Μεγάλη καριέρα... εν όψει για τον Γιόκιτς (pic & vids)

Μεγάλη καριέρα... εν όψει για τον Γιόκιτς (pic & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς μόλις ολοκλήρωσε την ρούκι σεζόν του στον «μαγικό κόσμο» του NBA με τη φανέλα των Νάγκετς και τα επιτεύγματά του μας προϊδεάζουν για μια σπουδαία καριέρα.

Ο Σέρβος σέντερ ετοιμάζεται αυτήν την περίοδο με την Εθνική Ομάδα της χώρας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο.

Ο Γιόκιτς είχε εντυπωσιακή παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, οδηγώντας τη Σερβία στη Βραζιλία (αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά του Βελιγραδίου), ωστόσο εξίσου εντυπωσιακή ήταν κι η σεζόν που είχε στο NBA, που ήταν κι η πρώτη του.

Με τη φανέλα των Νάγκετς, ο 20χρονος παίκτης μέτρησε 9,9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, επίδοση που γράφει ιστορία, καθώς τον κατατάσσει 8ο στη λίστα των μη Αμερικανών αθλητών με την καλύτερη ρούκι σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιόκιτς ξεπέρασε με τις επιδόσεις του παίκτες - θρύλους του NBA, όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, ο Μανού Τζινόμπιλι κι ο Τόνι Πάρκερ!

Βλέποντας τους παίκτες που ξεπέρασε αλλά και τους λίγους που έκαναν καλύτερη ρούκι σεζόν απ' τον ίδιο, ο νεαρός έχει θέσει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη και η συνέχεια της καριέρας του αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα των μη Αμερικανών με την καλύτερη ρούκι σεζόν:
1)Τιμ Ντάνκαν,
2)Χακίμ Ολάζουον,
3)Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας
4)Γιάο Μινγκ
5)Αρβίντας Σαμπόνις
6)Πάου Γκασόλ
7)Αντρέι Κιριλένκο
8)Νίκολα Γιόκιτς
9)Λουίς Σκόλα
10)Μαρκ Γκασόλ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα