Νέντοβιτς στο Gazzetta: «Mου έλεγαν... μόνο τον Ολυμπιακό»

Νέντοβιτς στο Gazzetta: «Mου έλεγαν... μόνο τον Ολυμπιακό»

Γιώργος Κούβαρης
Νέντοβιτς στο Gazzetta: «Mου έλεγαν... μόνο τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta για την μεγάλη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι είχε πολλή ανάγκη να κάνει ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο ΣΕΦ.

Τι παιχνίδια κάνει ώρες-ώρες η μοίρα...

Στις 3 Φεβρουαρίου 2021 και ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς βρίσκονταν σε... ημιάγρια κατάσταση ενόψει του (κεκλεισμένων -ελέω Covid 19- των θυρών) ντέρμπι της EuroLeague στο ΣΕΦ, υπέστη θλάση! Ένας τραυματισμός που τον κράτησε πολύ πίσω με αποτέλεσμα να αργήσει να επανέλθει στην ενεργό δράση και ο οποίος του είχε στερήσει -φυσικά- τη συμμετοχή στο ντέρμπι της 5ης Φεβρουαρίου 2021.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νίκησε με 88-77 αλλά ο Σέρβος είχε μείνει εκτός... Αν μη τι άλλο περίμενε πώς και πώς την πρώτη του επίσκεψη στο (με κόσμο αυτή τη φορά) ΣΕΦ και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτή η... υπομονή του χάρισε και το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν! Μια εμφάνιση που είχε τεράστια ανάγκη καθώς από το ξεκίνημα της χρονιάς έψαχνε (και δεν έβρισκε) τα πατήματά του.

Ο Νέντοβιτς στο ΣΕΦ ήταν ο... γνωστός Νέντοβιτς! Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξεως! Σε κάτι λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να πετύχει 24 πόντους έχοντας 4/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και... κόντρα σε όλα τα προγνωστικά τον οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη. Μια νίκη που θα φέρει... άλλον αέρα στις τάξεις της ομάδας.

Λίγο μετά την επιβλητική του εμφάνιση στο ΣΕΦ, ο Σέρβος γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta και αφού αποκάλυψε τα όσα του έλεγαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τις δύο τελευταίες ημέρες πριν από το ντέρμπι με αποτέλεσμα να τον γεμίσουν με κίνητρο και περίσσια αυτοπεποίθηση, υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής η ομάδα του θα πρέπει να «χτίσει» πάνω σε αυτήν την νίκη.

«Πίστευα στην ανατροπή και έλεγα σε όλους 'πάμε, το έχουμε, θα το γυρίσουμε'»

- Σε εμάς που ήμασταν απ' έξω, φαινόταν από τη γλώσσα του σώματός σου ότι ήθελες πάρα πολύ να παίξεις καλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σωστά;

«Ναι, όντως. Όλοι γνώριζαν τα προβλήματα που είχα από το ξεκίνημα της σεζόν οπότε ήθελα πολύ να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το χρειαζόμουν. Αν όχι στο 100% τουλάχιστον σ' ένα υψηλό επίπεδο γι' αυτό το ματς. Γνώριζα πολύ καλά την σημασία του, ήξερα πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έκανα ένα καλό παιχνίδι».

-Με το χέρι στην καρδιά. Όταν η διαφορά πήγε στο -14 δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό σου ότι το ματς είχε χαθεί;

«Όχι, όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση. Δεν σταμάτησα ποτέ να πιστεύω. Και μάλιστα το έλεγα συνέχεια στους συμπαίκτες μου. Όταν ήμασταν πίσω στο σκορ με 14 πόντους, γύρισα και τους είπα: 'Πάμε, πάμε, συνεχίζουμε να πιστεύουμε, θα το γυρίσουμε'. Αν και είχαμε ένα κακό διάστημα σ' εκείνο το σημείο του αγώνα δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Είπαμε στο τέλος της τρίτης περιόδου ότι μπορούμε να το γυρίσουμε. Βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ, αλλά πραγματικά με την προσπάθειά μας, αξίζαμε να νικήσουμε.»

-Τι ήταν αυτό που λέγατε στα τάιμ άουτ όταν ο Ολυμπιακός είχε πάρει το momentum;

«Να σου πω την αλήθεια υπήρχε τόσο πολύ φασαρία στα τάιμ άουτ και δεν μπορούσαμε να ακούσουμε ακριβώς τα όσα συζητούσαμε, αυτό που έλεγε ο coach ήταν να μην σταματήσουμε να πιστεύουμε στην ζώνη. Και ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Η πίεση ήταν στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που παίζαμε στην έδρα τους. Δεν ήταν σε εμάς. Κάναμε όλα τα πράγματα σωστά, ήμασταν παράλληλα και τυχεροί που ευστοχήσαμε σε κάποια πολύ δύσκολα σουτ, ενώ όταν βγήκα με πέντε φάουλ και μπήκε στο ματς ο 'Λόκο' (σ.σ. Σαντ-Ρος) ευστόχησε στο πιο κρίσιμο τρίποντο από τη γωνία και μας βοήθησε να νικήσουμε. Θέλω να πω ότι όλοι ήταν έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι».

-Ήταν και για τη δική σου ψυχολογία ένα τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που έχεις δώσει ως παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Από την πλευρά μου προσπαθώ να μπαίνω σε όλα τα ματς το ίδιο. Βέβαια εδώ μιλάμε για το μεγάλο ντέρμπι. Και κατάλαβα αυτό που σου ανέφερα και προηγουμένως, δηλαδή το πόσο πολύ σημασία έχει για τον κόσμο, όταν τις τελευταίες ημέρες με σταματούσαν στον δρόμο και μου έλεγαν όλοι: 'Μόνο κερδίστε αυτό το ματς.' Και όπως είδες δεν χάσαμε ποτέ την συγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να παίξουμε το καλύτερο, ίσως, παιχνίδι μας τη φετινή σεζόν.»

«Είμαι Σέρβος, μου αρέσει να παίζω σε τέτοιες ατμόσφαιρες»

-Πλέον πήρατε την ψυχολογική ένεση που είχατε ανάγκη;

«Από εδώ και στο εξής τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Εάν φανούμε έξυπνοι στη συνέχεια θα χτίσουμε γύρω από αυτή τη νίκη. Σου είπα. Τα πάντα είναι στο χέρι μας. Ας γιορτάσουμε για λίγο αυτή τη νίκη, αλλά από την Τρίτη το ξεχνάμε και κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι με την Ζενίτ που ακολουθεί σε δύο ημέρες. »

-Σου είπε κάτι συγκεκριμένο coach το οποίο σε βοήθησε να κάνεις ένα τόσο μεγάλο ματς;

«Όχι, οι κουβέντες που κάναμε αφορούσαν την ομαδική λειτουργία. Εγώ απλά μπήκα στο παρκέ και έκανα αυτό που ξέρω ότι μπορώ να κάνω.»

-Ήταν αυτή η νικη και ένα μήνυμα προς τον κόσμο; Δηλαδή, «εδώ είμαστε»...

«Φυσικά. Ήταν μια τεράστια νίκη. Το γνωρίζουν καλά ότι τους έχουμε ανάγκη και τους θέλουμε στο πλευρό μας. Και θα τους περιμένουμε στο επόμενο παιχνίδι. Να πω ότι και σε αυτό το ματς η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και απολαμβάνω πολύ να παίζω σε τέτοια γήπεδα. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο μου ντέρμπι. Και θεωρώ ότι έκανα καλή δουλειά...»

-Πάντως και όταν ήσουν στην Αρμάνι είχες κάνει καλά παιχνίδια στο ΣΕΦ... Σου αρέσει να παίζεις εδώ; Σε εμπνέει κατά κάποιον τρόπο;

«Μου αρέσει να παίζω σε ατμόσφαιρες όπως αυτή που παίξαμε και νικήσαμε. Μην ξεχνάς. Είμαι Σέρβος. Και στη Σερβία έχουμε αντίστοιχο ντέρμπι οπότε γνωρίζω καλά από τέτοιες ατμόσφαιρες. Αποτελούν τεράστιο κίνητρο για μένα. Απολαμβάνω πολύ να αντιμετωπίζω ομάδες με πολλούς και εκδηλωτικούς οπαδούς. Σίγουρα πολύ καλύτερο από το να παίζω σε άδεια γήπεδα, δεν το συζητώ καν».

«Χρωστούσα από πέρυσι την καλή εμφάνιση στο ΣΕΦ»

-Και όχι τίποτε άλλο, αλλά πέρυσι, δεν μπόρεσες να παίξεις στο ΣΕΦ γιατί είχες τραυματιστεί δύο ημέρες πριν από το ματς...

«Ναι, δυστυχώς. Και βρισκόμουν σε εξαιρετική φόρμα εκείνη την περίοδο. Πραγματικά είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Όμως, εντάξει. Έπαιξα τώρα και μάλιστα απέναντι σε κόσμο. Οπότε είμαι μια χαρά από τη στιγμή που βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη».

-Τώρα; Μετά από αυτή τη νίκη τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην EuroLeague;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε παίξει μόλις τρία παιχνίδια στην έδρα μας. Έχουμε δώσει πολλά ματς μακριά από το ΟΑΚΑ και μάλιστα κάποια από αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάρει όπως με την Μπάγερν ή την Μπασκόνια, αλλά πρέπει από εδώ και στο εξής να το δούμε ως μια καλή ευκαιρία για εμάς να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στην EuroLeague. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα το γυρίσουμε. Θα αντιστρέψουμε την εικόνα μας και στα παιχνίδια της EuroLeague».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Βαγγέλης Στόλης
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα