Η αδειοδότηση έδωσε στον Άρη οξυγόνο λίγων ημερών

Η αδειοδότηση έδωσε στον Άρη οξυγόνο λίγων ημερών

Η αδειοδότηση έδωσε στον Άρη οξυγόνο λίγων ημερών

bet365

Η εξασφάλιση της συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα δεν αφαιρεί τον όγκο των τρομερών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ Άρης γιατί τα δυσκολότερα έρχονται…

Αυτό υποδηλώνει η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Άρης, η οποία αφαιρεί κάθε δικαίωμα θριαμβολογίας για την εξασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος της συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα. Έστω με αρνητική εισήγηση από την επιτροπή αδειοδότησης και με ψήφους 7-3 στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Κι αυτό δείχνει κάτι. Δηλαδή, την άποψη που επικρατεί για τον Άρη στις τάξεις των υπολοίπων ομάδων, προφανώς και το γεγονός ότι ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα εμφανίσει τις αντοχές για να ξεπεράσει όλα αυτά που θα αντιμετωπίσει στις επόμενες ημέρες.

Αυτές οι αντοχές θα δοκιμαστούν πολύ έντονα στο επόμενο διάστημα. Αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στους διακανονισμούς στους οποίους προχώρησε ούτως ώστε να καταθέσει πλήρη φάκελο, για τους οποίους μάλιστα χρειάστηκε να γίνει δέσμευση εσόδων από τη σεζόν 2022-23. Αν επίσης θα αποκτήσει τη δυνατότητα άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών ούτως ώστε να κάνει βήμα προς την κανονικότητα, διότι αυτό που συμβαίνει στα τελευταία χρόνια είναι… ανωμαλία. Αν θα πείσει την αγορά και όλους όσοι την αποτελούν, να εμπιστευτούν τον Άρη ως επόμενο προορισμό καριέρας γιατί στην παρούσα φάση αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Η άρση του ban είναι απαραίτητη

Το ερώτημα είναι, πώς ο Άρης θα συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξεως των 350-400 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για να ενεργοποιήσει παλιούς διακανονισμούς ή να πετύχει νέους ούτως ώστε να απεμπλακεί από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, από τη στιγμή που αντιμετώπισε τρομακτική δυσκολία στην έκδοση της εγγυητικής επιστολής των 80.000 ευρώ; Το σχέδιο άντλησης κεφαλαίων μέσα από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας δεν είναι ρεαλιστικό. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με ένα άλλο εγχείρημα που είχε προαναγγελθεί αλλά δεν εκτελέστηκε. Αυτό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με τη συμμετοχή του κόσμου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, η ελπίδα για την επιβίωση της ομάδας δεν γίνεται να στηριχθεί και πάλι στα έσοδα που θα προκύψουν μέσα από τη μάζα των φιλάθλων.

Ο Τζένκινς

Η FIBA περίμενε τις πληρωμές των διακανονισμών

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που υποχρεώνει τους Θεσσαλονικείς να βρουν τρόπο για την άρση της ποινής απαγόρευσης. Πέρυσι η FIBA παρείχε ειδική άδεια στην ΚΑΕ Άρης και προχώρησε στη έκδοση δελτίων με την προϋπόθεση καταβολής χρημάτων στους παίκτες που είχαν δικαιωθεί στο BAT. Ο Έρικ Μπάκνερ εξοφλήθηκε αλλά οι Τάντια Ντραγκίτσεβιτς, Μάικ Τζένκινς, Ντέβιν Μαρμπλ, Βασίλης Καββαδάς, Βίκτορ Σανικίντζε, Ουίλ Κάμινγκς και Κάιλ Ουίβερ δεν εισέπραξαν χρήματα. Θεωρείται αδύνατο να ξαναδώσει η FIBA τη συγκατάθεσή της από τη στιγμή που δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις που είχαν συμφωνηθεί. Αυτό σημαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ουσιαστική συζήτηση επί του αγωνιστικού γιατί ο προπονητής που θα αναλάβει δεν θα ξέρει αν η ομάδα θα μπορεί να αποκτήσει παίκτες και ο παίκτης αν θα εκδοθεί δελτίο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον

Επιστρέφοντας στο ερώτημα για τον τρόπο άντλησης κεφαλαίων, πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στην πραγματικότητα, προέκυψαν δύο διαφορετικές συζητήσεις. Καμία από τις δύο δεν έδωσε την αίσθηση ότι μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Για την ακρίβεια, το πρώτο ενδιαφέρον προέρχεται από επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια αλλά η περίπτωσή τους αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη κι αυτό δεν θα αλλάξει έως ότου γίνει μια δια ζώσης συνάντησης. Αυτή είναι στα… σκαριά εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα αλλά δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίησή της. Οι συνθήκες επιβάλλουν πλέον στην ΚΑΕ να επιδιώξει την κατ’ ιδίαν επαφή ούτως ώστε να διαπιστώσει αν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν την οικονομική επιφάνεια για να ανταποκριθούν στα όσα διεμήνυσαν ότι μπορούν να επενδύσουν στην αλληλογραφία που προηγήθηκε. Κοινώς, να ζητήσει αποδείξεις φερεγγυότητας και αναλόγως να πράξει.

Το δεύτερο επίσης αφορά εταιρία ξένων συμφερόντων η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και για την οποία δεν χρειάζονται αποδείξεις φερεγγυότητας, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει στην απόφαση επένδυσης στους «κίτρινους». Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν έχει κάτι χειροπιαστό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα