Σε αναμονή Τρίτων και Μεσολόγγι για Basket League λόγω της αδυναμίας του Ψυχικού

Σε αναμονή Τρίτων και Μεσολόγγι για Basket League λόγω της αδυναμίας του Ψυχικού

bet365

Το Ψυχικό δεν κατέθεσε φάκελο για τη συμμετοχή του στην Basket League και πλέον ο ΕΣΑΚΕ καλείται να εφαρμόσει τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον οποίο ο Τρίτων και το Μεσολόγγι καλούνται να δηλώσουν αν επιθυμούν να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2022-23.

Το Ψυχικό εξασφάλισε μεν το δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, ολοκληρώνοντας την υπέρβαση κι επικρατώντας του Τρίτωνα με 3-2 νίκες στη σειρά των τελικών των playoffs ανόδου, εντούτοις δεν κατέθεσε φάκελο για την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα των βορείων προαστίων σφράγισε το εισιτήριο για την Basket League μαζί με την πρωταθλήτρια της Α2, Καρδίτσα ωστόσο δεν θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της στην Basket League κι έτσι ο ΕΣΑΚΕ καλείται πλέον να εφαρμόσει τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στην Α1.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον κανονισμό, «αν για οποιονδήποτε λόγο κάποια ομάδα που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, η συμπλήρωση του αριθμού θα γίνει από την ομάδα ή τις ομάδες που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά από την επικύρωση του πίνακα τελικής κατάταξης στην Α2».

Έτσι, λοιπόν η ΕΟΚ αναμένεται να απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες στον ΕΣΑΚΕ σχετικά με τον κανονισμό αδειοδότησης ώστε να ρωτήσει με τη σειρά της τον Τρίτωνα κι εν συνεχεία το Μεσολόγγι αν επιθυμούν να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία. Η αρχή θα γίνει με τον Τρίτωνα, την ομάδα δηλαδή που τερμάτισε στην τρίτη θέση της Α2, χάνοντας στον τελικό των playoffs ανόδου από το Ψυχικό.

Αν ο Τρίτων δεν επιθυμεί να παίξει στην Α1 επειδή ενδεχομένως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τα προαπαιτούμενα της κατηγορίας, θα γίνει ανάλογο ερώτημα στο Μεσολόγγι. Αν αρνηθεί και η ομάδα του Μεσολογγίου, η διαδικασία σταματάει εκεί και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 12 ομάδων, με δεδομένη την αποχώρηση της Λάρισας.

Εξάλλου, ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως wild card μπορεί να χορηγηθεί μόνο αν οι ομάδες είναι λιγότερες από 12.

A2

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα