ΕΟΚ: Έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ για Τρίτωνα και Μεσολόγγι λόγω μη συμμετοχής του Ψυχικού στην Basket League

Newsroom
ΕΟΚ: Έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ για Τρίτωνα και Μεσολόγγι λόγω μη συμμετοχής του Ψυχικού στην Basket League

bet365

Η ΕΟΚ προχώρησε σε αποστολή εγγράφου στον ΕΣΑΚΕ αναφορικά με την εφαρμογή του κανονισμού ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στην Basket League τη σεζόν 2022-23 για Τρίτωνα και Μεσολόγγι, λόγω αδυναμίας συμμετοχής του Ψυχικού.

Το Ψυχικό κατόρθωσε να εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην Basket League μέσω των playoffs ανόδου της Α2, ωστόσο δεν θα βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας, καθώς δεν κατέθεσε φάκελο για την παρουσία του σε αυτή!

Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στην Α1. Για τον λόγο αυτό, η ΕΟΚ απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, με το οποίο πληροφορεί για την μη συμμετοχή του Ψυχικού και καλεί την διοργανώτρια αρχή να πράξει τα δέοντα προκειμένου να ερωτηθούν αρχικά ο Τρίτωνας (ως τρίτος) και έπειτα το Μεσολόγγι (ως τέταρτο) αν θα επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω σύλλογοι δηλώσουν αδυναμία, το πρωτάθλημα αναμένεται να διεξαχθεί με 12 ομάδες, λαμβάνοντας ως δεδομένη και την αποχώρηση της Λάρισας.

Θυμίζουμε πως ο σχετικός κανονισμός αναφέρει ότι «αν για οποιονδήποτε λόγο κάποια ομάδα που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, η συμπλήρωση του αριθμού θα γίνει από την ομάδα ή τις ομάδες που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά από την επικύρωση του πίνακα τελικής κατάταξης στην Α2».

Σε περίπτωση που ο ΕΣΑΚΕ επιμείνει στην διεξαγωγή πρωταθλήματος με 12 ομάδες, αυτομάτως δημιουργείται πρόβλημα στην Α2 που θα έχει να διαχειριστεί 16 ομάδες, ενώ έχει ήδη βγει η προκήρυξη των 14, ορίζοντας παράλληλα το πόσες θα παραμείνουν ή όχι στην κατηγορία! Τότε, η ΕΟΚ θα διαφοροποιήσει την προκήρυξή της και θα θέσει σε λειτουργία μία αντίστοιχη που θα δίνει τη δυνατότητα σε 4 ομάδες να κερδίζουν την άνοδό τους στην Basket League. Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει να διορθώσει τα... κακώς κείμενα που θα παρουσιαστούν τη νέα σεζόν ώστε να επανέλθει η κανονικότητα που «πλήττεται» από τις αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα