Ποιος Πανιώνιος... ο Αγραβάνης

Ποιος Πανιώνιος... ο Αγραβάνης

Ποιος Πανιώνιος... ο Αγραβάνης
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη και για τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Δε γίνεται να ασχοληθώ με οποιαδήποτε αναμέτρηση που λήγει με τόσο μεγάλη διαφορά, από τη στιγμή που γυρίζει στα παρκέ μετά από 11 μήνες κάποιος παίκτης.

Ξεκαθαρίζω πως δεν υπάρχει ίχνος ασέβειας στον Πανιώνιο και την προσπάθειά του, ωστόσο ήταν σημαντικότερο στοιχείο που έπαιξε μπάσκετ ο Αγραβάνης μετά από 11 μήνες.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, έχει αρκετές ατέλειες στο παιχνίδι του, αλλά δεν παύει να έχει και στοιχεία τα οποία σίγουρα σε ορισμένα παιχνίδια μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αρχικά να πω στο παιδί «σιδερένιος». Στη συνέχεια να εκφράσω τη σκέψη μου πως στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο συγκεκριμένος παίκτης μου έλειψε.

Δε λέω ότι με αυτόν ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα πέρυσι ούτε ότι θα νικούσε σε μία εκ των δύο φετινών αναμετρήσεων. Προς Θεού, δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να κάμει τόσο μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα όμως μου έλειψε η σκληράδα του και η άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει ως παίκτη. Ειδικά φέτος που είδα soft την ομάδα, της έλειψε ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο για 15 λεπτά δεν έπαιζε μπάσκετ, διαγωνισμό λαθών βλέπαμε με τους Πειραιώτες να φτάνουν τον αριθμό 8. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν μόλις δύο.

Τα τρίποντα ευτυχώς για τους Πειραιώτες έμπαιναν με συνέπεια από το τζάμπολ. Ωραία μεταφορά της μπάλας και κυρίως γρήγορη. Η μπάλα δεν κολλούσε σε χέρια με αποτέλεσμα να μετακινούν την άμυνα συνέχεια.

Βέβαια κι οι φιλοξενούμενοι μία βοήθεια έδιναν και μετά σταματούσαν οι περιστροφές οπότε τα περισσότερα σουτ ήταν ανενόχλητα.

Τέλος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έτρεξε. Μερικές φορές μάλιστα από τη βιασύνη το έκανε και με λάθος τρόπο αφού μια δυο φορές, οι παίκτες πήραν λάθος διαδρόμους με αποτέλεσμα να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον.

Οι 32 πόντοι που βρήκαν οι Πειραιώτες στον αιφνιδιασμό αποτελούν πολύ μεγάλο νούμερο ακόμη κι αν αναφερόμαστε σε παιχνίδι μεταξύ διαφορετικής ποιότητας ομάδων.

Πάντως οι Νεοσμυρνιώτες έδειξαν στοιχεία τα οποία αν τα αξιοποιήσουν, δε θα έχουν πρόβλημα να βάλουν από κάτω δύο άλλες ομάδες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.