Καστρίτης: «Είναι απίστευτο αυτό που έγινε φέτος»

Καστρίτης: «Είναι απίστευτο αυτό που έγινε φέτος»

Newsroom
Καστρίτης: «Είναι απίστευτο αυτό που έγινε φέτος»

bet365

Ο Άρης εξασφάλισε θέση στα Playoffs, διατηρεί ελπίδες ακόμη και για την κατάληψη της 5ης θέσης και ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για μια επένδυση που βγήκε αλλά και στην πορεία της ομάδας.

Μετά τη νίκη επί της Λάρισας, εφόσον ο Άρης νικήσει τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας τον Απόλλωνα στην Πάτρα, θα εξασφαλίσουν την 6η θέση στη βαθμολογία. Αν αυτό το αποτέλεσμα συνδυαστεί με ήττα του Προμηθέα Πατρών στη Λάρισα, τότε θα αναρριχηθούν στην 5η θέση. Αυτό το σενάριο έμοιαζε απίθανο στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, όταν έχοντας τον μικρότερο αγωνιστικό προϋπολογισμό, μπήκε ο Άρης στη σεζόν. Τότε βέβαια, ο Γιάννης Καστρίτης έλεγε με βεβαιότητα ότι… «μην τη φοβάστε την ομάδα» και αρκετοί αναρωτιόντουσαν την πηγή αυτής της αισιοδοξίας του.

«Το έλεγα γιατί έβλεπα την όρεξη και τη διάθεση ανεξαρτήτως του επιπέδου δυσκολίας του έργου που είχαμε να επιτελέσουμε. Ξέραμε τι θέλαμε για να χτίσουμε την ομάδα και επενδύσαμε σε νεαρούς παίκτες με ενέργεια και κίνητρο. Αυτό που ζούμε τώρα είναι όντως απίστευτο, είναι όμως και η επιβράβευση. Πιστεύαμε στην ομάδα, στην καθημερινή δουλειά και στην προσπάθεια αυτών των παιδιών. Παράλληλα, όταν είσαι στον Άρη και παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο, αυτομάτως δεκαπλασιάζεται η ενέργειά σου κι αυτό σου αυξάνει τα πλεονεκτήματα. Συν τοις άλλοις, η διοίκηση έκανε πολύ καλή δουλειά κρατώντας την ομάδα μακριά από τιμωρίες και αφαιρέσεις βαθμών. Αλλά… συνεχίζουμε το ίδιο ευχαριστημένοι και διψασμένοι αν και η ομάδα έχει πολύ κόπωση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά», είπε μετά τη νίκη επί της Λάρισας.

Μάλιστα απέδωσε αυτή τη δίψα στην προσπάθεια του δεύτερου ημιχρόνου. «Δεν είναι εύκολη μια διακοπή 17 ημερών, ειδικά αυτή την εποχή. Δεν είχαμε ρυθμό, παρόλο αυτά είδατε την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο. Πώς έβαζαν τα χέρια τους στις μπάλες, πώς πήγαιναν όλοι στα ριμπάουντ και φτάσαμε σ’ αυτή τη νίκη. Η ομάδα είναι στα Playoffs έπειτα από πέντε χρόνια και κυρίως έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί καινούργιους στόχους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο».

Ο Γιάννη Καστρίτης ρωτήθηκε για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Άρη. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε συζητήσει. Ήμασταν ταγμένοι στον στόχο της ομάδας. Φυσικά και είμαι διατεθειμένος να συζητήσω», απάντησε δείχνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επαφή για την επέκταση της συνεργασίας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα