O ειλικρινής κύριος Στέφανος Δέδας

O ειλικρινής κύριος Στέφανος Δέδας

O ειλικρινής κύριος Στέφανος Δέδας

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου γράφει για την υπερβολική ειλικρίνεια που έδειξε ο Στέφανος Δέδας στην πρώτη επίσημη επαφή του με τους δημοσιογράφους. Και κάτι, μικρό, για το γήπεδο, μία εξαιρετική έδρα και αυτό που αναζητούσε η ΑΕΚ εδώ και χρόνια.

Ο Στέφανος Δέδας ξέρει τι ζητάει. Εσείς; Η ΑΕΚ φέτος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης και του προπονητή της, την 4η Σεπτεμβρίου, θα παίζει επιθετικό μπάσκετ.

Και θα ζήσει και θα... πεθάνει με αυτό. Αυτό (μας) είπε ο Δέδας. Και το... υπέγραψε κιόλας.

Η αλήθεια είναι ότι και πέρσι, η άμυνα δεν ήταν προτεραιότητα. Μολονότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Γιώργος Λιμνιάτης ήθελαν παστίλιες για το λαιμό, από τις φωνές για την απαραίτητη προσήλωση στην άμυνα.

Ο κόσμος γουστάρει τους πόντους. Το γρήγορο ματς. Αλλά και τις νίκες. Κάποια στιγμή να είστε σίγουροι, ότι (φέτος) θα θυμηθεί ότι γουστάρει και την άμυνα.

Θα ζητήσει, δηλαδή, αυτό που δεν παίρνει. Αν – για παράδειγμα – η ΑΕΚ έπαιζε άμυνα... Λιμόζ, το πρόβλημα θα ήταν στην επίθεση!

Κοινώς, δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Και ο Δέδας το ξέρει. Γι' αυτό και διαλέγει – με τις ευλογίες της διοίκησης της ΑΕΚ – να ευχαριστήσει τον ίδιο και τις απαιτήσεις της ΑΕΚ με την επιθετική προσαρμογή. Και το διατυμπανίζει.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι επιλογές της «Βασίλισσας» έγιναν με γνώμονα το επιθετικό ταλέντο. Και οι περισσότεροι νέοι παίκτες ασκούν την αρετή του σκορ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίζουν άμυνα. Αλλά η επίθεση θα έχει πάντα το προβάδισμα. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν έχει δίκιο ή όχι.

Με τους δικούς του όρους

Ο Στέφανος Δέδας θα βάλει το κεφάλι του στον... ντορβά, με τους δικούς του όρους. Η πρώτη εμφάνισή του, απέναντι στους δημοσιογράφους, δεν έβγαλε δα και λαβράκια. Δεν θα μπορούσε, ειδικά με την αβεβαιότητα που ακόμη υπάρχει (διευθέτηση ban, αδειοδότηση ΕΕΑ).

Αλλά τουλάχιστον απέδειξε ότι η ΑΕΚ απέκτησε έναν ειλικρινή προπονητή. Πέραν του δέοντος. Αυτή είναι η εντύπωση που μου άφησε.

Ο Δέδας θα μπορούσε να μην το αναφέρει. Ή να το φέρει... μέσω Λιοσίων. Το έκανε ωστόσο. «Η διαχείριση του Νίκου (Παππά) είναι μία πρόκληση για εμένα. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί», είπε ο Δέδας, προτού προσθέσει στους... ιδιαίτερους και τον Μάνι Χάρις.

Και αυτό, όντως, θα είναι ένα... στοίχημα. Και για τον Δέδα. Και την ΑΕΚ. Και για τον Παππά. Η ΑΕΚ έχει επενδύσει και πάνω του, στο επιθετικό στυλ που θέλει να παίζει – και που γουστάρει και ο Παππάς να παίζει.

Το παρελθόν του Παππά διαθέτει μπόλικο μπάσκετ (κάποτε 1ος σκόρερ στην Α1), αλλά και αρκετές συγκρούσεις με τους εκάστοτε προπονητές του. Και ο Δέδας φυσικά και το ξέρει.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ δεν μίλησε για τίτλους. Πώς θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε, με την ΑΕΚ να προέρχεται από το πιο περίεργο καλοκαίρι των τελευταίων ετών; Τίμια και ξεκάθαρα ανανέωσε το... ραντεβού των υποσχέσεων για τον Φεβρουάριο. Τότε που θα ξέρει που... πατάει ο ίδιος και η ομάδα (του).

Ο χρόνος πια αντίπαλος

Ο χρόνος πιέζει. Κυλάει αντίστροφα. Και προκαλεί άγχος. Η πρώτη επίσημη υποχρέωση της ΑΕΚ ορίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Κόντρα στον Προμηθέα, στον ημιτελικό του Super Cup.

Πριν απ' αυτή θα πρέπει να έχει ξεμπερδέψει με τα ban και με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αν και αυτή τη στιγμή το δεύτερο μοιάζει πιο βατό από το πρώτο.

Το γήπεδο... γηπεδάρα!

Όσο για το γήπεδο; Είναι γηπεδάρα! Έδρα με τα όλα της και αυτό που ζητούσε η ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια.

Τα έργα προχωράνε και ο ρυθμός ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όταν η ΚΑΕ ξεμπερδέψει με όλα όσα θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο, τότε θα μεταμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό. Ξεχάστε το... κρύο ΟΑΚΑ. Ειδικά αν ανοίξουν και οι πτυσσόμενες θέσεις, τότε ο κόσμος θα φτάνει μέχρι το παρκέ.

Και ας μην έχει ακόμη κίτρινες και μαύρες καρέκλες. Είναι αυτό που ζητάνε οι περισσότεροι, αγνοώντας φυσικά ότι η ΑΕΚ κάνει αγώνα δρόμου για να είναι συνεπής σε χίλιες δυο υποχρεώσεις και το χρώμα που θα έχουν αυτή τη στιγμή οι καρέκλες να μην είναι - φυσιολογικά - προτεραιότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.