Φρέζιερ στο Gazzetta: «Πάντα ευχαριστώ την αδερφή μου για όσα μου έδωσε στο μπάσκετ»

Φρέζιερ στο Gazzetta: «Πάντα ευχαριστώ την αδερφή μου για όσα μου έδωσε στο μπάσκετ»

Φρέζιερ στο Gazzetta: «Πάντα ευχαριστώ την αδερφή μου για όσα μου έδωσε στο μπάσκετ»

bet365

Ο νέος πόιντ γκαρντ της ΑΕΚ, ο Τιμ Φρέζιερ μιλάει στο Gazzetta για το μπασκετικό πρότυπό του, τη γυναίκα που τον βοήθησε να γίνει αυτός που είναι σήμερα.

H... σκούφια του Τιμ Φρέζιερ βαστάει από το Τέξας. Στην μπασκέτα, στην πίσω αυλή του σπιτιού του, έστηνε τα όνειρά του. Μία ημέρα να παίξει μπάσκετ. Η αδερφή του, η Κρίσταλ ήταν εκεί για να τα... διαλύει.

Κάθε φορά. Μα κάθε φορά. Δίχως οίκτο, μέχρι ο μικρός Τιμ να μάθει. Και να αντισταθεί, μέσα στο γήπεδο. Η «σκληρή αγάπη» αποδίδει κάποιες φορές. Και η Κρίσταλ έκανε εξαιρετική δουλειά. Και πλέον ο Φρέζιερ καλείται να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στην ΑΕΚ. Και στα δύο πρώτα επίσημα ματς δείχνει ότι όχι μόνο έχει αναλάβει αυτό το ρόλο, αλλά τον απολαμβάνει.

Ο Φρέζιερ μίλησε στο Gazzetta, μετά την επικράτηση της ΑΕΚ απέναντι στην Καρδίτσα, για την πρεμιέρα της Basket League. Και η αδερφή του ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.

«Είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερή μου. Ανάμεσα σε πολλά σπορ που έκανε, έπαιζε και μπάσκετ. Ήταν το πρότυπό μου, όσο μεγάλωνα, μπορούσα να δω τι σημαίνει για εκείνη το άθλημα, πως έπαιζε και με βοήθησε, ως ένα μικρό παιδί να ακολουθώ το παράδειγμά της. Ήταν τόσο ξεχωριστή, πάντα έδινε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι και την προπόνηση. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο», είπε στο Gazzetta.

Και συνέχισε: «Ποτέ δεν το έκανε εύκολο. Με έριχνε κάτω, με χτυπούσε (παίζοντας μπάσκετ) και αυτό με βοήθησε. Το έκανε ακόμη και όταν πήγαμε στο κολέγιο. Ποτέ δεν ήταν μαλακή απέναντι μου και πάντα της λέω ευχαριστώ γι' αυτό».

Ο Φρέζιερ μίλησε και για τη μετάβαση από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και για τον τουριστικό στόχο που έχει βάλει. Ιδού τι είπε: «Ακόμη το συνηθίζω. Κάποιοι κανόνες είναι διαφορετικοί, οι παίκτες είναι διαφορετικοί. Αλλά το απολαμβάνω. Κάθε λεπτό που παίζω, που φοράω τη φανέλα της ΑΕΚ, που ζω στην Αθήνα. Το απολαμβάνω Δεν έχω προλάβει να δω κάποια πράγματα που θέλω, μόνο προπόνηση και φαγητό. Θέλω να πάω στην Ακρόπολη, αλλά αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένος μόνο στο μπάσκετ».

Όσο για τη φετινή ΑΕΚ; «Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, η άμυνα θα μας οδηγήσει και θα βοηθήσει την επίθεσή μας. Βρίσκεις τον τρόπο για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Και κάθε ένας στην ομάδα μας έχει μία δουλειά να κάνει. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ο προπονητής προσπαθεί να βρει τον τρόπο και εμείς να κάνουμε την καλύτερη δουλειά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα