Απόλλων Π. - ΑΕΚ 89-79: Στην Πάτρα... υποβιβάστηκε η «Βασίλισσα» (vid)

bet365

Ο υποβιβασμένος Απόλλωνας νίκησε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν την ΑΕΚ (89-79), η οποία ήταν για ένα ακόμα ματς τραγική σε άμυνα και επίθεση.

Ο υποβιβασμένος Απόλλωνας Πάτρας έκανε το... θαύμα του. Με αντίπαλο την ΑΕΚ Bettson, οι Πατρινοί πήραν την τέταρτη φετινή νίκη τους (οι δύο είναι κόντρα στην Ένωση), συνάμα νίκησαν ξανά μετά τον Ιανουάριο, όταν είχαν επικρατήσει της... ΑΕΚ!

Η εμφάνιση του Απόλλωνα ήταν εκπληκτική, με τους Όσμπρον, Μπράουν, Πέρκινς και Μπλόντιν να δίνουν ρυθμό και σκορ, κόντρα σε μία άνευρη και τραγική σε όλα τα επίπεδα ΑΕΚ.

Απόλλων Π. - ΑΕΚ: Το ματς

Η εικόνα στο παρκέ δεν μαρτυρούσε ποια ομάδα είχε ήδη υποβιβαστεί και ποια επιχειρούσε να διασώσει τον ελάχιστο στόχο της.

Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ο Απόλλωνας, ο οποίος πήρε διαφορά μέχρι 15 πόντων, έπαιζε σα να μην είχε υποβιβαστεί και έβαλε την ΑΕΚ στα... σχοινιά, όπως είχε κάνει και στο ματς του 1ου γύρου, στην τελευταία νίκη της ομάδας του Χριστόπουλου.

Και μόνο που οι Πατρινοί, με 66 πόντους σε μέσο όρο, κατάφεραν να φτάσουν στους 50, είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να περιορίσει ούτε τον Πέρκινς (11π.), ούτε τον Μπλόντιν (12π.), ούτε τον Μπράουν (9π., 6 ριμπ.).

Η ΑΕΚ είχε να αντιπαραθέσει τον... κλασικό Κουζμίνσκας (11π., σε 13 λεπτά) και την ίδια εκνευριστική αστοχία στα τρίποντα (3/13).

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα την 3η περίοδο και έφτασε ξανά τη διαφορά στους 14. Και όσο η ΑΕΚ συνέχιζε να μην παίζει άμυνα και στην επίθεση να βρίσκει λύσεις με το... στανογόμετρο (τραυματίστηκε στο δάκτυλο και ο Αγραβάνης), άλλο που δεν ήθελε ο Απόλλωνας και ο Πέρκινς.

Ένα ακόμα τρίποντο του, έφερε τη διαφορά στους 15 (65-50). Ό,τι είχε να περιμένει η ΑΕΚ ήταν από τον Κουζμίνσκας και τον Κουζέλογλου.

Όταν οι δυο τους σταμάτησαν να σκοράρουν, ο δρόμος για τον Απόλλωνα άνοιξε διάπλατος. Με τη διαφορά στο -10, οι Πατρινοί έκλεισαν το δεκάλεπτο με σερί 7-0 για να προηγηθούν για πρώτη φορά με διαφορά 17 πόντων (75-58).

Δύο απανωτά τρίποντα από τον Κουζμίνσκας, τη στιγμή που όλα έμοιαζαν χαμένα, κράτησαν την ΑΕΚ στο ματς, με τη διαφορά πάντως να είναι σε διψήφιο αριθμό.

Ένα δίποντο του Ραντλ σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, έριξε τη διαφορά στους 9 (79-70) μετά από αρκετή ώρα.

Αλλά ακόμη και εκεί, ο Απόλλωνας είχε τη λύση. Στα 1:41 πριν το τέλος, με ένα ακόμα τρίποντο του Πέρκινς, η διαφορά έφτασε στους 17. Και η τελετή ολοκληρώθηκε, με τον Απόλλωνα θριαμβευτή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν η ΑΕΚ μείωσε στους 9 (79-70) για να δει τη διαφορά να φτάνει στους 117 με συνοπτικές διαδικασίες.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Όσμπορν τελείωσε το ματς με 20 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δίχως υπερβολή, εδώ μπαίνει όλη η ομάδα της ΑΕΚ, από τους παίκτες μέχρι τον πάγκο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Κουζμίνσκας είχε 20 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Πέρκινς είχε 17, όσους και ο Μπράουν, ενώ ο Μπλόντιν 14.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 11/24 τα τρίποντα του Απόλλωνα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ υποδέχεται το Λαύριο (14/4, 17:15), ενώ ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Μαρούσι (13/4, 18:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 50-42, 75-58, 89-79.

Apollon - AEK stats

Apollon - AEK stats

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα