Τα λεφτά που κατέστρεψαν το όραμα

Τα λεφτά που κατέστρεψαν το όραμα

Τα λεφτά που κατέστρεψαν το όραμα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος περιπλανιέται μεταξύ αριθμών και χαμένων ονείρων και εξηγεί πως καταστράφηκε ένα όραμα για μόλις δύο εκατομμύρια.

Η δαπάνη πολλών εκατομμυρίων ευρώ και η επένδυση στην παραγωγική διαδικασία είναι οι δύο διαφορετικοί δρόμοι που ακολουθούν οι ομάδες. Αυτές που καταφέρουν να συνδυάσουν τις δύο (σε αρκετές περιπτώσεις) αντίθετες λογικές, είναι κι αυτές που πετυχαίνουν. Το έκανε ο Ολυμπιακός πριν από δέκα χρόνια και πέρασε δύο φορές από το ταμείο της Euroleague, πλησίασε σε ακόμη δύο κατακτήσεις, κυρίως όμως κέρδισε με το σπαθί του την εκτίμηση φιλάθλων κι άλλων ομάδων.

Ο Άρης ουδέποτε είχε τη δυνατότητα επενδύσεων τύπου Ολυμπιακού γιατί πολύ απλά δεν είχε την ευλογία της διακυβέρνησης του συλλόγου από επιχειρηματίες του βεληνεκούς των Αγγελόπουλων. Ανέκαθεν όμως είχε τον τρόπο να βρίσκει το «καλό» στις νεαρές ηλικίες, με την ταυτόχρονη αδυναμία της διατήρησής τους.

Αφορμή για το συγκεκριμένο blog είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Λότσου οι οποίες υποχρεωτικά παρέπεμπαν και στον Άρη. Γιατί ο next best thing του Παναθηναϊκού ονόματι Ντίνος Μήτογλου είχε αποκτηθεί από τον Άρη πριν καλά-καλά αποφασίσει ο αθλητής για τη μετάβασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τελικώς η απόφαση λήφθηκε γιατί πολύ απλά οι συνθήκες στον Άρη δεν ήταν κατάλληλες για να τον πείσουν να μείνει. Με το συμπάθιο προς τον Αγγέλου, ο «φουκαράς» ο «τρέλαρχος» προσπαθούσε να τον πείσει αλλά μάταια. Μετά έφυγε, έφυγε και ο Μήτογλου. Και να φανταστεί κανείς ότι ονειρευόταν συνδυασμό Βεζένκοφ-Μήτογλου με τον πρώτο στο 3-4 και τον δεύτερο στο 4-5.

Ο Λότσος μίλησε και για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Πολλοί αμφισβητούν το επίπεδο αθλητικότητάς του. Αν δηλαδή οι Πειραιώτες είναι αθλητικοί παρόντων των Πρίντεζη, Βεζένκοφ, Αγραβάνη… Προσωπικά απλά σημειώνω ότι ο Βεζένκοφ είναι Έλληνας και καλύτερος Έλληνας στη συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχει. Ο «Σάσα» συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα την άνοιξη του 2015. Το τελικό ραντεβού είχε γίνει σε παραθαλάσσιο restaurant στην περιοχή της Κρήνης παρέα με ένα ψάρι… τριών κιλών. Ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει τον Βεζένκοφ, ούτε να ματσάρει την πρόταση της Μπαρτσελόνα, ούτε φυσικά να προσφέρει έστω το 10% των όσων του έδιναν (γενικώς) οι Καταλανοί. Έφυγε κι αυτός.

Είχε προηγηθεί ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Εκεί η πώληση στον Παναθηναϊκό ήταν αναγκαστική. Την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφή άπαντες στον Άρη πήραν βαθιά ανάσα γιατί τα λεφτά ήταν πολύτιμα. Η τελευταία χρονιά του Μποχωρίδη στον Άρη ήταν και η καλύτερη (συνολικά) της καριέρας του. Τώρα γύρισε στον Άρη, αγχωμένος, νιώθοντας την πίεση της καριέρας κι έχει βουνό να ανέβει. Πρώτα όμως θα πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του και να συμβιβαστεί με την ιδέα της επανεκκίνησης. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί το οποίο αισθάνεται απογοητευμένο.

Μια τετραετία νωρίτερα είχε φύγει ο Κώστας Παπανικολάου με το αιτιολογικό ότι… «αν δεν πουληθεί ο Παπανικολάου θα πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά των γραφείων». Αυτή η δήλωση έγινε για να αποτυπωθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Στον Άρη τότε νόμιζαν ότι έπιασαν «κότσο» τον Ολυμπιακό με τα λεφτά που είχαν πάρει. Κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Έπεσαν έξω πανηγυρικά, ενώ το ποσό ουσιαστικά πετάχτηκε στη θάλασσα.

Πριν τον Κώστα Παπανικολάου ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο Έλληνας παίκτης ο οποίος αδίκησε όσο κανείς άλλος τον εαυτό του. Ένα καλοκαιρινό πρωινό ο Σοφοκλής έμεινε ελεύθερος από τον Άρη και πήγε (ως ελεύθερος!!!) στον Ολυμπιακό. «Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» που αποφάσισε αυτήν την αποδέσμευσή και δεν λογοδότησε ποτέ.

Από αυτές τις πωλήσεις ο Άρης δεν εξασφάλισε ούτε δύο εκατομμύρια. Πολύ λίγα για το όραμα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Πολύ φθηνά για την πώληση ενός ονείρου. Φανταστείτε να είχε σήμερα τους Μποχωρίδη, Βεζένκοφ, Μήτογλου, Παπανικολάου. Και να πλαισιώνονταν από ξένους αναγνωρισμένης αξίας. Όνειρα; Προφανώς. Γιατί ο Άρης έκανε με διαφορά κάποιων χρόνων αυτό που είχε συμβεί και στον Ηρακλή.

ΥΓ1: Ο Κώστας Σλούκας δεν μπαίνει στην παραπάνω συνομοταξία γιατί στον Άρη ήρθε δανεικός από τον Ολυμπιακό.

ΥΓ2: Είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσει η λίστα. Γιατί ένα άλλο καλοκαιρινό πρωινό πριν από δύο χρόνια ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έφυγε από τον Άρη και πήγε στον Παναθηναϊκό δίχως να εξηγήσει ποτέ κανείς τι ακριβώς συνέβη. Πέρυσι ένα άλλο παιδί ονόματι Στέργιος Πράπας έφυγε από τον Άρη για μερικά χιλιάρικα και πλέον είναι στην ΑΕΚ. Και τώρα, ο Βαλάντης Κουρτίδης έχει καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για να εξασφαλίσει την ελευθερία του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.