Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ: Πήραν άδεια οι οκτώ ομάδες με τους πλήρεις φακέλους

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ: Πήραν άδεια οι οκτώ ομάδες με τους πλήρεις φακέλους

bet365

Στο σημερινό (17/8) έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε οι οκτώ ομάδες που είχαν πλήρη φάκελο να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες έπειτα από την απόφαση των ομάδων να καταψηφίσουν την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με ψήφους 8-4.

Την Παρασκευή 17/4 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του Συνδέσμου μέσω τηλεδιάσκεψης κατόπιν πρωτοβουλίας των Προμηθέα, Κολοσσού Ρόδου, Λαυρίου και Περιστερίου όπου αποφασίστηκε ομόφωνα οι οκτώ ομάδες που είχαν πλήρη φάκελο, να πάρουν την άδεια συμμετοχής στην Basket League της σεζόν 2022-23, όπως είχε ήδη αποφασίσει η Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Λάρισα, Άρης, Απόλλων Πάτρας), αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου να δοθεί παράταση ως τις 30/6 ώστε να συμπληρώσουν τις ελλείψεις των φακέλων τους. Ορισμένες ομάδες εξέφρασαν την επιφύλαξή τους για το αν μπορεί να γίνει αυτό βάσει κανονισμού και όχι για κάποιον άλλον λόγο.

Εξάλλου, την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης.

Έπειτα από την παραπάνω εξέλιξη, δεν υπάρχει κίνδυνος συμμετοχής στις διοργανώσεις της FIBA για τις πέντε ομάδες που ο φάκελός τους είναι πλήρης και έχουν μέχρι σήμερα το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Προμηθέας παίζουν στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball), ζήτημα για το οποίο είχε ενημερώσει νωρίτερα το Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα