ΕΟΚ: Πώς εμπλέκεται στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ

ΕΟΚ: Πώς εμπλέκεται στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ

bet365

Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της διέκοψε κάθε δεσμό με τον ΕΣΑΚΕ, λόγω των αδειοδοτήσεων. Πώς όμως εμπλέκεται η Ελληνική Ομοσπονδία με το πρωτάθλημα που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ;

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την άρνησή της να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΕΣΑΚΕ, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων στην Basket League.

Η ΕΟΚ τόνισε ότι θα τηρήσει αυτή τη στάση, μέχρι οι ομάδες που απαρτίζουν τον ΕΣΑΚΕ να συμμορφωθούν με την απόφαση που έλαβαν τον Φεβρουάριο για τις αδειοδοτήσεις. Αιτία για την απόφαση της ΕΟΚ είναι η παράταση που έδωσε ο ΕΣΑΚΕ σε τέσσερις ομάδες που δεν έχουν λάβει άδεια. Που όμως εμπλέκεται η ΕΟΚ, όσον αφορά στη διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ, την Basket League;

Αρχική η ομοσπονδία τροφοδοτεί τη λίγκα με διαιτητές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα ενδεχομένως, ο ΕΣΑΚΕ να μην έχει διαιτητές προκειμένου να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Ωστόσο, όπως τονίζουν από τον ΕΣΑΚΕ, υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου να προσλάβουν διαιτητές, οι οποίοι θα πλησιάζουν περισσότερο στο επαγγελματικό πρότυπο.

Η ΕΟΚ έχει εμπλοκή σε όλα τα letter of clearence των νέων ξένων αθλητών που έρχονται να αγωνιστούν στην Basket League. Και σε αυτά είναι άμεσα συνυφασμένα και τα δελτία των παικτών. Κάθε χρόνο, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες της Basket League στέλνουν ή πηγαίνουν τα δελτία των παικτών του στα γραφεία της ΕΟΚ, προκειμένου να επικυρωθούν και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παίκτες. Όπως και στο θέμα των διαιτητών, ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να βρει τη λύση στο ζήτημα, έχοντας τα υπογεγραμμένα συμβόλαια των παικτών. Κάτι που είχε χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο συμμετοχής στο Super Cup του 2020.

Τέλος, η ΕΟΚ παραλαμβάνει κάθε χρόνο τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ και αφού τον υπογράφει, τον προωθεί στον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού.

Το θέμα των wild cards

Μέσα σε όλα αυτά δημιουργείται και ένα μεγάλο ερωτηματικό (με πολλά «αν» είναι η αλήθεια). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια και έχουν διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου να συμπληρώσουν τον φάκελό τους.

Αν μία ή περισσότερες ομάδες δεν πάρουν τελικά την αδειοδότηση, η ΕΟΚ θα έπρεπε να ξεκινήσει τη διαδικασία της wild card. Εκτός αν ο ΕΣΑΚΕ αποφασίσει (επαναλαμβάνουμε, στο ενδεχόμενο απόρριψης κάποιου φακέλου) να γίνει το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση του Ψυχικού, το οποίο προβιβάστηκε από την Α2, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του. Αν για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρει, ποιος αποφασίζει για τον αντικαταστάτη του;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα