Παναθηναϊκός: Ο Άντριους «δεσμεύει» τη θέση του 7ου ξένου στην Basket League

Παναθηναϊκός: Ο Άντριους «δεσμεύει» τη θέση του 7ου ξένου στην Basket League

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο Άντριους «δεσμεύει» τη θέση του 7ου ξένου στην Basket League

bet365

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αναφέρθηκε στον λόγο που δεν γίνεται η αλλαγή Γκριγκόνις-Άντριους στην Basket League. Τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικός Νικαίας και την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού, ο Ντέγιαν Ράντονιτς παραδέχθηκε την πρόταση στον Ματ Τόμας ενώ αναφέρθηκε και στον λόγο που ο Άντριου Άντριους εξακολουθεί να βρίσκεται στο ελληνικό ρόστερ «δεσμεύοντας» θέση ξένου.

Συγκεκριμένα ο Μαυροβούνιος τεχνικός ρωτήθηκε σχετικά για τον Αμερικανό γκαρντ και είπε ότι «είναι εκτός ομάδας εδώ και τρεις μήνες περίπου. Δεν υπογράφει το χαρτί να βγει εκτός ελληνικού ρόστερ». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο Άντριους δεν παραιτείται της συμμετοχής του από την Basket League ασχέτως εάν δεν υπολογίζεται από την ομάδα. Σύμφωνα με τον κανονισμό για να μπορέσει κάποια ομάδα να απελευθερώσει θέση ξένου προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή θα πρέπει ο ίδιος ο παίκτης να συναινέσει και να υπογράψει αντίστοιχο έγγραφο.

Ο Άντριους ωστόσο δεν το υπογράφει και γι' αυτόν τον λόγο «δεσμεύεται» η θέση του 7ου ξένου, την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει ο Μάριους Γκριγκόνις εδώ και καιρό. Μάλιστα ο Λιθουανός είχε υπογράψει το αντίστοιχο χαρτί όταν είχε τραυματιστεί προκειμένου να μπορεί η ομάδα να κινηθεί πιο ελεύθερα. Και όσο ο Άντριους εμμένει σε αυτήν την απόφαση από τη στιγμή που έχει και κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός (ουσιαστικά) θα έχει έξι ξένους δηλωμένους χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιεί (ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ματς) αυτόν που θέλει χωρίς να επηρεάζονται οι αλλαγές.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα