ΑΕΚ: Ας μη γίνει ο Χάμερ ο επόμενος Μέικον

ΑΕΚ: Ας μη γίνει ο Χάμερ ο επόμενος Μέικον

ΑΕΚ: Ας μη γίνει ο Χάμερ ο επόμενος Μέικον

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου είδε τον Ίαν Χάμερ να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ και αναρωτιέται πόσες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Αμερικανού «πασπαρτού» και την επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα. Μπορεί να ανακαλύψει έναν... θησαυρό εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Το έκανε πέρσι με τον Ντάριλ Μέικον. Το έκανε, ξανά, φέτος με τον Ίαν Χάμερ. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετική προσέγγιση, αλλά δεν παύουν να επιβεβαιώνουν ότι «τα σκουπίδια ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου».

Μην παρεξηγηθώ, κανείς από τους δύο δεν ήταν «σκουπίδια». Κανένας παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να κολλήσει σε καμία ομάδα. Και το γεγονός ότι και οι δύο «άνθισαν» στην ΑΕΚ είναι κέρδος για τη «Βασίλισσα».

Ο Στέφανος Δέδας έφερε τον Χάμερ στην ΑΕΚ. Αρχικά με συμβόλαιο δύο μηνών. Μετά με ανανέωση μέχρι το τέλος της σεζόν. Προτού ο Δέδας μάθει το επίσημο «ναι» του Χάμερ ήταν σίγουρος για την παραμονή του. Τώρα δεν μπορεί να εκφράσει την ίδια πεποίθηση, αφού η σεζόν έχει ακόμα χρόνο.

Αλλά το γεγονός ότι η ΑΕΚ κινείται για να κρατήσει και την επόμενη σεζόν τον Χάμερ, δείχνει ότι κάτι κινείται. Η φετινή σεζόν έχει χαρακτηριστεί ως μεταβατική για την Ένωση. Και είναι έτσι.

Ο χαρακτηρισμός για την επόμενη θα αποφασιστεί το καλοκαίρι. Όταν θα μετρηθούν τα... κουκιά (οικονομικά και αγωνιστικά). Μόνο που μοιάζει δύσκολο για μία ομάδα όπως η ΑΕΚ να κάνει back 2 back «μεταβατικές σεζόν».

Και η επιλογή να συζητήσουν με τον Χάμερ (ακόμη και αν η παραμονή του δεν επιβεβαιωθεί στο τέλος) είναι μία καλή αρχή. Την περσινή σεζόν οι εμφανίσεις του Ντάριλ Μέικον, ειδικά στην Basket League, καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολη την παραμονή του στα κιτρινόμαυρα. Το ήξερε και ο ίδιος και η... μεταβατική ΑΕΚ.

Ο Μέικον κατέληξε στον Παναθηναϊκό, να μετράει 14.4 πόντους και 3.4 ασίστ στη EuroLeague.

Ο Χάμερ που ήθελε να σταματήσει

Οι εμφανίσεις του Χάμερ ίσως δεν αποτελέσουν το «διαβατήριο» για τη EuroLeague, αλλά είναι δεδομένο ότι έχουν τραβήξει πολλά βλέμματα. Δεν υπάρχουν και πολλοί παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Προσοχή, ο Χάμερ έχει και αρκετές αδυναμίες. Αλλά όταν ένας αθλητής δίνει τα πάντα, ειδικά στην άμυνα, όλα μπορούν να λησμονηθούν.

«Είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να σταματήσω το καλοκαίρι που μας πέρασε», ήταν η ατάκα του Χάμερ, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Για παίκτης που ήθελε να αποχωρήσει, ο 32χρονος φαίνεται εξαιρετικά πεισμωμένος. Και αυτή η... μεταβατική ΑΕΚ μοιάζει ικανή να του προσθέσει τουλάχιστον έναν χρόνο στην καριέρα του.

Με τα «κιτρινόμαυρα» ή χωρίς...

Υπάρχει φυσικά και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει ξανά ελκυστική. Ξανά ανταγωνιστική. Και με τη φήμη των ban να τη συνοδεύει μόνο εύκολο δεν είναι. Αυτό πρέπει να αλλάξει η ΑΕΚ. Έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά ένα διαπραγματευτικό χαρτί που είχε χάσει: τη φερεγγυότητα.

Υ.Γ.: Η εικόνα των παικτών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να φυσάνε τα χέρια τους για να ζεσταθούν θυμίζει κάτι από μικρές κατηγορίες. Όσο «ζεστή» έδρα και αν είναι τα Άνω Λιόσια, δίχως καλοριφέρ, ειδικά σε νύχτες όπως η χθεσινή, κάνει την εμπειρία «παγωμένη». Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η έδρα της ΑΕΚ θα φιλοξενήσει και την Εθνική ομάδα σε λίγες εβδομάδες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.