ΑΕΚ: Και στο νέο «παλάτι» της θα είναι ωραία

ΑΕΚ: Και στο νέο «παλάτι» της θα είναι ωραία

ΑΕΚ: Και στο νέο «παλάτι» της θα είναι ωραία

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου πήγε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και γράφει τις εντυπώσεις. Και κάτι για τους Φλιώνη και Φιλιππάκο.

Το περιτύλιγμα μύριζε καινούργιο. Φρέσκο. Και ας μην ειναι το γήπεδο αυτο που λέμε του... κουτιού. Μία νέα αρχή είναι πάντα καλή. Όπως και το συναισθημα που προκάλεσε το νέο κιτρινόμαυρο «σπίτι». Ο κόπος των ανθρώπων της ΑΕΚ, τελικά, άξιζε. Και με το παραπάνω.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ δεν είναι... ολοκαίνουργιο. Δεν συνοδεύεται από καμία φανταχτερή κορδέλα. Μόνο από ένα περιτύλιγμα. Ικανό, όμως, να δώσει χαρά.

Και ας βρίσκεται στο μέσο του... πουθενά. Και ας έχει ελλείψεις. Και ας... Και ας.... Μία επίσκεψη αξίζει να πείσει και τον πλέον ανικανοποίητο φίλαθλο, ότι το νέο σπίτι της ΑΕΚ αποτελεί την υποθήκη για το μέλλον της. Και για το παρόν της.

Η ΚΑΕ φρόντισε να γεμισει τους δρόμους τριγύρω απ' το γήπεδο, με την ιστορία της ομάδας. Μεγάλες αφίσες των παικτών που τίμησαν την ΑΕΚ. Τον Γιώργο Αμερικάνο, τον Νίκο Χατζή, τον Μηνά Γκέκο, τον Μιχάλη Κακιούζη.

Πλέον, η ΑΕΚ δεν θα είναι υποχρεωμένη να ανεβοκατεβάζει τα banner των πρωταθλητών και τις φανέλες που έχει αποσύρει. Δεν το έχει ανάγκη. Μπήκε στο σπίτι της.

Η συγκυρία έφερε την ΑΕΚ να το εγκαινιάζει με νίκη. Μία αναγκαία νίκη, όπως την χαρακτήρισε ο Στέφανος Δέδας. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Σύμφωνοι, ο αντίπαλος δεν ήταν φανταχτερός. Σε λίγους μήνες κανείς δεν θα θυμάται ότι η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια ήρθε απέναντι στη Λάρισα.

Όμως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι έδρα. Με κάθε έννοια της λέξης. Ένας πρόχειρος υπολογισμός αναφέρει ότι τον πρώτο αγώνα της Ένωσης παρακολούθησαν 2.000 θεατές. Και η ακουστική του γηπέδου ήταν απίθανη. Ποιος ξέρει, ίσως μας έχει λείψει η ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έχει μακρύ δρόμο μπροστά της, μέχρι να ολοκληρώσει το όραμα του Μάκη Αγγελόπουλου. Ο ίδιος έδωσε έναν ορίζοντα έξι μηνών. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ θα είχε ένα μόνιμο χαμόγελό σχηματισμένο στο πρόσωπό του. ν

Ο απαραίτητος ρόλος των Φλιώνη-Φιλιππάκου

Σημασία έχει ο τρόπος της. Ο Δέδας απαρνήθηκε την φιλοσοφία που του έδωσε τη δουλειά στην ΑΕΚ. Και έδωσε εντολή για άμυνα.

Κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία των Φλιώνη και Φιλιππάκου στην αρχική πεντάδα της «Βασίλισσας». Έχει όμως και άλλη εξήγηση.

Ο Φλιώνης δουλεύει σαν... σκύλος στην προπόνηση. Και ο Φιλιππάκος αποτελεί τους... μύες της ομάδας. Αυτό ήταν και το στοιχείο που τον έφερε στο ρόστερ της ΑΕΚ. Από την Α2 βρίσκει ποιοτικό χρόνο στο ρόστερ της ΑΕΚ. Και πως να μην το κάνει όταν η ΑΕΚ ψάχνει απεγνωσμένα δυνατές άμυνες;

Η... κόλλα του Χάμερ για Γέλοβατς και Γκρίφιν

Κάτι κάτι για τον Στέφαν Γέλοβατς. Ήταν σούπερ απόψε. Ήταν ο λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Και αν το δείχνει σε κάθε ματς, όλα θα πηγαίονουν πρίμα. Ο Σέρβος ξέσπασε με τον πανηγυρισμό του, όταν έβαλε το τέταρτο, στα τέσσερα τρίποντά του.

Αυτό δεν αλλάζει την αμυντική του προσέγγιση. Το διδυμο με τον Έρικ Γκρίφιν μοιάζει φοβερό και τρομερό στην επίθεση, αλλά στην άμυνα χρειάζεται κάτι ακόμα. Γι' αυτό θα έρθει ο Ίαν Χάμερ, αρχικά με συμβόλαιο 4 μηνών και οπσιόν ανανέωσης, για να αποτελέσει τον παίκτη που θα βοηθήσει (κυρίως) στην άμυνα.

Υ.Γ.: Ο Μπράιν Ανγκόλα θα λείψει περίπου δύο εβδομάδες από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Αυτό σημαινει ότι ο Δέδας θα πρέπει να καλύψει το κενό του και συνάμα να περιμένει για 15 μέρες, προτού δει το ρόστερ του γεμάτο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.