Άρης - ΑΕΚ 74-64: «Αυτοκράτορας» Γκούντγουιν, «εκτελεστής» Νετζήπογλου (vid)

bet365

Ο Άρης (8-7) κέρδισε για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν την ΑΕΚ (9-6) με 74-64 και τον Τσεβέζ Γκούντγουιν κυρίαρχο με 19 ριμπάουντ, τα 13 επιθετικά! Αλάνθαστος από τη γραμμή του τριπόντου ο Όμηρος Νετζήπογλου (4/4).

Ο Άρης πήρε το ντέρμπι της... ενέργειας κόντρα στην ΑΕΚ (74-64). Εκεί που οι «μπαταρίες» των φιλοξενούμενων πλησίαζαν στο μηδέν και το καθαρό μυαλό χάθηκε (18 λάθη) ο Άρης συνέχισε. Να τρέχει, να πιέζει και να βρίσκει μεγάλα σουτ, στοιχεία που τον οδήγησαν στη δεύτερη φετινή νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Τσεβέζ Γκούντγουιν, όπως και στα Άνω Λιόσια, ήταν κυρίαρχος με 16 πόντους, 19 ριμπάουντ, ο Όμηρος Νετζήπογλου μέτρησε 4/4 τρίποντα, ενώ λύσεις έδωσαν οι Νότε και Χάγκινς.

Η ΑΕΚ κατάφερε να γυρίσει δύο φορές από διψήφιες διαφορές, δεν μπορούσε να το κάνει και τρίτη. Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 15 πόντους (1/6 βολές) και 10 ριμπάουντ, ο Αϊζάια Μάιλς 14 πόντους.

Το ματς

Ο Άρης έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο. Με «αιχμή» τον Όμηρο Νετζήπογλου και τα 3/3 τρίποντά του, πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ.
Η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2, με καλάθι του Ακίλ Μίτσελ και εκεί ξεκίνησε ο Άρης. Πήρε ενέργεια από την άμυνά του (3 κλεψίματα), έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε με 10-2 και 16-4! Και έφτασε μέχρι το +13 (26-13) λίγο πριν το φινάλε της 1ης περιόδου.

Οι πρώτοι έξι πόντοι της ΑΕΚ ήρθαν από τον Μίτσελ, προτού μπουν στην εξίσωση τα σουτ τριών πόντων από τους Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς. Ο Άρης είχε υπεροχή στα ριμπάουντ, πήρε 4 επιθετικά και τους παίκτες του να σουτάρουν με 5/8 στα σουτ τριών πόντων.
Τα μακρινά σουτ συνέχισαν να δίνουν λύσεις στους γηπεδούχους. Ένα απ' αυτά, από τα χέρια του Ράιαν Χόλκλερ, έφερε ξανά τον Άρη στο +10 (31-21).

Η επιστροφή της ΑΕΚ από το -13

Η ΑΕΚ αφού πρώτα βελτίωσε τα ριμπάουντ («προηγήθηκε» με 16-15 στα... σκουπίδια) απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μάιλς και Φλιώνης, με τον Αμερικανό φόργουορντ να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ στην εξέλιξη του αγώνα και να φέρνει την ομάδα του από -10 στο -2 (34-32).
Μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου, το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Άρη πάντως να μη χάνει το προβάδισμα σε καμία στιγμή.

Ο Άρης ξεκίνησε την 3η περίοδο με μίνι σερί 4-0 και τον Γκούντγουιν να προσθέτει δύο επιθετικά ριμπάουντ στη στατιστική του.
Η εκκίνηση του 3ου δεκαλέπτου θύμισε αυτή του αγώνα. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και η ΑΕΚ έμενε σε παθητικό ρόλο. Φυσιολογικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 46-37, προτού ο Φλιώνης δώσει ανάσα στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη.

Κυρίαρχος Γκούντγουιν

Όσο ο Άρης μπορούσε να ανανεώνει τις επιθέσεις του (κυρίως με τον Γκούντγουιν ο οποίος είχε 10 επιθετικά μετά από 27' λεπτά αγώνα) έβρισκε και εύκολους πόντους. Η ΑΕΚ απαντούσε είτε με τον Μίτσελ, είτε με τον Μάιλς και η διαφορά έμενε σε μικρά επίπεδο (50-47 στο 27').
Τρία διαδοχικά λάθη της ΑΕΚ, έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να διαμορφώσει το σκορ σε 55-49.

Στην τελευταία επίθεση του Άρη στο 3ο δεκάλεπτο η ΑΕΚ δεν έκανε το φάουλ που μπορούσε (θα ήταν το 4ο ομαδικό) και ο Μήτρου Λονγκ με τρίποντο έκανε το 58-51.

Ο Γκούντγουϊν συνέχισε το... βιολί του και στην 4η. Το 12ο (!) επιθετικό ριμπάουντ του έφερε τον Άρη στο 65-58, ενώ η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρέθηκε και στο +9 με το άλλο «ατού» στο ματς, τον αιφνιδιασμό.

Το τρίποντο του Τζέι Ντι Νότε, σε μία σεκάνς φάσεων που η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη, θα μπορούσε να είναι η... χαριστική βολή στους «κιτρινόμαυρους» (70-58, 4:14 πριν το τέλος).

Από το 62-58 ο Άρης έκανε σερί 8-0, προτού το... σπάσει ο Μάιλς με λέι απ. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης είχε βάλει το... νερό στο «αυλάκι», διατήρησε μέχρι το φινάλε το προβάδισμά του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερί 8-0 του Άρη με το σκορ στο 62-58.

Οι MVP's: Ο Τσεβέζ Γκούντγουειν είχε 16 πόντους και 19 ριμπάουντ (τα 13 επιθετικά) και ο Όμηρος Νετζήπογλου με 14 πόντους και 4/4 τρίποντα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τζέι Ντι Νότε είχε 14 πόντους με μεγάλα σουτ, ο Τζος Χάγκινς 12 πόντους και 7 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τιμ Φρέζιερ, άποντος και 2 λάθη σε 11:16.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 επιθετικά ριμπάουντ για κάθε ομάδα, με τον Γκούντγουιν να έχει 13!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Άρης επικράτησε με 76-63 στο ματς των Άνω Λιοσίων. Οπότε ντούμπλαρε τις νίκες του και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ πλήρωσε την κούραση και τα λάθη της. Δεν κατάφερε να περιορίσει τον Τσεβέζ Γκούντγουιν, με τον Άρη να βρίσκει χώρο και να παίρνει εύκολους πόντους. Γενικότερα και οι δύο ομάδες φάνηκαν διαβασμένες, ο Άρης είχε περισσότερη ενέργεια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-19, 39-35, 58-51, 74-64

Τα επόμενα τρία ματς του Άρη

  • Απόλλων Π. - Άρης (12/2)
  • Άρης - Περιστέρι (4/3)
  • Καρδίτσα - Άρης (11/3)

Τα επόμενα τρία ματς της ΑΕΚ

  • ΑΕΚ - Λαύριο (11/2)
  • Ιωνικός - ΑΕΚ (4/3)
  • ΑΕΚ - Κολοσσός (11/3)

Aris stats

AEK stats

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα