Πρίφτης: «Δεν δείξαμε σοβαρότητα όπως μπήκαμε στο παιχνίδι»

Πρίφτης: «Δεν δείξαμε σοβαρότητα όπως μπήκαμε στο παιχνίδι»

Newsroom
Πρίφτης: «Δεν δείξαμε σοβαρότητα όπως μπήκαμε στο παιχνίδι»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την άμυνα από το 10' έως το 40' ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει η ομάδα του στα παιχνίδια.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι όπου ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του τη φετινή σεζόν, ο τεχνικός των «πρασίνων» είπε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε το παιχνίδι στα τρία τελευταία δεκάλεπτα και κρίμα για τον τρόπο με τον οποίο το προσεγγίσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν δείξαμε σοβαρότητα στον τρόπο με τον οποίο μπήκαμε στο παιχνίδι. Όταν σοβαρευτήκαμε, στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε λίγους πόντους. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά σοβαρευτήκαμε στο αμυντικό κομμάτι και έτσι διευκολύναμε και την επίθεσή μας. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε αυτό και να είμαστε πιο σοβαροί από την αρχή του παιχνιδιού.»

Νωρίτερα ο Δημήτρης Πρίφτης είχε φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ όπου είχε δηλώσει: «Θυμάμαι πάντα μία ατάκα του Μπλατ, όταν ήμουν βοηθός του στον Άρη. Έλεγε όταν παίζαμε ότι αυτή η λίγκα είναι μία άγρια λίγκα κι αυτό είναι αλήθεια. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος θα το πληρώσεις. Οι παίκτες είναι έξυπνοι, παίζεται σκληρά το παιχνίδι. Αν δεν έχεις έρθει με διάθεση να παίξεις άμυνα, τότε είσαι χαμένος.

Σε πολλά κομμάτια δεν είμαστε καλοί ακόμα. Ό,τι κάνουμε, το θέλουμε σε πιο σταθερή μορφή, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα. Δεν έχουμε ξεκινήσει όσο καλά θα θέλαμε. Ταυτόχρονα στην EuroLeague έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια εκτός έδρας νίκη. Παλέψαμε στη Βιτόρια, ας πούμε ότι παλέψαμε στη Μακάμπι… για ένα δεκάλεπτο. Το μπάσκετ είναι ενιαίο, δεν είναι ένα-δύο πράγματα».

Όσο για το πότε θα μπει ο Γιόγκι Φέρελ στην Basket League; «Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ξένους και δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι, πρέπει να έχουμε 6 στο ρόστερ μας στην Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Προφανώς ο Φερέλ θέλει χρόνο να εγκλιματιστεί και να έρθει σε μία καλή φυσική κατάσταση».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα