Σεγούρα: «Φαίνεται ότι το μέλλον μου είναι στην Ελλάδα, η ΑΕΚ είναι σαν την Ατλέτικο»!

Σεγούρα: «Φαίνεται ότι το μέλλον μου είναι στην Ελλάδα, η ΑΕΚ είναι σαν την Ατλέτικο»!

Σεγούρα: «Φαίνεται ότι το μέλλον μου είναι στην Ελλάδα, η ΑΕΚ είναι σαν την Ατλέτικο»!

bet365

Ο Κούρο Σεγούρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κοουτσάρει στην Ελλάδα, εξηγώντας πως αποτελεί τεράστια τιμή να αποτελεί μέλος της ΑΕΚ.

Ο Κούρο Σεγούρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ τον περασμένο Μάρτιο ως αντικαταστάτης του Στέφανου Δέδα ωστόσο η «Ένωση» αποκλείστηκε με sweep στην προημιτελική σειρά με τον Προμηθέα Πατρών, μολονότι είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ισπανός κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στην IDEAL Granada όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πέρασμά του από την Ελλάδα, εξηγώντας πως το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να κοουτσάρει στην Basket League.

Πως ήταν, λοιπόν η εμπειρία σου στην Ελλάδα;
«Ήταν μια τρομερή εμπειρία! Όχι μόνο σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι. Το να παίζεις στα playoffs της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα είναι συναρπαστικό. Το να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα όπου ξεχειλίζει το πάθος και να ζεις σε μια πόλη όπως η Αθήνα όπου συνυπάρχουν δυο ομάδες της EuroLeague συνιστά ένα υπέροχο μπασκετικό περιβάλλον».

Είναι αλήθεια ότι στα ελληνικά γήπεδα συναντάς την «κόλαση»;
«Η πανδημία κράτησε μακριά πολλούς οπαδούς. Σίγουρα υπήρχε κόσμος στις εξέδρες, αφοσιωμένος και παθιασμένος! Επίσης έζησα πράγματα που ενδεχομένως συνεχίζουν να θεωρούνται αδιανότητα στην Ισπανία, όπως για παράδειγμα οι φωτοβολίδες στα γήπεδα».

Στα μέσα της σεζόν άφησες τον Ιωνικό και πήγες στην ΑΕΚ.
«Ήταν από τις κινήσεις που γίνονται συνήθως το καλοκαίρι. Είναι κάτι σπάνιο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλά έγινε... Και η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι που συνέβη. Το να είσαι μέλος ενός τόσο μεγάλου κλαμπ όπως η ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό».

Μια ομάδα με μεγάλη βάση οπαδών...
«Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι σαν την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η δύναμη πίσω από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει οπαδούς σε όλη τη χώρα, στα νησιά και τη Θεσσαλονίκη. Ένας σύλλογος με μακρά ιστορία, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και φανατικούς οπαδούς εκτός Αθηνών».

Αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
«Η μεγάλη διαφορά με την Ισπανία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης χάνουν περισσότερα παιχνίδια στην ισπανική λίγκα από ό,τι οι δυο μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα».

Το μέλλον σου είναι στην Ελλάδα;
«Φαίνεται πως ναι! Θα μπορούσε να γίνει κάποια έκπληξη όμως αν δεν γίνει κάποια έκπληξη, φαίνεται πως ναι».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα