Ολυμπιακός: Η αναλογία ασίστ/λαθών και τα sniper στο «4» (vid)

Ολυμπιακός: Η αναλογία ασίστ/λαθών και τα sniper στο «4» (vid)

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός: Η αναλογία ασίστ/λαθών και τα sniper στο «4» (vid)
Ο Ολυμπιακός... καθάρισε εύκολα τον Προμηθέα και το Gazzetta γράφει για την εξαιρετική αναλογία ασίστ/λαθών, αλλά και για το φοβερό δίδυμο σουτέρ που έχει στο «4».

Οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Προμηθέα, τσεκάροντας το εισιτήριο τους για τον τελικό του Super Cup. Ο Ολυμπιακός θέλει να το πιάσει από εκεί που το άφησε πέρυσι με την κατάκτηση του νταμπλ και στον τελικό τον περιμένει ο αιώνιος αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε πανέτοιμη τόσο ενόψει τελικού, όσο και για τη Euroleague που ξεκινά την εβδομάδα που έρχεται. Όμορφο μπάσκετ, ωραίες συνεργασίες, καθαροί ρόλοι και αρκετά ελεύθερα σουτ. Το Gazzetta στέκεται στα στοιχεία που βγαίνουν από άλλο ένα ματς του Ολυμπιακού και στους ελεύθερους σκοπευτές που έχει την ευλογία να διαθέτει στη θέση «4».

Πολλές ασίστ, ελάχιστα λάθη

'Ενα από τα στοιχεία που παίζουν ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ και μπορείς να βγάλεις κρίσιμα συμπεράσματα για την εικόνα μιας ομάδας στο παρκέ και τις επιδιώξεις της, είναι η αναλογία ασίστ/λαθών. Κόντρα στον Προμηθέα οι Πειραιώτες τα πήγαν περίφημα σε αυτόν τον τομέα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως άγγιξε το τέλειο. O Oλυμπιακός τελείωσε την αναμέτρηση με 28 ασίστ και μόλις έξι λάθη. Η μπάλα γύρισε εξαιρετικά σε πολλές επιθέσεις του Ολυμπιακού, η κυκλοφορία ήταν αυτή που έπρεπε να για να βγουν αρκετά ελεύθερα σουτ. Και οι ασίστ θα μπορούσαν άνετα να φτάσουν και τις 30, αν οι παίκτες των ερυθρολεύκων ήταν λίγο πιο εύστοχοι. Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε 11/26 τρίποντα στο ματς και 42% ποσοστό, το οποίο θα μπορούσε να είναι και παραπάνω, αφού η δημιουργία ήταν σε υψηλό επίπεδο στην επίθεση. Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων, ωστόσο οι Πειραιώτες δείχνουν μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνιδι της, σωστές αποστάσεις, γρήγορη κυκλοφορία και ποικιλία στα επιθετικά plays. Και φέτος όπως όλα δείχνουν θα μοιράζεται καλά η μπάλα και ο αριθμός των ασίστ θα είναι υψηλός σε κάθε ματς.

Τώρα όσον αφορά τα μόλις 6 λάθη, αυτό έχει να κάνει με την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του Μπαρτζώκα για έναν ημιτελικό και οι συνθήκες του ματς. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν από νωρίς τις βάσεις, πάτησαν το γκάζι και δεν χρειάστηκε να αγχωθούν σε καένα σημείο του παιχνιδιού, δείχνοντας τα... δόντια τους.

Ελεύθεροι σκοπευτές στο «4»

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει την ευλογία να διαθέτει δύο εξαιρετικούς σούτερ στη θέση του power forward. Δύο κομβικές μονάδες που εξυπηρετούν τέλεια και τον ρόλο του stretch-4 που κάνει θραύση πλέον στο μπάσκετ στην εποχή που ζούμε. Σάσα Βεζένκοβ λοιπόν και Άλεκ Πίτερς είναι δύο ικανότατοι σουτέρ που μπορούν να ανοίξουν το γήπεδο για τους συμπαίκτες τους και είτε να τους ανοίξουν τον διάδρομο, όντας ακροβολισμένοι στο τρίποντο, είτε να πάρουν την πάσα και να εκτελέσουν εκείνοι για τρεις. Ο Μπαρτζώκας είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και πιθανότατα φέτος θα αποτελέσει ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία της ομάδας. Με άλλα λόγια αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ίσως το κορυφαίο δίδυμο σουτέρ στη θέση του power forward στην Ευρώπη. Αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα 2-3 καλύτερα.

Δύο ελεύθεροι σκοπευτές που... ταιριάζουν γάντι στα θέλω του Μπαρτζώκα και στον τρόπο που έχτισε τη φετινή ομάδα με ορισμένες... πινελιές ποιότητας. Κόντρα στον Προμηθέα οι δυο τους ήταν πρώτοι σκόρερ της ομάδας. Τα sniper του Ολυμπιακού στο «4» δεν αστειεύονται. Ο Σάσα είχε 19 πόντους με 7/11 σουτ και 2/3 τρίποντα και ο Πίτερς μέτρησε 17 με 6/8 σουτ και 3/4 τρίποντα. Το πρώτο δείγμα τους ήταν εξαιρετικό και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθούν σε ένα πολύ δυσκολότερο ματς, στον τελικό απέναντι στο... τριφύλλι.

uii

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα