ΑΕΚ: Η άμυνα διορθώθηκε, μένει να αφανιστεί και η αφέλεια

ΑΕΚ: Η άμυνα διορθώθηκε, μένει να αφανιστεί και η αφέλεια

ΑΕΚ: Η άμυνα διορθώθηκε, μένει να αφανιστεί και η αφέλεια

bet365

O Μιχάλης Γκιουλένογλου γράφει για την αμυντική προσπάθεια της ΑΕΚ, η οποία πρέπει να συνδυαστεί και με αφοπλιστική κυνικότητα, προκειμένου η ΑΕΚ να μη ζει κάθε φορά καταστάσεις Άρη και Ιωνικού.

Ποιος είπε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει άμυνα; Εδώ ο Στέφανος Δέδας έχει απαρνηθεί σφόδρα την (επιθετική) φιλοσοφία που τον έφερε τον πάγκο της Ένωσης, στο (χαμηλό) σκορ θα κολλήσουμε;

Στα δύο τελευταία ματς της η ΑΕΚ έχει αλλάξει... ρότα. Άμυνα και Άγιος ο Θεός. Το αποτέλεσμα; Ένα περήφανο 2/2, τη στιγμή που η ΑΕΚ ήξερε ότι η... μουρμούρα θα συνεχίσει να μεγαλώσει, αν δεν έρχονται οι νίκες. Με κάθε κόστος.

Η άμυνα μέτρησε 63 πόντους απέναντι στον Άρη και 59 κόντρα στον Ιωνικό. Πειστικοί αριθμοί. Αν και η ΑΕΚ στα δύο αυτά ματς σκόραρε με το... ζόρι 64 και 65 πόντους.

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, μα την αλήθεια. Είναι η αφέλεια που δείχνει όταν η ΑΕΚ. Και αν δεν είναι αφέλεια, είναι... φόβος; Εκεί που είναι έτοιμη να... καθαρίσει το ματς, κάτι συμβαίνει και μέχρι το τέλος τρέχει για να σώσει αυτό που ήταν θεωρητικά δικό της.

Αν δεν καθαρίσεις το ματς...

Στο ματς με τον Άρη, βρίσκεται στο +10 (62-52), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Δεν τελειώνει το ματς και το κερδίζει χάρη στο buzzer του Πετρόπουλου και το άστοχο σουτ του Ολιβιέρ Χάνλαν στη λήξη.

Στο ματς με τον Ιωνικό βρέθηκε στο +16, έδειχνε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο. Και όμως... Απανωτά λάθη, παιδικά λάθη και φυσικά αρκετές κακές επιλογές, επέτρεψαν στον Ιωνικό να ρίξει τη διαφορά στους δύο πόντους. Προσοχή, χωρίς οι Νικαιώτες να παίρνουν σκορ πίσω απ' τη γραμμή του τριπόντου.

Η ΑΕΚ χρειάζεται κυνικότητα. Να δίνει το τελειωτικό χτύπημα, γιατί μολονότι διαθέτει παίκτες με εμπειρία, της λείπει (αυτή τη στιγμή) η σπιρτάδα, λόγω της κόπωσης των παικτών από τις απουσίες που έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς.

Και αφού μιλήσαμε για απουσίες, υπάρχει ο τραυματισμός του Στέφαν Γέλοβατς. Δείχνει σοβαρός και αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ περιμένουν να μάθουν ακριβώς το διάστημα της απουσίας του. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Μπόγρης δεν έχει χρόνο συμμετοχής και δεν φαίνεται να αποκτήσει, η ΑΕΚ έχει ένα σοβαρό θέμα στις θέσεις 4 και 5.

Υ.Γ.: Κάτι για τις ζημιές στο νέο γήπεδο, ένα θέμα που ανέδειξε το Gazzetta. Kάποιοι, μετά το ματς με την Τρεβίζο, αποφάσισαν να βουλώσουν τους νιπτήρες και άφησαν τις βρύσες ανοικτές! Με αποτέλεσμα, όταν οι υπάλληλοι της ΚΑΕ εμφανίστηκαν στο γήπεδο για να δουλέψουν το επόμενο πρωί, είδαν πλημμυρισμένους χώρους. Και μέχρι να καταλάβουν τι έγινε, νόμιζαν ότι υπήρχε και άλλη διαρροή στην οροφή.

Υ.Γ.2: Κανονικά ο Ίαν Χάμερ που ήρθε με... τρίμηνη υποσχετική (και οπσιόν ανανέωσης μέχρι το τέλος της σεζόν), θα έπρεπε ήδη να ανανεώσει την παραμονή του. Όχι μόνο για φέτος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.