Σπανούλης: Το πρώτο εξώφυλλο στον «Ταχυδρόμο», πριν από 15 χρόνια

Σπανούλης: Το πρώτο εξώφυλλο στον «Ταχυδρόμο», πριν από 15 χρόνια

Σπανούλης: Το πρώτο εξώφυλλο στον «Ταχυδρόμο», πριν από 15 χρόνια
Ένα ξεχασμένο εξώφυλλο πριν από 15 χρόνια. Με τον Βασίλη Σπανούλη κεντρικό πρόσωπο, λίγο πριν τον άθλο της Σαϊτάμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, το 2006.

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια. Μα η ανάμνηση μένει. Και θα μείνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ. Όμως το 2006 ήταν έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη θυμήθηκε την φωτογράφιση του Βασίλη Σπανούλη για το περιοδικό «Ταχυδρόμος», λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο τις Ιαπωνίας. Με την κατάληξή του να είναι ιστορική για τη «γαλανόλευκη»: Τελικός και 2η θέση στον κόσμο.

«Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 και μαζί με τον Αρη Βασιλειάδη τρέχουμε, κυριολεκτικά να προλάβουμε την εθνική ομάδα μπάσκετ πριν φύγει από το ΟΑΚΑ. Είναι οι τελευταίες μέρες προετοιμασίας της Εθνικής μας στην Ελλάδα πριν την πτήση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Υπάρχει μια αγωνία γιατί η φωτογράφιση μας θα είναι για το εξώφυλλο του θρυλικού «Ταχυδρόμος» και θα φωτογραφίσουμε τον ταλαντούχο νεαρό Βασίλη Σπανούλη!
Μπορεί να είναι και η πρώτη του φωτογράφιση, σίγουρα το πρώτο του εξώφυλλο.
Ήταν ντροπαλός και ακολουθούσε με σεβασμό τον δάσκαλο Παναγιώτη Γιαννάκη. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μια από τος πιο σύντομες δουλειές που έχω κάνει, το εξώφυλλο και όλη η φωτογράφιση έγινε μέσα σε λίγα λεπτά ( λιγότερα από 10’) στο χώρο του πάρκινγκ λίγο πριν μπουν στο πούλμαν
» σημείωσε χαρακτηριστικά η φωτογράφος στον λογαριασμό της στο Instagram.

Βασίλης Σπανούλης

Βασίλης Σπανούλης

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα