Κασελάκης στο gazzetta.gr: «Ο Προμηθέας κάνει... άλματα»!

Κασελάκης στο gazzetta.gr: «Ο Προμηθέας κάνει... άλματα»!

bet365

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μιλάει στο gazzetta.gr για την παραλίγο... ζημιά που πήγε να κάνει ο Προμηθέας στην ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό, συνιστά ηρεμία για το ματς της Πάτρας και στέκεται στα άλματα που κάνουν οι Πατρινοί, με αφορμή το EuroCup.

Ο Προμηθέας «πάλεψε» πολύ σκληρά στο ΟΑΚΑ και λίγο ήθελε για να κάνει την ανατροπή και να φύγει νικητής από την Αθήνα. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά βρέθηκε στο -10 (71-61) με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, αλλά με τρίποντες... βόμβες, κατάφερε να βρεθεί 4 πόντους μπροστά (78-82), ένα λεπτό πριν το... επεισοδιακό φινάλε.

«Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ "έκλεψε", με την καλή έννοια, το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε, αλλά το άξιζαν κι οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έπαιζε στην έδρα της, που και λίγο κόσμο να έχει, ξέρουμε πως παίζει ρόλο. Θα μπορούσαμε στο τέλος να είχαμε νικήσει εμείς, γιατί είχαμε το ρυθμό. Θεωρώ ότι βγάλαμε αρκετά πράγματα στο παρκέ, από αυτά που είχαμε δουλέψει κι είχαμε σχεδιάσει», σχολίασε αρχικά στο gazzetta.gr ο Λεωνίδας Κασελάκης και πρόσθεσε: «Η σειρά πιστεύω θα είναι μεγάλη. Πρέπει να ηρεμήσουμε και αναδιοργανωθούμε, για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι στην Πάτρα, το οποίο επίσης θα είναι σκληρό. Είναι μονόδρομος για εμάς πλέον. Το ξεχνάμε και προχωράμε».

Για την... βροχή τριπόντων στην τελευταία περίοδο από την ομάδα του, ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ ανέφερε: «Τα περισσότερα τρίποντα ήταν "καθαρά", παίρναμε αυτό που μας έδινε η άμυνα της ΑΕΚ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά. Με αυτοπεποίθηση, πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό μας στην Πάτρα και να πάρουμε αυτό που μας δίνει η άμυνά τους. Έχουν αδυναμίες στην άμυνά τους και προσπαθούσαμε να τους "χτυπήσουμε" εκεί. Γυρίσαμε την μπάλα σωστά και τα περισσότερα τρίποντα ήταν καλές επιλογές, δεν ήταν ότι το εκβιάσαμε, αλλά διαβάσαμε την άμυνα της ΑΕΚ».

Σχετικά με την ένταση που επικράτησε στο φινάλε του αγώνα, ο 28χρονος παίκτης δήλωσε: «Η έδρα της ΑΕΚ είναι ένας παράγοντας μέσα στο παιχνίδι, αλλά πρέπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις - γιατί μπορεί να βιώσουμε πάλι τέτοιες καταστάσεις - να έχουμε καλύτερες επιλογές. Αν κερδίζαμε, δεν θα συζητούσαμε τώρα κάτι από αυτά. Οπότε, ηρεμία, ξεκούραση και προετοιμαζόμαστε για να τα πούμε στην Πάτρα».

Ο Προμηθέας βρίσκεται για δεύτερη σερί φορά σε ημιτελική φάση, στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Basket League, και φέτος άπαντες πιστεύουν περισσότερο από ποτέ σε μια πρόκριση στους τελικούς. Η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και ο Κασελάκης υποστήριξε: «Εννοείται πως πιστεύουμε (σ.σ. σε πρόκριση στους τελικούς). Και πριν το παιχνίδι το πιστεύαμε. Όχι για την εικόνα που δείχνει η ΑΕΚ, αλλά για την κατάσταση που βλέπω εγώ στην ομάδα μου και το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Εντάξει, έγινε το 1-0 τώρα, η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες. Τα κεφάλια ψηλά, είναι απλά το 1-0. Και εμείς να κερδίζαμε, πάλι το ίδιο θα έλεγα. Αυτός που θα καταφέρει να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, επειδή τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά χρονικά, θα καταφέρει να πανηγυρίσει και την πρόκριση στους τελικούς».

Πέρυσι, ο Προμηθέας, μάλιστα, στη σειρά με τον Ολυμπιακό βρέθηκε μια... ανάσα από το break στο δεύτερο ματς (89-88), αλλά «Κάθε σειρά είναι διαφορετική. Κακά τα ψέματα, με τον Ολυμπιακό υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά δυναμικότητας, αν και το δυναμικό είναι υψηλού επιπέδου και στις δύο ομάδες. Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε τουλάχιστον το θέαμα και το μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με μεγάλο σκορ. Ίσως, κάποιες φορές, να κερδίζει ο πιο τυχερός, αλλά πρέπει να υπάρχει ηρεμία και να κοιτάξουμε το επόμενο».

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Βαγγέλης Λιόλιος, έχει μεγάλες φιλοδοξίες και δεν το έχει κρύψει ποτέ. Μία από αυτές είναι και η συμμετοχή στο EuroCup, για το οποίο ο Προμηθέας έστειλε την αίτηση προεγγραφής, εκφράζοντας επίσημα το ενδιαφέρον του. Ο Κασελάκης τόνισε: «Είναι απόφαση της διοίκησης (σ.σ. η συμμετοχή στο EuroCup), η οποία δεν έχει απλά ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα. Το βλέπει πολύ "ζεστά", έχουν όνειρα στον Προμηθέα. Όλο αυτό "χτίζεται" με στέρεες βάσεις, από τις Υποδομές. Ο κύριος Λιόλιος έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική εγκατάσταση στον Καστελόκαμπο. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση αυτό, μακάρι να τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Εμείς στην Πάτρα ευτυχώς τα έχουμε όλα, χαιρόμαστε να παίζουμε γι' αυτό το σύλλογο. Μας έκανε πολύ καλό και που παίξαμε στην Ευρώπη, ήταν η... Σταχτοπούτα αυτή τη χρονιά, αλλά έδωσε το στίγμα της στο BCL. Εγώ δεν θα έλεγα η ομάδα ότι πηγαίνει βήμα - βήμα, αλλά κάνει άλματα, γιατί πραγματικά ο Λιόλιος έχει όραμα και κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και την πόλη του».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα