Ξεπέρασε τα 100 τρίποντα ο Γκίκας

Ξεπέρασε τα 100 τρίποντα ο Γκίκας

Gazzetta team
Ξεπέρασε τα 100 τρίποντα ο Γκίκας

bet365

Ο Νίκος Γκίκας έφτασε τα 101 τρίποντα με τον Προμηθέα στην Basket League και έγινε ο 1ος παίκτης στην τριετή ιστορία της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για τον Νίκο Γκίκα και τον Προμηθέα

Ο Νίκος Γκίκας έκανε με διαφορά την καλύτερη εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα με 11 πόντους όσο και δημιουργικά με έξι ασίστ -είχε έξι πόντους κόντρα στην ΑΕΚ και πέντε ασίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στα ριμπάουντ με πέντε, όσε είχε και στο ματς με την ΑΕΚ.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Έξι από τους 11 πόντους του ήρθαν από την περίμετρο. Με τα δύο εύστοχα τρίποντα του ο διεθνής γκαρντ μάλιστα, έγινε ο 1ος παίκτης στην τριετή ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, μετρώντας πια 101. Κοντά σε αυτόν έφτασε ο Μουχάμεντ Φαγιέ με 91 όμως δεν είναι πια κάτοικος Πάτρας. Στην 3η θέση της σχετικής λίστας αλλά πολύ μακριά από το επίτευγμα του Γκίκα είναι ο Λάνγκστον Χολ που μετράει 52 εύστοχα τρίποντα.

*“Γεμάτη” στατιστική είχε ο Δημήτρης Κατσίβελης με επτά πόντους, τέσσερις ασίστ και επτά ριμπάουντ επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Επτά ριμπάουντ μάζεψε πέρσι ως παίκτης του ΠΑΟΚ σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια.

*Με το 35ο παιχνίδι του με τον Προμηθέα στο Πρωτάθλημα, ο Χρήστος Σαλούστρος μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Σταύρο Τουτζιαράκης που είχε πέρσι 34.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι με τα δύο κλεψίματα που έκανε χθες, έγινε ο 3ος της αντίστοιχης λίστας της αχαϊκής ομάδας στην κατηγορία. Έφτασε τα 34 και προσπέρασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ (33).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα