34, 51-57, 62-76

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα