Αρβανίτης: «Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης»

Αρβανίτης: «Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης»

Αρβανίτης: «Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης»

bet365

Επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στην απολογιστική συνέντευξη και λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει στο ζήτημα παραχώρησης του Αλεξανδρείου.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ. κ Χάρης Παπαγεωργίου, Λευτέρης Αρβανίτης και Αχιλλέας Ρουσιαμάνςης όπου ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Άρης. Ο κ. Αρβανίτης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη τονίζοντας ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού κοροϊδεύει τον Άρη στο θέμα του Αλεξανδρείου. «Κάναμε όσα βήματα έπρεπε να κάνουμε. Παραδώσαμε τρία business plan. Είχαμε καταλήξει ότι εξετάζονται από τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου και περιμένουμε. Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε τρεις φορές γι’ αυτό το θέμα. Είχα πει κι εγώ ότι ήταν θέμα χρόνου βάσει των δηλώσεων του Υπουργού από τη στιγμή που έχει και την ευθύνη του λόγου του. Φαίνεται όμως ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε να κάνει. Οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου μας έχει πει δέκα φορές ότι βγάζουν απόφαση, χρησιμοποιείται ως αιτιολογία ο COVID 19 αλλά φτάσαμε σ’ ένα στάδιο κοροϊδίας εδώ κι έξι μήνες. Είναι αποκλειστικά θέμα Υπουργού. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο ΑΣ Άρης. Απορώ πώς δεν έχει τελειώσω ακόμη το ζήτημα αυτό. Ο Υπουργός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί μας κοροϊδεύει. Σαν ΑΣ Άρης ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να τελειώσει το ζήτημα», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος του ΑΣ Άρης προχώρησε σε απολογισμό της θητείας της τωρινής διοίκησης λέγοντας ότι… «Το διάστημα της παρουσίας μας επηρεάστηκε από την πανδημία. Στα μέσα του Δεκέμβρη του 2019, όταν ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, ο ΑΣ ως ιδρυτικό σωματείο δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Αναλάβαμε με την ομάδα τελευταία και δίχως να έχει καταβληθεί δεύτερος μισθός στους παίκτες. Πληρώσαμε τους παίκτες και η χρονιά κατέληξε δίχως να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικό κίνδυνο. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η οδηγία από τη FIBA, γεγονός που έκανε αδιάλλακτους τους αθλητές που έχουν υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις κι αυτό διαπιστώσαμε στις συζητήσεις μαζί τους καθώς διαπιστώσαμε ότι είχαν θυμό. Λόγω των αρνητικών απαντήσεων τους, αποφασίσαμε να παίξουμε στο Πρωτάθλημα με το περσινό ρόστερ. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν λύθηκαν τα ban καθώς δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους όρους στους οποίους μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Έτσι καταλήξαμε στο περσινό ρόστερ και σε μια ομάδα με πολύ περιορισμένες επιλογές. Το αποτέλεσμα δεν μας άφησε ικανοποιημένους».

«Το φετινό μπάτζετ πληρώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά»

Ο κ. Αρβανίτης προχώρησε στην ανάλυση των οικονομικών ενεργειών της ΚΑΕ στο τελευταίο διάστημα. «Είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που έγινε σε διοικητικό και οικονομικό κομμάτι. Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021, 1.147.000 ευρώ ήταν τα έσοδα και τα έξοδα 1.146.000. Το μεγαλύτερο έσοδο προήλθε από φίλους της ομάδας που βοήθησαν τον σύλλογο είτε με απευθείας βοήθεια είτε μέσω χορηγιών και συνολικά πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 429.000 ευρώ, ενώ 139.000 ευρώ ήταν από εισιτήρια διαρκείας και λοιπές δράσεις της ΚΑΕ. Σε ότι αφορά τα έξοδα, 741.000 ευρώ πήγαν σε αθλητές, 57.000 ευρώ σε προπονητικό τιμ και 212.000 ευρώ λοιπά έξοδα, ασφάλιστρα, έξοδα αγώνων», είπε και συμπλήρωσε: Αν ο Άρης δεν είχε τα χρέη του 2012, τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα είχε πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να πληρώσουμε τα παλιά χρέη, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε ομάδες με χαμηλό μπάτζετ. Στα τελευταία χρόνια πληρώνονται παλιά χρέη και δημιουργούνται και καινούργια. Το θέμα είναι το μέλλον. Θέλουμε να λύσουμε την απαγόρευση μεταγραφών, αυτό είναι απαραίτητο τόσο για να πετύχουμε τις συμφωνίες που θέλουμε αλλά και για να εξυπηρετήσουμε το οικονομικό πλάνο. Το περσινό μπάτζετ πληρώθηκε σχεδόν όλο. Ενόψει της επόμενης χρονιάς είναι δεσμευμένο το τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά και η κεντρική χορηγία του Πρωταθλήματος».

«Η οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ παραμένει στο ίδιο επίπεδο»

Κατά δήλωση του Λευτέρη Αρβανίτη, η οικονομική θέση της ΚΑΕ παραμένει η ίδια, δηλαδή με χρέη περί των 5.000.000 ευρώ. «Η κατάσταση είναι περίπου η ίδια. Τα χρέη είναι περίπου 5.000.000 ευρώ και παραμένουν εκεί. Κάποια παλιά χρέη πληρώθηκαν, ταυτόχρονα όμως δημιουργήθηκαν άλλα», είπε. Σχετικά με τα 18 συμβόλαια που είχε ο Άρης στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης απάντησε: «Ο λόγος που έγιναν και ίσως ήταν 3-4 συμβόλαια περισσότερα απ’ όσα έπρεπε. Θέλαμε να είμαστε έτοιμοι και να εκβιαστούμε από κανέναν παίκτη και θέλαμε να έχουμε περισσότερους παίκτες για να αντιδράσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα περισσότερα ήταν χαμηλά συμβόλαια», είπε για να συμπληρώσει ο Λευτέρης Αρβανίτης. «Το κόστος των επιπλέον συμβολαίων ήταν πολύ μικρό. Η ομάδα είναι ωφελημένη από τα παιδιά που ήρθαν. Σε ότι αφορά το άνοιγμα της φετινής χρονιάς είναι περίπου 90.000 ευρώ».

«Δεν μας έχουν στείλει ούτε το ΑΦΜ»

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με επιχειρηματίες από τα Σκόπια τονίζοντας όμως ότι δεν έχει παρουσιάσει εταιρικό πρόσωπο. «Έχουν αποσταλεί email… δεν ξέρω γιατί το θέμα μεγάλη διάσταση. Δεχθήκαμε να πάμε στα Σκόπια για να τους συναντήσουμε αλλά για δικούς της λόγους ανέβαλαν τη συνάντηση. Η ΚΑΕ οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα κάθε περίπτωση ενδιαφέροντος αλλά θα μιλήσει όταν υπάρχει αποτέλεσμα. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν μας έχουν αποστείλει ούτε το ΑΦΜ της εταιρίας τους κι έτσι δεν μπορούν να ελεγχθούν. Μπορεί να είναι σοβαροί αλλά άλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν από μέρους για να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους».

Σε ερώτηση για το δεύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε ότι… «όντως είναι μια μεγάλη και σοβαρή εταιρία. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Είναι κοντά στην ομάδα με μια χορηγία που θα δώσει. Αργούν να πάρουν αποφάσεις. Είναι θετικοί αρχικά σε μια συζήτηση. Έγιναν κάποιες κουβέντες αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Περιμένουμε την απάντησή τους»

«Θα λυθεί το ban αλλά το μπάτζετ θα είναι χαμηλό»

Εκφράστηκε η βεβαιότητα για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών καθώς ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε ότι οι πιστωτές είναι πιο διαλλακτικοί. «Έχουμε μιλήσει με τους έξι από τους επτά που έχουν τα ban. Όλοι είναι διαλλακτικοί, αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Καταλαβαίνουν την οικονομική συγκυρία. Είναι σε καλό δρόμο οι συζητήσεις και είναι σημαντικό να αρχίσουμε να λύνουμε τα πρώτα ban», είπε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης αναφέρθηκε στο μπάτζετ. «Θα είναι χαμηλό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τα έσοδα. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοιχτά τα γήπεδα, αν θα έχουμε εισιτήρια διαρκείας. Εμείς χάνουμε που δεν έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο για όλους».

Ο Λευτέρης Αρβανίτης υποστήριξε επίσης ότι «ξεκινήσαμε μια διαδικασία υπαγωγής της ΚΑΕ στις 240 δόσεις καθώς δίνει μεγάλη ανάσα και είναι μια ρύθμιση στην οποία μπορεί να ανταποκριθεί η εταιρία» ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο της πολμετοχικότητας απάντησε. «Είναι μια σκέψη που κάναμε πριν από ενάμιση χρόνο. Είναι μια λύση η οποία επιλέγεται σε πολλές ομάδες της Ευρώπης γιατί είναι η πλέον ενδεδειγμένη για να βοηθηθεί μια εμπορική ομάδα από τον κόσμο της. Όντως καθυστέρησε, αλλά θα γίνει στο επόμενο διάστημα καθώς θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο project».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα