Ο Κρουμπάλι μεγάλωσε με το «Be Like Mike» ξεκινώντας να παίζει μπάσκετ στην Αγγλία (vid)

Ο Κρουμπάλι μεγάλωσε με το «Be Like Mike» ξεκινώντας να παίζει μπάσκετ στην Αγγλία (vid)

bet365

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι έπαιξε μπάσκετ στην Αγγλία, την Ολλανδία, το Καζακστάν και την τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, πλέον αμοίβεται με 8.000 δολάρια τον μήνα και αποτελεί έναν από τους λόγους που η Λάρισα κάνει θόρυβο στην Basket League, ρίχνοντας στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό.

Ο Φώτης Τακιανός ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα τον περασμένο Μάρτιο μιλώντας για τη Λάρισα και τη φετινή πορεία της στην Basket League. «Αυτή η ομάδα πρέπει να αγαπηθεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε φιλάθλους που θα αγκαλιάσουν και θα αγαπήσουν τη Λάρισα, που θα δουν μια ομάδα της περιοχής να κάνει μια καλή πορεία».

Ήταν η περίοδος που οι Θεσσαλοί μετρούσαν πέντε νίκες σε επτά ματς, αρχίζοντας την αντεπίθεσή τους που συνεχίστηκε στα playoffs με την πρόκριση επί του Κολοσσού Ρόδου με μειονέκτημα έδρας και κορυφώθηκε με την ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Την πρώτη νίκη ομάδας της Λάρισας επί του «τριφυλλιού» μετά από 18 χρόνια και 26 σερί ήττες εντός κι εκτός έδρας, μπροστά σε 4.000 φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης το βράδυ της Τρίτης 31/5.

Οι προσθήκες των Μάριτς, Μούντι και Γκριν ανέβασαν level τους Θεσσαλούς, εντούτοις ο Ουσμάν Κρουμπάλι αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Λάρισας όπως επιβεβαίωσε στο Game 2 της ημιτελικής σειράς, εκεί όπου η ομάδα του Τακιανού προγήθηκε ακόμα και με 26 πόντους διαφορά! Ο Κρουμπάλι τελείωσε το ματς με double-double (16π., 12ριμπ.), δίνοντας σημαντικές λύσεις στον φινάλε.

Στα 34 του, απολαμβάνει την καλύτερη ζωή που μπορεί στο τρίτο πέρασμά του από την Ελλάδα, έπειτα από το Λαύριο και τον ΠΑΟΚ, παίζοντας για πρώτη φορά μπάσκετ ως επαγγελματίας στην... Αγγλία με τους Λόντον Λέοπαρντς το 2010-12 και ακολούθως στην Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

«Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής. Σαν νομάς! Κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζω την κουλτούρα και τη γλώσσα, να περνάω 10 μήνες τον χρόνο σε αυτές τις χώρες».

Ο ψηλός της Λάρισας γεννήθηκε στην Ατλάντα και μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπο τον Μάικλ Τζόρνταν «Ήθελα να γίνω σαν τον Μάικ. Έχω έναν μεγαλύτερο αδελφό που ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό, που με παρακίνησε να ασχοληθώ με το μπάσκετ».

Ο Κρουμπάλι βγάζει το ψωμί του εκτός ΗΠΑ ωστόσο παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις πίσω στην πατρίδα του. Αναφέρεται, μάλιστα στο ζήτημα του ρατσισμού: «Ο ρατσισμός είναι τεράστιο πρόβλημα. Βλέπουμε περιστατικά με αστυνομικούς να σκοτώνουν άοπλους Αφροαμερικανούς. Είναι απαίσιο... Φταίει το σύστημα που έχουμε μεγαλώσει. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Ο ίδιος δηλώνει θρήσκος. «Είμαι Μουσουλμάνος και διαβάζω το ναμάζι (σ.σ. η προσευχή των Μουσουλμάνων). Υπάρχουν πολλές μουσουλμανικές κοινότητες στην Αμερική, μολονότι πολλοί πιστεύουν ότι οι περισσότεροι Αφροαμερικανοί είναι Χριστιανοί. Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι μου εκπροσωπούν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι».

Πλέον νιώθει την Ελλάδα σαν το σπίτι του. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λαύριο, η γυναίκα του ήταν έγκυος στον μεγάλο τους γιο. Ο Κρουμπάλι μεγάλωσε έχοντας σαν όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ ή την EuroLeague, δίχως όμως να τα καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί έναν από τους ήρωες της μπασκετικής καθημερινότητας στη Λάρισα, κουβαλώντας παραστάσεις από όλο τον κόσμο.

Πηγή: pbcastana.kz

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα