Σερέλης: «Σημαντική εμπειρία ο Παναθηναϊκός, σαν να μην έφυγα ποτέ από το Λαύριο»

Σερέλης: «Σημαντική εμπειρία ο Παναθηναϊκός, σαν να μην έφυγα ποτέ από το Λαύριο»

Newsroom
Σερέλης: «Σημαντική εμπειρία ο Παναθηναϊκός, σαν να μην έφυγα ποτέ από το Λαύριο»

bet365

Ο Χρήστος Σερέλης επέστρεψε και πάλι στο Λαύριο ύστερα από... διάλειμμα δύο μηνών στον Παναθηναϊκό και όπως είπε είναι σαν μην έλειψε ποτέ από την μάδα που «υπηρετεί» εδώ και 19 χρόνια.

Μετά από το σύντομό πέρασμά του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ως συνεργάτης του Γιώργου Βόβορα, ο 48χρονος τεχνικός ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του Λαυρίου!

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε στους «πράσινους», τη νέα προσπάθεια που θα γίνει στο Λαύριο αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει με την ομάδα.

- Πέρυσι βρεθήκατε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τι αποκομίσατε από τη συγκεκριμένη συνεργασία;

«Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ηταν δύο μήνες ιδιαίτερα σημαντικοί για εμένα, για την πορεία μου στον χώρο της προπονητικής. Ο τρόπος λειτουργίας είναι τελείως διαφορετικός».

- Με την επιστροφή σας στο Λαύριο, ποιους στόχους έχετε θέσει;

«Ηταν σαν να μην έφυγα ποτέ! Δεν υπάρχει κάτι καινούριο, από αυτό που στοχεύει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θα έχουμε ένα νεανικό σύνολο από Ελληνες και ξένους παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ που θα αρέσει στον κόσμο και που θα επιτρέψει στην ομάδα θα πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία».

- Εχετε επιλέξει έξι ξένους αθλητές που θα παίξουν για πρώτη φορά επαγγελματικά μπάσκετ. Τι ρίσκο εμπεριέχει μια τέτοια επιλογή;

«Είναι ένα ρίσκο που γενικά το παίρνουμε κάθε χρόνο, με αθλητές που θα ξεκινήσουν τώρα την επαγγελματική τους καριέρα. Η φετινή χρονιά θα έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο γιατί και στους Ελληνες παίκτες, δεν είμαστε περισσότερο έμπειροι. Μπορούμε ίσως να εξαιρέσουμε τον Πέτρο Γερομιχαλό που κι εκείνος δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά είναι ο μοναδικός με εμπειρία χρόνων στην Basket League. Θέλουμε να καλύψουμε το έλλειμμα εμπειρίας με άλλα στοιχεία που έχουν οι παίκτες, όπως η όρεξη, η αθλητικότητα και η ενέργεια, ώστε να μην φανεί όποιο πρόβλημα, θεωρητικά, μπορεί να υπάρξει. Αλλωστε γι’ αυτό είμαστε εδώ οι προπονητές για να τους βοηθήσουμε».

- Πως καταλήξατε στην απόφαση να πορευτείτε με τόσο νεανική ομάδα;

«Είναι κάτι που το λέω πολύ καιρό, ακόμα και όταν φτάσαμε μέχρι τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Οι ομάδες σαν το Λαύριο, και με τα λίγα οικονομικά μέσα που έχουν, είναι η μοναδική τους ελπίδα. Να μπορούν να έχουν αθλητές που δεν παίζουν για το μεγάλο συμβόλαιο, αλλά για τα επόμενα μεγάλα συμβόλαιά τους. Και θα έχουν την ευκαιρία μέσα στην ομάδα και λάθη να κάνουν και να μάθουν αλλά και να παίζουν σε ένα περιβάλλον πιο προστατευμένο. Είναι μονόδρομος. Και βλέπω πως φέτος επειδή πραγματικά τα οικονομικά είναι πάρα πολύ δύσκολα, ενώ οι ομάδες δεν έλαβαν και χρήματα που περίμεναν από το στοίχημα, ακολουθούν αυτό το μοντέλο. Νομίζω θα είναι μια χρονιά που θα δούμε πολλούς rookies».

- Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στον ελληνικό κορμό, όπως για παράδειγμα με την αποχώρηση του Μουράτου, πώς θα καλυφθούν;

«Ουσιαστικά από φέτος πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο ελληνικό κορμό αθλητών. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε στο μυαλό μας ώστε να μπουν στην ομάδα. Αυτός όμως είναι ο μοναδικός δρόμος. Να χτίζουμε ομάδες που θα αποτελούνται από νέους Ελληνες που δεν θα στοιχίζουν ακριβά αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στην Basket League και να πλαισιώνονται από νέους ξένους. Φέτος, πέρα από τον Γερομιχαλό, απ' ότι φαίνεται θα παραμείνουν ο Νικολαΐδης, ο Βουλγαρόπουλος και ο Πιλάβιος που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να βάλουμε και άλλους ακόμα και νεότερους. Για παράδειγμα ο Σπρίντζιος που είναι σε μικρή ηλικία αλλά δουλεύει καλά, αλλά και άλλους που θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις δυνατότητές τους».

- Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι ανανέωση υπήρξε και στο τεχνικό τιμ με την είσοδο των Σωτήρη Νικολαΐδη και Σάββα Συμεωνίδη.

«Στον πάγκο μπορούν να γίνουν αλλαγές γιατί υπάρχουν προτάσεις. Οπως ο Ισίδωρος (σ.σ. Κουτσός) που πήγε στον Παναθηναϊκό ή ο Πασχάλης στο εξωτερικό. Ο Σάββας (σ.σ. Καμπερίδης) όταν εγώ δεν ήμουν στην ομάδα είχε δεχθεί μια άλλη πρόταση, από το Περιστέρι. Εχω πάρα πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συνεργάτες μου. Και οι νέοι είναι έμπειροι προπονητές και θεωρώ πως η συνεργασία θα έχουμε θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει την ομάδα αλλά και τα νέα παιδιά ώστε να τα βελτιώσουμε».

- Φέτος όπως όλα δείχνουν θα έχετε στην ίδια ομάδα, πατέρα και γιο, στον πάγκο τον Σωτήρη Νικολαΐδη και στο παρκέ τον Αλέξανδρο. Σας έχει ξανασυμβεί;

«Δεν έχω ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση. Είμαι βέβαιος πως και οι δύο μπορούν να διαχωρίσουν τους ρόλους τους και από τις δύο πλευρές. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, θα είναι μια σωστή σχέση. Ο Σωτήρης γνωρίζει πολύ καλά τον επαγγελματικό αθλητισμό και θα βάλει τις γραμμές που χρειάζονται».

- Εχετε παρακολουθήσει τις κινήσεις των άλλων ομάδων; Πώς περιμένετε τη φετινή Basket League;

«Πολλές ομάδες, είτε λόγω ανάγκης είτε φιλοσοφίας, έχουν στραφεί σε πιο οικονομικές λύσεις ξένων παικτών. Προσωπικά μου αρέσει μου αρέσει αυτό, θα αναδεχθεί για άλλη μια φορά η δουλειά των προπονητών. Προφανώς θα ήθελα να υπάρχουν καλύτερα οικονομικά δεδομένα ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον, καλό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Γιατί δεν σημαίνει πως οι νέοι είναι και καλύτεροι. Αλλά με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, το πιο δίκαιο και πιο σωστό είναι οι ομάδες να κινούνται με βάση τα δεδομένα τους. Και όχι να στήνονται ακριβά σύνολα που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και εν τέλει στο τέλος να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα. Εχουμε άλλωστε παραδείγματα με φερέγγυες ομάδες να χάνουν τον δρόμο τους και τον στόχο τους. Ελπίζω να αλλάξει. Ολοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να βοηθήσουμε το μπάσκετ να αναζητήσει και να αποκτήσει αυτά που αξίζει τα οποία δεν τα λαμβάνει όπως τα δικαιούται».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα