Λοτζέσκι στο Gazzetta: «Όταν κατάλαβα το τέλος, γέμισα με συναισθήματα»

Λοτζέσκι στο Gazzetta: «Όταν κατάλαβα το τέλος, γέμισα με συναισθήματα»

Λοτζέσκι στο Gazzetta: «Όταν κατάλαβα το τέλος, γέμισα με συναισθήματα»

bet365

Ο Ματ Λοτζέσκι άρχισε ήδη να περνάει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του. Μιλάει στο Gazzetta για την απόφασή του, το μέλλον του, αλλά και το τελευταίο ματς της καριέρας του, αν πάρει την οριστική απόφαση να πει αντίο στο μπάσκετ!

Η ημέρα του Ματ Λοτζέσκι ήταν τέλεια. Πρωϊνό με την οικογένειά του. Και μετά μία βόλτα στην πισίνα. Όπως ακριβώς την είχε φανταστεί.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Λοτζέσκι αποκάλυψε τη σκέψη του για μία πιθανή οριστική αποχώρησή.

Και ο Αμερικανός (με το βελγικό διαβατήριο) έβαλε μπροστά το πλάνο του: Η οικογένειά πάνω απ' όλα!

Η σκέψη στο μυαλό του τριγυρνούσε για αρκετούς μήνες, όπως εξήγησε στο Gazzetta. Η ηλικία του επιβάλλει τέτοιες σκέψεις. Ο Ματ Λοτζέσκι δεν το έχει πάρει ακριβώς απόφαση. Ίσως χρειάζεται να το... χωνέψει.

Ξέρει ότι ο μπασκετικός χρόνος που του απομένει, είναι λιγοστός.

Από τη μία μεριά, είναι η πορτοκαλί μπάλα. Η... σύντροφός του για τα 20 χρόνια. Μόνο που ο Λοτζέσκι είναι και πατέρας. Και σύζυγος. Και η οικογένειά του, με τους περιορισμούς της covid-19 άρχισε να του λείπει.

«Η οικογένειά μου ήρθε πριν από 10 ημέρες. Και κάναμε αρκετά διασκεδαστικά πράγματα σε αυτό το διάστημα. Αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να επιστρέψουν. Οι δύο γιοί μου έχουν αγώνες ποδοσφαίρου το Σάββατο και ο μεγαλύτερος γιος μου αγώνα μπάσκετ την Κυριακή. Θέλω να είμαι μαζί τους, γιατί μου έχουν λείψει τόσο πολύ αυτή τη σεζόν», εξήγησε στο Gazzetta.

«Θα είναι το καλύτερο για όλους να σταματήσω»

Και συνέχισε, μιλώντας για τις πιθανότητες να σταματήσει αυτό το καλοκαίρι. «Την περασμένη σεζόν στην Τουρκία δεν καταφέρανε να ταξιδέψουνε τα παιδιά. Οπότε αποφασίσαμε να τους αφήσουμε να αρχίσουν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν πια ήρθαμε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, σκεφτήκαμε να τους έχουμε εδώ για τη μισή σεζόν, αλλά η κατάσταση με τον κορονοϊό το έκανε αδύνατο. Δεν είμαι 100% σίγουρος πως θα σταματήσω, αλλά η απόφασή μου γέρνει προς τα εκεί, θα είναι το καλύτερο για όλους».

Η αλήθεια είναι μετά το ματς με τον Προμηθέα, είδαμε για πρώτη φορά τον Λοτζέσκι να βουρκώνει. Έναν αθλητή συνήθως... σιωπηλό στο παρκέ. Ψυχρό εκτελεστή.

«Ήταν σαν με... χτύπησε μονομιάς πως αυτό μπορεί να είναι το τέλος. Αυτό που έκανα για 20 χρόνια ήταν να παίζω μπάσκετ. Όταν συνειδητοποιείς ότι πλησιάζει το τέλος, γεμίζεις συναισθήματα. Αυτό έγινε και αυτό έδειξα, μετά το ματς με τον Προμηθέα. Αγαπάω να παίζω στην Ελλάδα. Για εμένα είναι ένα ξεχωριστό μέρος, σαν το δεύτερο σπίτι μου. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως θα είναι η ζωή μου χωρίς μπάσκετ», τόνισε ο «Λότζο».

«Το πρώτο Final 4 με τον Ολυμπιακό ήταν τρελή εμπειρία»

Η κουβέντα, με τη σύζυγό του, για το ενδεχόμενο της απόσυρσης δεν είναι καινούργια. Όπως εξήγησε είναι μία κουβέντα που έχει ξεκινήσει από την αρχή του 2021. Με μία μεγάλη λίστα με υπέρ και κατά: «Για να είμαι ειλικρινής, το συζητούσαμε τους τελευταίους 3-4 μήνες. Αν δεν βρεθώ σε μία κατάσταση όπου θα μπορώ να φέρω μαζί την οικογένειά μου, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με την covid-19, τότε θα σταματήσω. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει το καλοκαίρι και ίσως να αισθανθώ διαφορετικά όταν θα έρθει οριστικά και αμετάκλητα η στιγμή να αποφασίσω αν θα σταματήσω».

Στην Ελλάδα πέρασε επτά σεζόν, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι αναμνήσεις του είναι πολλές. Ποια είναι όμως η καλύτερη και ποια η χειρότερη;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω την καλύτερη ανάμνησή μου. Το πρώτο Final 4 με τον Ολυμπιακό ήταν μία τρελή εμπειρία. Αλλά και τα πρωταθλήματα που κέρδισα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φέρνουν καλές αναμνήσεις. Δημιούργησα πολλές καλές φιλίες με πολλούς από τους απίστευτους συμπαίκτες μου.

Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν χτύπησα τον αχίλλειο μου, την τελευταία σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη εμπειρία μου. Άλλαξε τα πάντα για εμένα, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και έχω κάνει την ειρήνη μου με αυτό».

Αν ο Λοτζέσκι αποφασίσει να τραβήξει την... πρίζα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει αυτόματα να βρίσκεται στον χώρο του μπάσκετ. Το μέλλον θα είναι... πορτοκαλί!

«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω μία ανάμειξη με το μπάσκετ, στο μέλλον, αν αποφασίσω να σταματήσω. Έχω τρία αγόρια που λατρεύουν να παίζουν μπάσκετμπολ και ίσως έχουν ένα μέλλον για να αγωνιστούν σε αυτό το άθλημα. Οπότε, ό,τι και αν συμβεί, τα επόμενα 10-15 χρόνια θα είναι γύρω από το μπάσκετ μαζί τους», εξήγησε.

«Χαρούμενος και έτσι...»

Το ενδεχόμενο φινάλε δόθηκε με μάλλον άδοξο τρόπο. Σε μία αναμέτρηση για τους μικρούς τελικούς, μία ήττα για την ομάδα του την ΑΕΚ. Ο «Λότζο» θα προτιμούσε κάτι πιο ένδοξο, αλλά και αυτή η ανάμνηση του ταιριάζει γάντι!

«Θα προτιμούσα να το είχα κάνει υπό νορμάλ συνθήκες, με τους φιλάθλους στις κερκίδες. Αν γίνει αυτό, θα είναι υπέροχο. Αλλά και έτσι να μείνει, είμαι χαρούμενος», τόνισε ο Αμερικανός guard.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην «αγγαρεία» των μικρών τελικών: « Αλλά την ίδια ώρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίζουμε για την 3η θέση; Είναι μία σειρά δίχως κανένα ενδιαφέρον και οι παίκτες δεν ενδιαφέρονται να παίζουν για την... παρηγοριά της 3ης θέσης. Κάποια χρόνια πριν, σήμαινε πολλά. Αλλά τώρα γιατί παίζουμε; Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη το κάνει αυτό.

Για τους παίκτες δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην τραυματιστούμε. Ήδη υπάρχει απογοήτευση, επειδή δεν φτάσαμε στους τελικούς και θέλουνε να παίξουμε για την 3η θέση, στις 3 νίκες;».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα