Λαύριο - ΑΕΚ 67-86: Με σούπερ Γκρίφιν στην 3η θέση (vid)

Λαύριο - ΑΕΚ 67-86: Με σούπερ Γκρίφιν στην 3η θέση (vid)

bet365

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο μικρό τελικό του Super Cup απέναντι στο Λαύριο (86-67), με την Ένωση να δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον ημιτελικό. Στους 22 πόντους σταμάτησε ο Έρικ Γκρίφιν.

Αγώνας παρηγοριάς. Και αποδείξεων. Ο μικρός τελικός του Super Cup, ανάμεσα στο Λαύριο και την ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ντέρμπι «ζωή και θανάτου». Αλλά μετά τον αποκλεισμό και των δύο ομάδων από τον τελικό, μετατράπηκε σε ευκαιρία για αποδείξεις.

Και σε αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ πήρε σχεδόν άριστα. Και το Λαύριο έλαβε (ξανά) χαμηλή βαθμολογία. Θυμίζοντας το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά χωρίς την ανατροπή.

Η ΑΕΚ ξέφυγε στο τέλος της 1ης περιόδου, το Λαύριο ήταν εξαιρετικά άστοχο και δεν μπόρεσε να επιστρέψει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Δέδας επιχείρησε να διαφοροποιήσει το σχήμα του. Ήθελε να στείλει μηνύματα, ήθελε απλώς να αλλάξει πρόσωπα; Δικαιώθηκε. Στην πεντάδα βρέθηκε ο Παναγιώτης Φιλιππάκος και ο Κίνο Κολόμ, αντί των Γέλοβατς και Ανγκόλα.

Κάποια στιγμή, στην αναμέτρηση, προστέθηκε και ο Ανδρέας Πετρόπουλος, καταλυτικός για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και ας λογίζεται ως εναλλακτική λύση. Μέτρησε 12 πόντους (2/3 διπ., 2/3 τριπ., 2/2 βολές) σε 14:13, προτού αποβληθεί με πέντε φάουλ.

Διαφορά από νωρίς

Η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους, στο φινάλε της 1ης περιόδου, 27-17, εγκλώβισε το Λαύριο και είχε αρκετούς εύκολους πόντους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, αφού το (αργό λόγω των πολλών φάουλ) πρώτο ημίχρονο έφερε τους «κιτρινόμαυρους» 22 φορές στη γραμμή.

Και ενώ η ΑΕΚ έβρισκε πόντους, το Λαύριο ήταν άστοχο. Οι ψηλοί της ομάδας του Σερέλη δεν βρήκανε χώρο απέναντι στους αντίστοιχους της ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Έρικ Γκρίφιν (21π.) έκανε εξαιρετικό ματς, ταλαιπωρώντας κάθε αντίπαλο που βρέθηκε απέναντί του.

Και αυτή τη φορά, το πλάνο του Δέδα λειτούργησε άψογα. Πολύ απλά, γιατί εμφανίστηκαν αρκετοί παίκτες προσφέρθηκαν στον κοινό σκοπό (Φλιώνης, Γέλοβατς). Η επίθεση βρήκε πόντους, έδωσε δύναμη στην άμυνα και η ΑΕΚ όχι μόνο δεν συντήρησε τη διαφορά, αλλά την αύξησε. Έφτασε στους 16 (44-28) στο 17' και στους 20 (48-28) ένα λεπτό αργότερα.

Σε αυτό το ματς, ο Κίνο Κολόμ δεν πήρε μόνο ρόλο βασικού, αλλά έμεινε στο παρκέ παραπάνω από 25 λεπτά, δίνοντας ηρεμία και γεμίζοντας τα στατιστικά του (13π. με 6 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Όσο για το Λαύριο; Μεγάλη αστοχία στα τρίποντα και αδυναμία να ελέγξει τον ρυθμό. Και μολονότι, όπως και ο Προμηθέας, έτρεξε την ΑΕΚ και πήρε 24 πόντους στον αιφνιδιασμό, είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ένα επί μέρους σκορ της ΑΕΚ (11-2) στο τέλος της 1ης και στην αρχή της 2ης περιόδου, μετάτρεψε το σκορ από 19-15 σε 30-17.

Ο ΜVP: Ο Έρικ Γκρίφιν το... έκλεψε στο νήμα, έχοντας 22 πόντους και 7 ριμπάουντ. Σημαντική η προσφορά και του Ανδρέα Πετρόπουλου (12π. σε 14:13), ο οποίος πρωταγωνίστησε στο χρονικό σημείο που πήρε η ΑΕΚ τη διαφορά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα απ' τον Αλέξανδρο Νικολαίδη, σε 17:29 είχε 1/6 σουτ, 3 λάθη, 2 κλεψίματα. Στα... ρηχά και ο Λιούις (5π., 2/5 σουτ), πρωταγωνιστής στον ημιτελικό.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί για την ΑΕΚ, ο Βαουλέτ είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, ενώ και ο Χάρις, μολονότι άποντος, είχε 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 1 κλέψιμο σε 20:51.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/28 τρίποντα (46%) της ΑΕΚ, αλλά και οι 22 ελεύθερες βολές στο πρώτο ημίχρονο (17/22). Το Λαύριο τελείωσε το ματς με 17% του Λαυρίου στα τρίποντα (5/29).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διπλή τάπα στον Κακλαμανάκη, η πρώτη από τον Βαουλέτ και η δεύτερη από τα χέρια του Γκρίφιν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική, σε σχέση με τον ημιτελικό, την βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, με το Λαύριο να χάνει την επαφή με το σκορ από νωρίς και να προκαλεί μεγάλο προβληματικό στον Σερέλη.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 28-50, 48-69, 67-86

Λαύριο - ΑΕΚ

Λαύριο - ΑΕΚ

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα