Προμηθέας - Άρης 70-40

Βασίλης Βλαχόπουλος
Προμηθέας - Άρης 70-40

bet365

Ο Προμηθέας Πατρών διέλυσε τον Άρη με 70-40 σ' ένα παιχνίδι αποθέωσης γι' αυτόν και απόλυτης ντροπής για τους «κίτρινους».

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν στο γήπεδο μέχρι το 24’ καθώς από εκείνο το σημείο και μετά σημείωσε πόντους 5 πόντους και με τους 40 πόντους που πέτυχε έκανε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στην Basket League.

LA LIGA 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Μέσα από την άμυνά του, ο Άρης έβαλε τον Προμηθέα στον δικό του ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην επίθεση, η στρατηγική του ήταν ξεκάθαρη καθώς όλες οι… μπάλες πήγαν στα χέρια του Μπένσον (μέσα από συνεργασίες δύο παικτών), ο Αμερικανός τελείωσε τις πέντε από τις οκτώ φάσεις που πήρε κι έτσι οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 3-12 περίπου στα μισά του δεκαλέπτου, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 12-19. Σε αυτό το διάστημα ο Προμηθέας ήταν απελπιστικά άστοχος με 4/15 σουτ, ενώ ο Άρης είχε σχεδόν τα διπλάσια (8-15) ριμπάουντ.

Απόντος του Μπένσον, ο Άρης δεν είχε λύσεις στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ ο Προμηθέας προσπάθησε να ανοίξει τον ρυθμό του αγώνα ψάχνοντας καλάθια στο transition game. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυσκολία του Άρη στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 10-2 στα πρώτα (περίπου) πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου προηγήθηκαν με 22-21. Εκεί ο Γιάννης Αθηναίου έδωσε το μακρινό σουτ στον Άρη, ομοίως όμως και ο Μιλόσεβιτς στον Προμηθέα κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-29. Στους αξιοσημείωτους αριθμούς του πρώτου μέρους ήταν η αστοχία και των δύο ομάδων έξω από τα 6,75 καθώς ο μεν Προμηθέας είχε 3/11 προσπάθειες και ο δε Άρης 2/14!

Όλα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς ο Προμηθέας συνδύασε την αποτελεσματική άμυνα με την ευστοχία στην επίθεση, ενώ ο Άρης εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό το ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη υπέπεσε σε εννιά λάθη σε αυτό το διάστημα ενώ δεν κατάφερε να πετύχει πόντο από το 24’ έως το τέλος της περιόδου με συνέπεια να βρεθεί στο -21(56-35).

Η κατρακύλα του Άρη συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο καθώς οι «κίτρινοι» έκαναν μόνο λάθη καθώς συμπλήρωσαν 11 λεπτά χωρίς πόντο(!) με συνέπεια η διαφορά να φθάσει έως και στο +28(63-35, 35’) για τους γηπεδούχους. Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε καθώς ο Άρης συνέχισε να κάνει μόνο λάθη (68-36, 37’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης πέτυχε καλάθι μετά από περίπου 13 λεπτά! Δηλαδή από το 40-35(24’) ξαναπέτυχε καλάθι στο 68-38(27:30).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας έκανε τα αυτονόητα, τα απλά, ενώ ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ομάδα ερασιτεχνικού επιπέδου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριπλέτα των Φαγέ-Ρέλεφορντ-Μιλόσεβιτς έκανε θραύση στο τρίτο δεκάλεπτο. Κυρίως οι δύο πρώτοι καθώς με προσωπικές ενέργειες οδήγησαν τον Προμηθέα σε ασφαλή μονοπάτια

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε επτά πόντους από το 24’ έως το 30’ και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε τη διαφορά σε… μη αναστρέψιμα επίπεδα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Τα τελευταία έξι λεπτά της 3ης περιόδου όπου ο Προμηθέας Πατρών έκανε 16-0 σερί μετατρέποντας το 40-35 σε 56-35.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Προμηθέας άγγιξε την τελειότητα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης δεν έχει να κρατήσει τίποτε από το συγκεκριμένο παιχνίδι

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 32-29, 56-35, 70-40

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα