Βεζένκοβ: «Ο Παναθηναϊκός παίζει την άμυνα της Φενέρ, ένας πάνω μου παντού σε όλο το γήπεδο» (vid)

Ο Βεζένκοβ με τον Παναθηναϊκό
Ο Σάσα Βεζένκοβ έδωσε τη δική του ματιά για τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο για σύστημα... Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε και την τελευταία του άμυνα προκειμένου να πάρει στη δική του πλευρά το πρώτο παιχνίδι στη σειρά των τελικών της Basket League με τον Παναθηναϊκό. Έφτασε, ωστόσο, τις 14 διαδοχικές νίκες απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην ΕΡΤ μετά τη λήξη του αγώνα και αναφέρθηκε στα στοιχεία που καθόρισαν το παιχνίδι, αλλά και στην άμυνα που έχουν "χτίσει" οι πράσινοι για να τον αντιμετωπίσουν που θυμίζει το σύστημα της Φενέρμπαχτσε.

«Είναι αγώνες Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.΄Εχει δείξει η ιστορία ότι δεν παίζει ρόλο ούτε η προϊστορία, ούτε οι καταστάσεις. Απολύτως τίποτα. Νομίζω μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα στο ματς, προηγηθήκαμε 12 πόντους, αλλά αυτό το τελευταίο διάστημα είναι και το κακό μας σημείο. Δεν μπορούμε εκεί που είναι 12 να το πάμε 20... Τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο στους 13. Εκείνα τα σημεία πρέπει να έχουμε το καθαρό μυαλό. Το ίδιο πάθαμε και με τη Φενέρ και σε πολλά παιχνίδια. Είναι μόνο το 1-0. Ο Παναθηναϊκός έχει αξιόλογη ομάδα και προπονητή. Παλεύει όλα τα παιχνίδια, κανένας δεν είπε θα είναι εύκολο».

Όσο για τη δική του απόδοση που ξεκίνησε την πρώτη περίοδο με 16 πόντους και ολοκλήρωσε με 20, είπε πως «Ο Παναθηναϊκός παίζει την άμυνα που έχει και η Φενέρ, ένας πάνω μου παντού σε όλο το γήπεδο. Για τον αμυντικό είναι το πιο εύκολο γιατί έχει να κοιτάξει ένα πράγμα. Πρέπει να δουλέψω πιο σκληρά μέσα στο παρκέ, να βρω χώρους, να πάω σε επιθετικά ριμπάουντ. Αλλά δεν με νοιάζει αυτό, θέλω η ομάδα να κερδίζει. Ξέρουμε στο ΟΑΚΑ θα είναι δύσκολα, πρέπει να δούμε τί κάναμε λάθος και να πάμε πιο συγκεντρωμένοι».

«Είναι πολλά δεν θα αναλύσω τώρα το παιχνίδι. Αυτό θα το κάνουμε με τους προπονητές μας. Στο 61-48 χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να βάλει εύκολα καλάθια, είναι μία ομάδα που έχει δείξει ότι δεν τα παρατάει. Και αντί να πας 17-18 να τελειώσεις το ματς τους ξαναβάζεις σε αυτό. Βάλανε ανοιχτά σουτ, γιατί δεν σούταραν και καθόλου καλά, πρέπει να δούμε τί κάναμε λάθος στην άμυνα...

Για τρία δεκάλεπτα είχαμε βάλει 61 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η επίθεσή μας ήταν κακή, αλλά σε γενικές γραμμές ήμασταν καλά εκεί. Από εκεί και πέρα στην άμυνα κάναμε κάποια αδικαιολόγητα λάθη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα