ΑΕΚ: Κύριοι, χρειάζεται ειλικρίνεια

ΑΕΚ: Κύριοι, χρειάζεται ειλικρίνεια

ΑΕΚ: Κύριοι, χρειάζεται ειλικρίνεια

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου γράφει για το σταυροδρόμι που βρίσκεται η ΑΕΚ. Η περίσταση χρειάζεται ειλικρίνεια και πάνω απ' όλα πράξεις για ένα τμήμα και έναν προπονητή που έχει μείνει... ξεκρέμαστοι.

Η «Βασίλισσα» είναι ολόγυμνη. Γεμάτη υποσχέσεις, μα όταν έρθει η ώρα της πράξης, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ίσως μεγαλύτερο απ' αυτό που υποστήριξε ο Στέφανος Δέδας στις δηλώσεις του, μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Τρεβίζο.

Σύμφωνοι, η σεζόν θα ήταν δύσκολη. Όλοι το γνώριζαν στην ΑΕΚ. Και πριν έρθει ο Δέδας και αφού ήρθε. Και ο ίδιος ο πρώην προπονητής της Χαποέλ Χολόν το ήξερε.

Ίσως δεν το πίστεψε τότε. Δεν πίστεψε ότι η κατάσταση, τρεις μήνες μέσα στη σεζόν θα ήταν ίδια και απαράλλακτη με την καλοκαιρινή αβεβαιότητα. Γι' αυτό και έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να κρατήσει. Στα δικά μου μάτια, χωρίς να αφαιρεί την ευθύνη από τον ίδιο που έβαλε το κεφάλι του σε αυτόν τον... ντορβά, η ΑΕΚ τον έχει αφήσει εκτεθειμένο. Στο 100%!

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ πάει σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, το ματς του Κυπέλλου με το Περιστέρι, στη δική της έδρα, με 10 ή 11 παίκτες. Απ' αυτούς χρησιμοποιούνται λιγότεροι.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο σημείο να έχει μόλις 4 ξένους, οι οποίοι είναι και οι κορυφαίοι παίκτες (ελληνική εξαίρεση αποτελεί ο Νίκος Παππάς). Αυτοί που τραβάνε... κουπί τόσο καιρό. Και μάλλον θα τραβάνε για αρκετό διάστημα ακόμη.

Η ΑΕΚ που δεν μπορεί να κάνει προσθήκες νέων ξένων στο ρόστερ, άφησε και τον Χουάν Βαουλέτ να αποχωρήσει, χωρίς να μπορεί να προσθέσει ξένο.

Ο... χαμένος Βαουλέτ

Αν το κάνει σε 15 ημέρες ή σε ένα μήνα, μπορεί να είναι αργά. Βλέπετε, οι περιπτώσεις των ban (για τα οποία, όπως και για άλλα πράγματα, η ΑΕΚ επιλέγει την πολιτική της απόλυτης σιωπής) είναι λάθη που επέστρεψαν για να «δαγκώσουν» ξανά την ΑΕΚ. Περιπτώσεις που διακανονίστηκαν, αλλά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις. Εσείς θα κάνατε έναν νέο διακανονισμό αν ο προηγούμενος είχε... καταπατηθεί;

Η στατιστική ανάλυση αναφέρει ότι ο Βαουλέτ... χάθηκε από το παιχνίδι της ΑΕΚ όταν ο Στέφαν Γέλοβατς έπαθε το μοιραίο εγκεφαλικό. Η παρουσία του Σέρβου με την ικανότητα στο μακρινό σουτ άνοιγε την αντίπαλη ρακέτα και ο Αργεντινός είχε χώρο να κινηθεί.

Το θέμα είναι πως από την ΑΕΚ λείπει ακόμα ένα κορμί. Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος θα πάρει τον χρόνο του Βαουλέτ, με την ΑΕΚ να επιμένει (έτσι και αλλιώς) ελληνικά.

Η άδεια στον Μπόγρη

Μέσα σε όλα αυτά, η ΑΕΚ έχει την... πολυτέλεια να έχει ένα συμβόλαιο σε διακοπές. Η παραδοχή του Γιώργου Μπόγρη ήταν κυνική. Τα... χνώτα με τον Δέδα δεν ταιριάζουν και είναι σε άδεια. Μετά αποδοχών. Και ας έλεγε η επίσημη ΑΕΚ ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τον Μπόγρη, όταν προέκυψαν τα πρώτα σύννεφα.

Το θέμα, λοιπόν, ξεκινάει από την αρχή της σεζόν.

Είτε ο Δέδας δεν ήθελε τον Μπόγρη, είτε κατάλαβε αργότερα ότι ο Έλληνας σέντερ δεν του κάνει. Θα έπρεπε να το γνωρίζει από την αρχή, γνωρίζοντας τι παίκτη απέκτησε η ομάδα για την οποία εργάζεται. Δεν είναι έτσι;

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι: Είτε θα συνεχίσει στο μονοπάτι των υποσχέσεων, είτε θα ακολουθήσει τον δρόμο των πράξεων.

Υ.Γ.: Το ζήτημα του φακέλου της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και δεν παίρνει πολλές παρατάσεις...

Υ.Γ.2: Δεν φταίνε μόνο οι «άλλοι» για τα... δεινά της ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.