Μωραΐτης στο Gazzetta: «Ό,τι και να πω για τον Ντένμον, είναι λίγο»

Μωραίτης σκοράρει

bet365

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο Gazzetta για το... κλειδί της νίκης του Περιστερίου Bwin επί της ΑΕΚ, αποθέωσε τον Μάρκους Ντένμον και έδωσε σύνθημα για break πρόκρισης στα Λιόσια.

Το Περιστέρι Bwin προστάτεψε την έδρα του και επικράτησε της ΑΕΚ με 87-73, έχοντας ως κορυφαίο τον Μάρκους Ντένμον που μέτρησε 29 πόντους και 18 στο ημίχρονο.

Ένας από τους κομβικούς παίκτες στη νίκη της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη ήταν και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Ο διεθνής γκαρντ έδωσε σημαντικές λύσεις στους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης και τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο στα 23:09 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Έλληνας περιφερειακός που αποτελεί έναν από τους... πυλώνες στο φετινό οικοδόμημα του Kill Bill στο Περιστέρι, μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στο γρήγορο παιχνίδι που έπρεπε να επιλέξει η ομάδα του στο Game 1 για να νικήσει την ΑΕΚ. Στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε παρέα με τους συμπαίκτες του όταν η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ξεκαθάρισε πως το Περιστέρι θα πρέπει να τελειώσει τη σειρά με break στα Λιόσια.

Ξεχώρισε την επίδραση του Μάρκους Ντένμον, αναφέροντας πως είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, ενώ αποθέωσε τον κόσμο του Περιστερίου Bwin για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου, σπρώχνοντας τους παίκτες του Σπανούλη σε μια σημαντική νίκη.

κκ

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει και στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Όμως το Περιστέρι απάντησε και έκανε το 2/2 σε ημιτελικό Κυπέλλου και στο Game 1 των play-offs. Ποιο είναι το… κλειδί;

«Είναι μια τεράστια νίκη, όπως είπες είχαμε χάσει τα δύο ματς του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια. Το κλειδί είναι το γρήγορο παιχνίδι. Έπρεπε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να προλάβουμε τις επιστροφές της ΑΕΚ. Είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε, ξεκινήσαμε πολύ καλά. Μόνο η τρίτη περίοδος δεν πήγε καλά, εκεί όπου κάναμε μια κοιλιά. Χαλαρώσαμε εκεί, όμως όπως λέει και ο προπονητής μας, πρέπει να προστατέψουμε το… σπίτι μας. Τα δώσαμε όλα στο τέταρτο δεκάλεπτο και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το χαρακτήρα που έδειξε το Περιστέρι, όταν πέρασε μπροστά η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο: «Τα play-offs είναι πολύ διαφορετικά ματς, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι σκληρά παιχνίδια. Εμείς κάναμε της δουλειά μας, πήραμε την πρώτη νίκη που τη χρειαζόμασταν και μας έδωσε ψυχολογία. Πάμε στην έδρα της ΑΕΚ να τελειώσουμε τη σειρά. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήταν δύσκολη η αποστολή της ΑΕΚ γιατί είχε και το Basketball Champions League, είχε και τα ταξίδια. Ήταν επιβαρυμένη η ΑΕΚ, όμως εμείς θα πάμε στην έδρα της για να κερδίσουμε».

O Nτένμον σήμερα ήταν απίθανος με 29 πόντους, 18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Τι έχεις να πεις για το ρεσιτάλ του συμπαίκτη σου;

«Ό,τι και να πούμε για τον Ντένμον, είναι λίγο. Σεληνιάστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Για μένα είναι από τους καλύτερους σουτέρ της Ευρώπης ο Ντένμον. Δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί. Πραγματικά ότι και να σου πω για εκείνον, είναι λίγο»

Για τον κόσμο του Περιστερίου που ήταν εντυπωσιακός, δημιούργησε φοβερή ατμόσφαιρα και έσπρωξε την ομάδα του Σπανούλη στη νίκη, τόνισε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο. Σε κάθε ματς οι φίλαθλοι μας είναι εδώ, δίπλα μας στηρίζουν και μας βοηθούν να φτάσουμε στη νίκη. Μας δίνει μεγάλη ώθηση και ήταν ένας από τους λόγους που κερδίσαμε το παιχνίδι και… χτίσαμε και τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος μας και τον θέλουμε κοντά μας και στα επόμενα παιχνίδια».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα