Παναθηναϊκός: Τα 3 εκατομμύρια για το «makeover» του ΟΑΚΑ, το 70% των εσόδων και το business plan

Παναθηναϊκός: Τα 3 εκατομμύρια για το «makeover» του ΟΑΚΑ, το 70% των εσόδων και το business plan

Παναθηναϊκός: Τα 3 εκατομμύρια για το «makeover» του ΟΑΚΑ, το 70% των εσόδων και το business plan

bet365

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το δικό του «σπίτι» για τα επόμενα 49 χρόνια και το Gazzetta γράφει για τη συμφωνία που θα αλλάξει ολοκληρωτικά το status των «πρασίνων».

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφωνίας έλαβε και επίσημα τέλος!

Το ΟΑΚΑ θα ανήκει και με τη... βούλα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα επόμενα 49 χρόνια, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στις τάξεις του συλλόγου. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει στις τάξεις της ομάδας. Όχι τόσο βραχυπρόθεσμα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, όσο μακροπρόθεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι», με επικεφαλής τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το νομικό του επιτελείο, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα και περισσότερο τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο. Το δικό τους σπίτι.

Όμως, τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναθηναϊκό! Μετά την υπογραφή των συμβάσεων (σ.σ. πιθανότατα αυτό θα συμβεί αμέσως μετά το Πάσχα) θα δρομολογηθεί και το business plan προκειμένου να αρχίσει το ΟΑΚΑ να παίρνει τη νέα του μορφή. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι προσχεδιασμένο όσον αφορά την αξιοποίηση των χώρων και των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και στα κτίρια που συνδέονται με αυτό, κάτι που θα βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των ανθρώπων του «τριφυλλιού». Εκείνοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το πώς και με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτούν το ΟΑΚΑ.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης (σ.σ. κάτι που είναι τελείως τυπικό), το κλειστό θα περάσει στα χέρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από την 1η Ιουλιου 2022, όταν και θα ξεκινήσει να μετράει επίσημα το διάστημα των επόμενων 49 χρόνων. Βέβαια είναι δεδομένο ότι έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί και το business plan των «πρασίνων» αναφορικά με την εμπορική (και όχι μόνο) εκμετάλλευση.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η «πράσινη» ΚΑΕ είναι υπεύθυνη να καταβάλλει ένα μίνιμουμ ποσό ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων στο γήπεδο (σ.σ. όπως για παράδειγμα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καθίσματα, διαμόρφωση χώρου, επισκευές) σε βάθος 12 χρόνων.

Από εκεί και πέρα θα υποχρεούται να δίνει το 30% των καθαρών εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του ΟΑΚΑ ενώ τα ετήσια έξοδα συντήρησης (τα οποία ενδεχομένως να ανέρχονται και στο ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο) θα βαραίνουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Το υπόλοιπο 70% των καθαρών εσόδων θα μπαίνει στα ταμεία της ομάδας.

Σίγουρα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή του Παναθηναϊκού, εφάμιλλη (και ακόμα μεγαλύτερη) από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται και να αποδεικνύεται τα επόμενα χρόνια.

Είτε αποφασίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να παραμείνει στον προεδρικό θώκο επιστρέφοντας στα δρώμενα της ομάδας, είτε πουλήσει τις μετοχές της «πράσινης» ΚΑΕ η οποία θα είναι πολύ πιο ελκυστική έχοντας στο «πακέτο» και το κλειστό του ΟΑΚΑ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα