Άρης - Παναθηναϊκός 69-65: Άρης για να γουστάρεις, Παναθηναϊκός για να... φουντάρεις (vids)

bet365

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Άρης έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα της Basket League καθώς επικράτησε του (κάκιστου στο πρώτο ημίχρονο) Παναθηναϊκού με 69-65!

Οι κίτρινοι για άλλη μια σεζόν... έδειξαν τα δόντια τους απέναντι στον Παναθηναϊκό και φρόντισαν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη!

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν ήταν «όλα τα λεφτά» στις δύο ρακέτες, καθώς τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Χάγκινς «άγγιξε» το double-double με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Νότε άργησε μεν, αλλά... «ανέλαβε» δράση όταν έπρεπε έχοντας με τη σειρά του 13 πόντους.

Για τον Παναθηναϊκό που πλήρωσε το κακό ημίχρονο, ο Γουίλιαμς είχε 13 πόντους, ενώ συνολικά οι «πράσινοι» μέτρησαν 9/19 βολές, 19 λάθη ενώ στο πρώτο μισό του ματς είχαν 0/12 τρίποντα!

Ο αγώνας

Κρατώντας χαμηλά το σκορ μέσα από σύνθετες άμυνες ζώνης, ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο έστω κι αν υστέρησε σε συνέπεια στην επίθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να πατήσει στο ζωγραφιστό λόγω της παρουσίας του Γιώργου Παπαγιάννη, είχε όμως ευστοχία στο μακρινό σουτ (5/10 στο πρώτο δεκάλεπτο) εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση αλλά και μέθοδο διάσπασης της άμυνας του Άρη. Μάταια προσπάθησαν να το κάνουν με μακρινά σουτ κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-15 υπέρ των γηπεδούχων.

Στα πρώτα 7:30 λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Άρης έδωσε ρεσιτάλ άμυνας και ο Παναθηναϊκός κακής επίθεσης. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έβγαλε μπάσκετ συνεργασιών αλλά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ οι «κίτρινοι» είχαν επιπλέον κατοχές. Ο δε Παναθηναϊκός τις πέταξε στα σκουπίδια με τα οκτώ λάθη που έκανε σ’ αυτή την περίοδο ενώ συνέχισε να μην μπορεί να βρει καλάθι από μακρινή απόσταση (0/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο). Σε συνδυασμό με την αστοχία του στις βολές (6/12) είδε τη διαφορά να αυξάνεται υπέρ του Άρη. Οι γηπεδούχοι πάτησαν στο +7 (24-17, 15’) με τους πόντους του Βασίλη Τολιόπουλο αλλά και στο +11 (29-18, 17:30) με επιμέρους σκορ 13-3. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται στο δωμάτιο του πανικού αλλά ο Άρης δεν το εκμεταλλεύτηκε περαιτέρω μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (29-20).

Ο Άρης πάτησε έως και σε διαφορά 15 πόντων (35-20) έπειτα από δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να ακολουθήσει η απόλυτη ανατροπή. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν την ίδια επιθετικότητα στην άμυνα ενώ ο Παναθηναϊκός από τα 0/11 τρίποντα του πρώτου μέρους είχε 4/7 στο τρίτο δεκάλεπτο αποφεύγοντας και τα λάθη. Κι έτσι με επιμέρους σκορ 7-23 απέκτησε και το προβάδισμα (42-43, 29’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 45-45.

Με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να εξελίσσεται σε παίκτης κλειδί για τον Παναθηναϊκό, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 49-53 έπειτα από 2:30 λεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης δεν τα παράτησε αλλά με 10-4 σερί ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση (59-57, 35’). Ο Άρης βρήκε συνεργασίες στην επίθεση και προηγήθηκε με 63-58 (37’) καθώς ο Παναθηναϊκός ανεπιτυχώς έψαξε σκορ μέσα από το μακρινό σουτ. Εκεί που ο Άρης είχε την ψυχολογία του αγώνα ο Νότε υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη τα οποία κόστισαν πέντε πόντους στην ομάδα του (63-63, 38’).

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκούντγουιν έδωσε αέρα τριών πόντων τον Άρη (66-63) με την είσοδο του αγώνα στο τελευταίο λεπτό αλλά και με 68-65, 26’’ πριν το τέλος. Στην κρίσιμη επίθεσή του Παναθηναϊκού, ο Λευτέρης Μποχωρίδης υπέπεσε σε βήματα κι έτσι ο Άρης είχε στα χέρια του +3 και κατοχή μπάλας, 10’’ πριν το τέλος. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε από μία εύστοχη βολή του Νότε.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 46-45, 69-65

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι παίχθηκε με τους κανόνες του Άρη καθώς οι σύνθετες άμυνες ζώνης μπέρδεψαν τον Παναθηναϊκό. Στο δε κρίσιμο σημείο του αγώνα, ο Άρης με «σερβιτόρο» τον Χάγκινς βρήκε συνεργασίες εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό.

Ο MVP: Ο Γκούντγουιν έκανε τρομερό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ καθώς πέραν του ότι σταμάτησε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Δεν τον λες… αφανή καθώς ο Τζος Χάγκινς είχε την ωριμότητα και είδε όλες τις συνεργασίες στην τελευταία περίοδο, έβαλε και το κρίσιμο καλάθια (68-65).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει να καταλάβεις τι θέλει να κάνει στο γήπεδο καθώς παρουσιάστηκε ως μια ομάδα δίχως ξεκάθαρη κατεύθυνση και στόχευση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φέτος δεν χρειάστηκε να επιστρέψει από το -19 (όπως πέρυσι) αλλά προηγήθηκε και με +15.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 19 λάθη και 1) 12 λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ από τον Άρη και 2) με 10 χαμένες βολές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό καθώς με εξαίρεση 4-5 λεπτά στην 3η περίοδο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Κυρίως όμως, εκεί που κρίνονται τα παιχνίδια βρήκε τουλάχιστον δύο ηγέτες (Χάγκινς-Γκούντγουιν) εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό ο οποίος μάταια τους έψαξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα