Oι μυθικότερες στιγμές της Εθνικής by gazzetta! (vids)

Oι μυθικότερες στιγμές της Εθνικής by gazzetta! (vids)

Oι μυθικότερες στιγμές της Εθνικής by gazzetta! (vids)
Η μπασκετική ομάδα του Gazzetta έβαλε τα αθλητικά της και «παρουσιάζει» 3 βίντεο βγαλμένα από τις πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού μπάσκετ! Και της ελληνικής δημοσιογραφίας...

Τον διαγωνισμό του 13ου παίκτη, μάλλον θα τον έχετε ακούσει!

Ο Κατσικάρης φέτος δεν ψάχνει 12άδα, καθώς ο 13ος παίκτης θα πάει μαζί με την Εθνική στο Τορίνο και στο gazzetta αποφασίσαμε να... κάνουμε τη διαφορά.

Την αρχή έκανε ο Βασίλης Σκουντής, που επιστράτευσε μέχρι και τον ΛεΜπρόν, προκειμένου να «κερδίσει» το κοινό. Η αλήθεια είναι ότι η selfie του Βασίλη με τον "King James", έκανε πάταγο, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε στο σπίτι της οικογένειας Κουφού στο Κάντον του Οχάιο, έβαλε τον Κώστα να ψήσει και τη μαμά Κάθυ να φτιάξει σπιτικό κυδώνι και αφού έφαγαν και ήπιαν, ο Έλληνας σέντερ το «ξεφούρνισε»: Θέλω για 13ο παίκτη τον Ζήση, τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη, για να γίνει ο... καλός χαμός.

Ο ανταγωνισμός πάντως, έτσι κι αλλιώς είναι τεράστιος. Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο έχουν κατακλύσει Facebook, Twitter και Instagram, κάτω από το hashtag #13οsPaiktis και κάπου εκεί, μαζευτήκαμε στο site και αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος.

Ανήμερα της επετείου των 29 χρόνων, από το Έπος του '87, αφήσαμε τα γραφεία και τους υπολογιστές, πήγαμε στο Παλαιό Ψυχικό και... διδάξαμε μπάσκετ!

«Ο τίμιος γίγαντας από το... gazzetta»

Ξεκινήσαμε -προφανώς- τιμώντας τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ακριβώς 29 χρόνια μετά!

Ο Μέμος κάνει το μπάσιμο, «ριμπάουντ ο Καμπούρης και φάουλ ο Γκομπόροφ» σε μια φάση που θα τη βλέπουν και τα δισέγγονά μας. Τόσο την αυθεντική, με τη μυθική μετάδοση του Συρίγου, όσο και τη δική μας, με τον Πολύδωρο Παπαδόπουλο να δίνει ΡΕΣΙΤΑΛ, ως άλλος «τίμιος γίγαντας»! Ο Φωτόπουλος φέρνει έτσι κι αλλιώς σε Σοβιετικό σέντερ (αν και περισσότερο στον Ντράγκο από το Rocky IV), ο Μελάγιες με τον Τσίγκα «έστησαν» την περιβόητη σκηνή του Παρίση με τον Φιλίππου κι εγώ, ως άλλος Δράκος, είπα ευγενικά στον Πολύδωρο να βάλει τις γαμ... τις βολές και να πάμε στο «Τζόουνς» να πανηγυρίσουμε.

«Βάλτο... Βασίλη μου»

Από το ΣΕΦ «πεταχτήκαμε» μέχρι το Βελιγράδι, καθώς μετά τις μεγαλύτερες βολές της ζωής μας, είχε έρθει η ώρα για το μεγαλύτερο τρίποντο του ελληνικού μπάσκετ. Ζήσης, Καλκαβούρας και λίγο πριν το μπουμπουνίσει ο Διαμαντίδης, έρχομαι ως από μηχανής σουτέρ (το έβαλα με την πρώτη, αν και ζήτημα να έχω βάλει 10 τρίποντα συνολικά στην «καριέρα» μου), ο Σκουντής λέει την ατάκα που έμεινε στην ιστορία και ο Χατζηγεωργίου τον συμπληρώνει ιδανικά! «Το βαλέ, το βαλέεεεε». Φωτόπουλος σε ρόλο Γιοβάισα και «ναι ναι ναι ο Διαμαντίδης».

Σημείωση: Πρέπει να είναι η μοναδική ασίστ, στην καριέρα του -πάντα δροσερού- Αντώνη Καλκαβούρα...

«Πρεμούρα του Σκουντή για τον Baby Shaq»

Και μετά τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, το μεγαλύτερο τρίποντο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, πάμε και στην πιο... διάσημη ανά την υφήλιο νίκη της Επίσημης Αγαπημένης. Είμαστε «Σαϊτάμα» απέναντι σε ΛεΜπρόν, Καρμέλο, Ντουάιτ Χάουαρντ και Κρις Πολ, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Με Σόφο σε μια εποχή που «κατάπινε ανθρώπους» και Παπαλουκά στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, το ματς ήταν δικό μας.

Μοναδική δυσκολία είναι αποφασίσουμε ποιος θα κάνει ποιον. Με τέτοια μύτη, η επιλογή να είμαι ο... Παπαλουκάς ήταν η προφανής, ενώ ο Φωτόπουλος, που κατά σειρά ήταν ο «Γκομπόροφ» και ο Ριγκοντό, είχε έρθει η ώρα να φορέσει τη γαλανόλευκη. Laser πάσα, κάρφωμα και ο Σκουντής να φωνάζει ότι «δεν χρειάζεται πρεμούρα». Ο Πολύδωρος, μεθυσμένος ακόμα από τις βολές του Καμπούρη «έπαιξε» 2 NBAers στο ίδιο βίντεο, αλλά καλή καρδιά!

Το εγκεφαλικό -και του Σκουντή και του Χατζηγεωργίου και ενός ολόκληρου λαού- ήρθε περίπου μια ώρα αργότερα όταν είδαμε το "Greece - USA 101-95".

Ωραία περάσαμε, ελπίζουμε κι εσείς, γιατί... ήρθε η ώρα να κάνει την εμφάνισή του ο #13osPaiktis!

* Σκεφτείτε ότι όλα αυτά έγιναν με τον Σκουντή στην Αμερική να μεταδίδει τελικούς του ΝΒΑ. Ε ρε τι θα φτιάχναμε αν τον είχαμε να κάνει live μετάδοση στο γήπεδο του Ψυχικού, τους ανθρώπους του οποίου ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία!

Ραντεβού του χρόνου, στην 30η επέτειο!!! Μέχρι τότε, τα λέμε Τορίνο.

Θα είναι και ο 13ος παίκτης εκεί...

Υγ: Εκπληκτική δουλειά του Βασίλη Τσίγκα και πολύ καλή οργάνωση παραγωγής από την -πολύ καλή project manager- Κατερίνα Καλού, που επέμενε να ντυθεί cheerleader, αλλά δεν ταίριαζε με το concept. Μια άλλη φορά ίσως...

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα