Άρης - Λάρισα 82-70: Τα παιδιά της άμυνας (vid)

bet365

Ο Άρης επικράτησε της Λάρισας με 82-70 στο Nick Galis Hall απέκτησε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και πλέον βαδίζει ολοταχώς για την 6αδα.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνεχίζει την επέλαση της και μετά τη νίκη της επί της Λάρισας απέκτησε πιθανότητες κατάληψης έως και την 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια. Στο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» ήταν ανώτεροι της Λάρισας, από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα δεν το έχασαν ποτέ βασιζόμενοι στην άμυνά τους με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τελείωσαν το παιχνίδι με εννιά κλεψίματα.

Ο αγώνας

Μέσα από την άμυνα και τη δημιουργία στην επίθεση, ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου εν αντιθέσει με τα ριμπάουντ όπου η Λάρισα είχε τον πρώτο λόγο. Οι «κίτρινοι» πάτησαν πάνω στην ευστοχία τους στο μακρινό σουτ (4/6 στην πρώτη περίοδο) και προηγήθηκαν με 13-4 (4’) φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (24-14) χάρη στους πόντους των Κάουαν, Τζούστον στο τέλος του δεκαλέπτου καθώς οι Θεσσαλοί υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (31-19, 13’) έως ότου αναλάβει δράση ο Μάριν Μάριτς ο οποίος κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι (35-28, 15:30). Εκεί ο Άρης βρήκε πόντους στο transition, πήρε λύσεις και από τους Πουλιανίτη, Λόκετ, Σχίζα κι έφτασε να προηγηθεί έως και με +14 (44-30). Το ημίχρονο (44-35) ολοκληρώθηκε με πέντε αναπάντητους πόντους από τη Λάρισα η οποία είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (10-19).

Ο Άρης χρειάστηκε να φτάσει στην 7η επίθεση στην 3η περίοδο για να βρει τους πρώτους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και η Λάρισα δεν είχε τον τρόπο να μειώσει στο σκορ (48-41, 25’). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό των λαθών καθώς από οκτώ έκανε η κάθε ομάδα (!). Κι έτσι η διαφορά δεν μειώθηκε για να κλείσει η περίοδος με σκορ 56-48 και επιμέρους σκορ 12-13.

Ο Άρης έβγαλε συνεργασίες, διατήρησε τη συνέπειά του στην άμυνα και δημιούργησε συνθήκες νίκης έπειτα από 3:30 αγωνιστικά λεπτά στην τελευταία περίοδο (67-53). Στην τελευταία προσπάθεια επιστροφής από τη Λάρισα, ο Κάουαν ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (75-63, 38’) κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 44-35, 56-48, 82-70

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην άμυνα του Άρη καθώς στα 14 πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους περιόρισε τη Λάρισα στους 19 πόντους.

O MVP: Ο Σακούρ Τζούστον κινήθηκε εξαιρετικά χωρίς την μπάλα και αξιοποίησε όλες τις τελικές πάσες που πήρε συνδυάζοντας ουσία και θέαμα με εντυπωσιακά καρφώματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Άντονι Κάουαν και Στέλιος Πουλιανίτης έδωσαν σωστή κατεύθυνση. Ο πρώτος έδωσε δύο τρίποντα εκεί που τα χρειάστηκε η ομάδα του και ο δεύτερος διάβασε σωστά την άμυνα της Λάρισας.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Γενικώς η Λάρισα δεν διάβασε σωστά με τον Στέφαν Μούντι, δεν έβαλε τα σουτ με τον Χάντσον και πολλές φορές οι Μάριτς-Τσαϊρέλης δεν προστάτεψαν τη ρακέτα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Στο ρεσιτάλ κακής διαιτησίας που έδωσαν οι Τσαρούχα, Πουρσανίδης, Σταμαντόπουλος αφήνοντας τον Άρη με πολλά παράπονα, λίγο έλειψε να πιαστούν και στα χέρια οι παίκτες στα τελευταία λεπτά στο επεισόδιο μεταξύ Κρουμπάλι-Κάουαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το ρεσιτάλ λαθών στο 3ο δεκάλεπτο όπου η κάθε ομάδα έκανε από οκτώ!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Άρης απέκτησε την ισοβαθμία και με τη Λάρισα καθώς κάλυψε την ήττα του πρώτου αγώνα από τη Λάρισα με 84-81,

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με εξαίρεση τη μάχη των ριμπάουντ όπου η Λάρισα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Άρης είχε καλύτερη ανάγνωση παιχνιδιού, συνέπεια στην εκτέλεση και φυσικά άμυνα.

7

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα