Άρης: «Δεδομένη η αύξηση του μπάτζετ, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ»

Άρης: «Δεδομένη η αύξηση του μπάτζετ, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ»

Η διοίκηση του Άρη στο μπάσκετ

bet365

Ο Άρης πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των φιλάθλων ως προς τη νέα σεζόν ενώ μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν η ανανέωση του Βασίλη Τολιόπουλου, το μπάτζετ, το γηπεδικό αλλά και η συμμετοχή στο EuroCup της νέας χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, άνοιξε των κύκλο των ομιλιών υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι… «είχαμε μια καλή χρονιά στη διάρκεια της οποίας θεωρώ ότι έγινε υπέρβαση σε διοικητικό και οικονομικό κομμάτι και κατ’ επέκταση και στο αγωνιστικό. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τα πεπραγμένα της χρονιάς».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, σημείωσε ότι… «φέτος θεωρούμε ότι πήγαν καλά τόσο το αγωνιστικό όσο και το οικονομικό κομμάτι. Είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις της ομάδας, πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει και νιώθουμε δικαιωμένοι για την απόφασή μας να αγωνιστούμε στην Ευρώπη» και αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς. «Καταρχάς ο ρόλος αυτής της διοίκησης δεν αλλάζει. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ως στόχο την οικονομική εξυγίανση και αγωνιστική αξιοπρέπεια. Στο οικονομικό σκέλος, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε τα οικονομικά στηρίγματά μας με βασικό αιμοδότη τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη. Σε ότι αφορά την ανάλυση των χρεών που έχουν απομείνει. Πάντα σε δύο μέρη τα χρέη σε δύο μέρη.

Τα χρέη προς τρίτους και τα αντίστοιχα προς το Δημόσιο. Τα χρέη προς τρίτους εξοφλήθηκαν κατά 90% και κατά 92% σε πρώην παίκτες και προπονητές. Μένει ένα μικρό υπόλοιπο το οποίο θα πληρωθεί μέσα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Περίπου ήταν 2.5 εκατ. ευρώ και τώρα είναι περίπου 200.000 ευρώ. Υπάρχει κι ένα μικρό υπόλοιπο από τη φετινή χρονιά κι αυτό προκύπτει από τον έναν μήνα παραπάνω που προέκυψε λόγω της μεγάλης διακοπής που υπήρξε για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, συν την καταβολή bonus. Σε ότι αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο το χρέος που έχει απομείνει είναι 1.550.000 ευρώ».

Το μέλος του δ. σ., Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, αναφέρθηκε στο χρέος προς το Δημόσιο λέγοντας ότι… «Πλέον περνάμε στο πλάνο αποπληρωμής του Δημοσίου. Μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις φτάνει το ποσό τα 1.550.000 ευρώ καθώς το αρχικό κεφάλαιο δεν είναι μεγαλύτερο από 800.000 ευρώ. Θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε αυτό. Είναι ο τελευταίος μεγάλος βραχνάς του Άρη. Έχουμε τη στήριξη ανώνυμων Αρειανών οι οποίοι βοηθούν και δεν θέλουν να αναφέρονται τα ονόματά τους».
Στη συνέχεια έβαλε το θέμα του Τολιόπουλου στη σωστή βάση. «Με τον Βασίλη Τολιόπουλο και φυσικά τον ατζέντη του. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία, υπάρχει θέληση τόσο από εμάς όσο και από τον παίκτη και πιστεύω ότι θα έρθουμε σε μια συμφωνία. Γιατί όταν βλέπεις ένα παιδί το οποίο θέλει να συνδέσει το όνομά του με τον Άρη πρέπει κι εμείς να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάτι ανακοινώσιμο αλλά είμαστε σε καλό δρόμο», απάντησε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης και πρόσθεσε ο Λευτέρης Αρβανίτης. «Είμαστε σε μια φάση όπου βρισκόμαστε κοντά στον Βασίλη Τολιόπουλο. Πιστεύω ότι είμαι κοντά», είπε και αναφέρθηκε στην αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού. «Θα είναι αυξημένο αλλά στο επίπεδο που μπορούμε να υπηρετήσουμε και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρίας.

«Είμαστε κοντά σε ολοκληρωτική λύση με το Παλε»

Εκεί τέθηκε το ζήτημα αξιοποίησης και περαιτέρω χρήσης του Παλέ βάσει των συμφωνιών της Πολιτείας με άλλες ΚΑΕ για τα κλειστά γήπεδα. «Ήδη έχουμε κάνει δύο-τρεις συναντήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του γηπέδου και είναι ένα ζήτημα που προχωράει. Είμαστε σε μια συζήτηση η οποία αφορά όχι μόνο το ισόγειο του γηπέδου ή την τωρινή συνεργασία. Υπάρχει θέληση και είναι μονόδρομος για τον Άρη να αξιοποιήσει περισσότερο το γήπεδο. Να πάψει το Παλέ να είναι βραχνάς αλλά ένας χώρος ο οποίος θα αξιοποιηθεί προς όφελος της ομάδας. Πιστεύω ότι εντός του καλοκαιριού θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα», απάντησε και συμπλήρωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

«Γίνονται προσπάθεια και υπάρχουν πολλά εμπόδια. Είτε πραγματικά είτε μας τα βάζουν κάποιοι άλλοι. Αυτό που επιχειρείται να γίνει θα τα ξεπεράσει όλα και θα λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε λεπτομέρειες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το Παλέ δεν εμπλέκεται με το ζήτημα ανάπλασης της ΔΕΘ. Το Παλέ ανήκει στη ΓΓΑ κι έχει διαχωριστεί. Δυστυχώς το 2018, όταν πέρασε το προεδρικό διάταγμα, δεν έγιναν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει. Εν τέλει, έχουμε βρει τον τρόπο αξιοποίησης του Παλέ. Δεν είμαστε βλάκες ούτε ηλίθιοι. Θέλουμε να τελειώσουμε με το ισόγειο και μετά θα πάμε και στο ζήτημα της κερκίδας στο πέταλο».

«Δεν γίνεται να έχουμε τόσο μεγάλες διακοπές»

Εκεί τέθηκε ερώτηση για το φετινό Πρωτάθλημα και τις πολλές διακοπές. «Έχουμε καταθέσει προτάσεις στον ΕΣΑΚΕ ούτως ώστε να γίνει το επόμενο βήμα με το καλεντάρι του προγράμματος. Αυτό θα βοηθήσει σε απλά πράγματα που δεν φαίνονται. Ένα ταξίδι στην Αθήνα το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο κόστισε 15.000 ευρώ. Φανταστεί τι χρήματα θα γλιτώσουμε αν μπορούμε από τώρα να προγραμματίσουμε κάποια ταξίδια», είπε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης ενώ ο Λευτέρης Αρβανίτης εστίασε στο αγωνιστικό κομμάτι. «Στην Ελλάδα υπάρχει το ρητό ότι μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Ο Άρης πέρασε δύσκολα αλλά παραμένει… βουβάλι. Δεν γίνεται να έχουμε ένα Πρωτάθλημα των δύο και των άλλων, να έχουμε συμπληρωματικό ρόλο οι άλλες ομάδες ή να πληρώνουμε 80.000 ευρώ παραπάνω γιατί προετοιμάζονταν οι ομάδες για την Ευρωλίγκα.
Είδαμε επίσης τι έγινε φέτος με τη διαιτησία. Είχαμε δεσμευτεί να μην εκδώσουμε ανακοίνωση αλλά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε. Και αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε με όλα όσα συνέβησαν στους τελικούς. Ο Άρης ανήμερα των γενεθλίων του τιμωρήθηκε επειδή ένας διαιτητής ισχυρίστηκε ότι εξυβρίστηκε από έναν φίλαθλο, είδαμε όμως τι γίνεται στους τελικούς. Μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν. Ποιος θα έρθει να επενδύσει διαπιστώνοντας αυτή την ανισονομία;»

«Ο Άρης δεν στοχοποιεί κανένα πρόσωπο»

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ ρωτήθηκε για το επόμενο βήμα έπειτα από την ανακοίνωσης απόσυρσης της εμπιστοσύνης στην ηγεσία της ΕΟΚ. «Καταρχάς ο Άρης δεν κινείται κατά προσώπων και δεν στοχοποιεί κανέναν. Τον ενδιαφέρει μόνο το καλό του μπάσκετ. Βλέπετε τι γίνεται στους τελικούς. Μας ενδιαφέρει να βρεθεί μια φόρμουλα. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, θα κάνουν λάθη, το θέμα είναι πώς θα φύγει η σκέψη από το μυαλό περί εσκεμμένων. Ο Άρης δεν είναι υπέρ του ‘φύγε εσύ, έλα εσύ’ αλλά πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα. Θα φύγει ο κύριος Λιόλιος, θα έρθει κάποιος άλλος. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Καλοί διαιτητές υπάρχουν αλλά πρέπει να δούμε πώς θα βελτιωθεί η διαιτησία», είπε ο κ. Ρουσιαμάνης.

«Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ, θα δούμε τι θα γίνει»

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης διαφώνησε με την άποψη περί εμπλοκής επιχειρηματιών σε άλλες ομάδες λέγοντας ότι… «ποιος μεγάλος επιχειρηματίας μπήκε και χτίζει πολλά χρόνια; Προσωπικά δεν βλέπω κανέναν λόγω των συνθηκών. Ένα ένας επιχειρηματίας θέλει να μπει στο μπάσκετ, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει στον Άρη γιατί θα χρειαστεί να βάλει λιγότερα χρήματα», είπε και ρωτήθηκε αν στα τελευταία χρόνια υπήρξε ενδιαφέρον. «Έγιναν επαφές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με σοβαρούς επιχειρηματίες αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Παίζει ρόλο το timing, παίζουν και οι συνθήκες. Θα κοινοποιηθεί κάτι όταν πραγματικά θα είμαστε κοντά. Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες αλλά υπήρξαν σοβαρές περιπτώσεις, η πιο σοβαρή ενός μεγάλου επιχειρηματία και θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Άρης περιμένει επίσης την τυπική έγκριση από το EuroCup για τη συμμετοχή στη διοργάνωση και την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

@Photo credits: eurokinissi, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα